Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Νέες ταινίες: Μπεν Αφλεκ με ποτοαπαγόρευση, Αρθουρ Μίλερ σε ένα ετοιμόρροπο Ιράν

Νέες ταινίες: Μπεν Αφλεκ με ποτοαπαγόρευση, Αρθουρ Μίλερ σε ένα ετοιμόρροπο Ιράν

Πολιτισμός | 13/01/2017 - 09:14
Νέες ταινίες: Μπεν Αφλεκ με ποτοαπαγόρευση, Αρθουρ Μίλερ σε ένα ετοιμόρροπο Ιράν
To 2007, ο Μπεν Αφλεκ δοκίμασε για πρώτη φορά το ταλέντο του στην κινηματογραφική σκηνοθεσία μεταφέροντας στην οθόνη το νεονουάρ μυθιστόρημα του Ντένις Λεχέιν «Gone Baby Gone».
Με στόχο η νέα χρονιά να είναι πιο δημιουργική και…μαχητική, ο δάσκαλος και εκπαιδευτής της Cretan Muay-Thai Academy κ. Θόδωρας Φουκαράκης στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το Greekfighter.gr.
Ο κ. Φουκαράκης αρχικά στέλνει τις ευχές του για το 2017 ευελπιστώντας όλοι να έχουν Υγεία, να είναι δυνατοί και δημιουργικοί, αλλά και να στρέψουν ακόμη περισσότερο την προσοχή τους στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων και των πολεμικών τεχνών.
Μέσα από το Greekfighter.gr ο κ. Φουκαράκης τονίζει πως το νέο έτος που έχει μπει αισίως θα βρει το συγκεκριμένο Σύλλογο ακόμη πιο δυνατό και έτοιμο να υποδεχτεί όλους όσους επιθυμούν να εισέλθουν στον κόσμο του Muay-Thai.
«Η Cretan Muay-Thai Academy συνεχίζει όπως έκλεισε τη χρονιά που μας περασε και ακόμη πιο δυναμικά. Για αυτό καλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να ασχοληθεί με μια πολεμική τέχνη, μέσα από την εκπαίδευση και την πραγματική Γνώση που μπορεί να του προσφερθεί από εμάς», επισημαίνει ο κ. Φουκαράκης.
Πέρα από κάθε αμφιβολία το 2016 ήταν μια χρονιά επιτυχιών, διακρίσεων και κατακτήσεως στόχων, με τον κ. Φουκαράκη να έχει . 
To 2007, ο Μπεν Αφλεκ δοκίμασε για πρώτη φορά το ταλέντο του στην κινηματογραφική σκηνοθεσία μεταφέροντας στην οθόνη το νεονουάρ μυθιστόρημα του Ντένις Λεχέιν «Gone Baby Gone». Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Ακολούθησαν το «The Town» και το οσκαρικό «Eπιχείρηση: Argo» (στα οποία ήταν και πρωταγωνιστής), που επιβεβαίωσαν την αξία του ως σκηνοθέτης. Είναι καλύτερος όταν σκηνοθετεί παρά όταν παίζει. Στον πρόσφατο «Νόμο της νύχτας» («Live by Night») (**) στήριξε το σενάριό του σε βιβλίο του Λεχέιν και στη συνέχεια φόρεσε το κοστούμι του πρωταγωνιστή για να σκηνοθετήσει τον εαυτό του σε ένα γκανγκστερικό έπος που καλύπτει τη δεκαετία της ποτοαπαγόρευσης. Ο πήχυς τοποθετήθηκε πολύ ψηλά, ο Αφλεκ όμως αυτήν τη φορά πέρασε από κάτω. Ατσαλάκωτος, σαν ήρωας τηλεοπτικού σίριαλ, και πληκτικός όσο ποτέ άλλοτε στο σκηνοθετικό του παρελθόν.
Αμέσως μετά τους τίτλους της αρχής μάς συστήνει τον ήρωά του Τζο Κάφλιν, νεαρό Ιρλανδό που έφυγε για πρώτη φορά από τη γειτονιά του στη Βοστώνη για να πολεμήσει τους Γερμανούς στο γαλλικό μέτωπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επέστρεψε παράνομος. Ο πόλεμος του άνοιξε τα μάτια για να του δείξει τη σκληρή και σκοτεινή όψη του κόσμου.
Στη Βοστώνη, στην αυγή της δεκαετίας του ’20, ο Τζο δραστηριοποιείται ανεξάρτητος στο έγκλημα. Αρνείται πεισματικά να γίνει μπράβος της ιρλανδικής μαφίας, η οποία έχει ανοίξει αιματηρό πόλεμο με τους Ιταλούς. Θα μπλέξει ύστερα από μια ληστεία, που είχε απρόβλεπτη έκβαση, και θα μπει στη φυλακή. Θα τη βγάλει «καθαρή», όμως, με μικρή κάθειρξη. Παρέλειψα να αναφέρω πως είναι γιος αδέκαστου αστυνόμου που ξέρει όλα τα άπλυτα των δικαστών.
Μετά την αποφυλάκισή του θα συνεργαστεί με την ιταλική μαφία. Θα μετακομίσει στη Φλόριντα και θα γίνει βαρώνος της παράνομης διακίνησης αλκοόλ. Λίγο μετά θα ελέγξει τη ροή του σε ολόκληρο τον αμερικανικό Νότο. Προς το τέλος της ποτοαπαγόρευσης θα σχεδιάσει νόμιμες επενδύσεις στον τζόγο. Στις κρίσιμες αποφάσεις του η γυναίκα (ως ερωμένη, που τον προδίδει, ή ως σύζυγος, που τον λατρεύει) έχει μεγάλη επιρροή πάνω του.
Ο Τζο Κάφλιν είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα ενός ήρωα του φιλμ νουάρ. Ο Αφλεκ όμως, ως σκηνοθέτης και ως πρωταγωνιστής, μάλλον κοιτάζει αλλού. Φαντάζει μαγνητισμένος από το φωτεινό πρόσωπο του σκοτεινού Γκάτσμπι του Σκοτ Φιτζέραλντ, όπως τον ενσάρκωσε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία του Τζακ Κλέιτον το 1974. Με αυτή την εντύπωση μένεις αν καταφέρεις να μείνεις σε εγρήγορση μέχρι το τέλος, παρακολουθώντας το γκανγκστερικό έπος του Αφλεκ που φλερτάρει και με το μελόδραμα.
Με τον «Εμποράκο», που δεν είδα, και για αυτό δεν έχω γνώμη, επιστρέφει στο προσκήνιο ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί («Ενας χωρισμός», «Παρελθόν»). Φιλόδοξο και το δικό του σχέδιο: παραλλάσσει το κλασικό έργο του Αρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» για να το μεταφέρει στη σύγχρονη Τεχεράνη.
Ο Εμάντ, δάσκαλος στο επάγγελμα, ανεβάζει με τον ερασιτεχνικό του θίασο το έργο του Μίλερ. Ο ίδιος παίζει τον ρόλο του Ουίλι Λόμαν και η Ράνα, η όμορφη γυναίκα του, αυτόν της Λίντας Λόμαν. Παράλληλα, το ζευγάρι μετακομίζει, γιατί η πολυκατοικία του είναι έτοιμη να καταρρεύσει.
Ο κύκλος των νέων ταινιών κλείνει με το «The Bye Bye Man» του Στέισι Τάιτλ. Πρόκειται για θρίλερ τρόμου, στο οποίο ένας δαίμονας, ο Bye Bye Man, τρυπώνει στα μυαλά των ανθρώπων και τους οδηγεί στην καταστροφή. kathimerini.gr

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.