Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο καλύτερος κινητήρας στην ανταγωνιστική κατηγορία 1000 -1400cc

Ο καλύτερος κινητήρας στην ανταγωνιστική κατηγορία 1000 -1400cc

Auto Plus | 08/06/2016 - 14:16
Ο καλύτερος κινητήρας στην ανταγωνιστική κατηγορία 1000 -1400cc
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας Turbo PureTech τα Peugeot διακρίνεται στην κατηγορία του με τον τίτλο του «Κινητήρα της Χρονιάς 2016»!

Στην 18η Διεθνή Διοργάνωση για την βράβευση του «Κινητήρα της Χρονιάς» (Engine of the Year») που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγάρδη, ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 Turbo PureTech που εξελίχθηκε από τον Όμιλο PSA, αναδείχθηκε από μία διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων ως ο «Κινητήρας της Χρονιάς 2016» στην κατηγορία «1,0-1,4 λίτρων», αποσπώντας ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία.

Λόγω της εξαιρετικά υψηλής απήχησης των αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με τους νέους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες, o όμιλος PSA αποφάσισε να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής, ώστε να ανταπεξέλθει στη ζήτηση της αγοράς. Μία πρόσθετη γραμμή παραγωγής των υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων θα ξεκινήσει, αυξάνοντας την ετήσια συνολική παραγωγή στους συνολικά 670.000 κινητήρες.

Με 120 πατέντες να είναι ήδη κατοχυρωμένες γύρω από τους τρικύλινδρους κινητήρες, η σειρά Turbo PureTech διασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως 18%, σε σχέση με τον προηγούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Επίσης, ο εν λόγω κινητήρας έχει διακριθεί με δύο μοναδικά ρεκόρ οικονομίας καυσίμου, το πρώτο έγινε στην Ευρώπη το 2014 με όχημα που είχε μηχανικό κιβώτιο. Το δεύτερο επιτεύχθηκε φέτος στην Κίνα, όπου ένα μοντέλο με αυτόματη μετάδοση διένυσε 1.878 χιλιόμετρα με ένα μόλις ρεζερβουάρ, σημειώνοντας το απίστευτο ρεκόρ των 2,93 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα!

Οι κινητήρες 1.2 PureTech 110 hp και 1.2 PureTech των 130 hp τοποθετούνται σε μοντέλα της μικρής και της μεσαίας κατηγορίας αυτοκινήτων. Το πρώτο λανσάρισμα έγινε τον Μάρτιο του 2014 με το Peugeot 308, ενώ οι κινητήρες PureTech τοποθετούνται πλέον σε περισσότερα από 60 διαφορετικά μοντέλα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.