Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Νέα πυρά κατά Τσίπρα από το Μεϊμαράκη που δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο

Νέα πυρά κατά Τσίπρα από το Μεϊμαράκη που δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο

Νέα πυρά κατά Τσίπρα από το Μεϊμαράκη που δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο
Στην επιβεβαίωση των όσων ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το Ηράκλειο, ανακοινώνοντας πως θα είναι υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του

Όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης, στόχος του είναι το Ηράκλειο  να αποκτήσει για πρώτη φορά πρωθυπουργός που έλκει την καταγωγή του από εδώ και η Κρήτη ξανά πρωθυπουργό μετά από το 1993.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» από φίλους και υποστηρικτές της Νεας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος έστειλε το μήνυμα πως «Η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά»

Δεν παρέλειψε να στραφεί κατά του κ. Τσίπρα, όπως έκανε νωρίτερα σήμερα, στη διάρκεια της περιοδείας του στο Λασίθι, αλλά και γενικότερα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό που επισήμανε είναι πως οι ψηφοφόροι πρέπει να σκεφτούν καλά τι θα ψηφίσουν, με γνώμονα το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Ζήτησε να ψηφίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

«Υπηρετούμε την πρόοδο, θεμελιώσαμε τη δημοκρατία στη χώρα, είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον και δεν χαρίζουμε σε κανέναν το χαρτί της Ευρώπης». Αυτά ήταν τα μηνύματα που έστειλε από την ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Βάλαμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ο Τσίπρας ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών. Εμείς φέρνουμε τις επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει. Εμείς μειώναμε τους φόρους ο ΣΥΡΙΖΑ τους αύξανε. Εμείς μικραίναμε το σπάταλο κράτος, ο ΣΥΡΙΖΑ το επανέφερε και μας αναγκάζει όλους τους φορολογούμενους να το πληρώνουμε», ειπε επισης ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως η ΝΔ πιστεύει πως πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος επιτελικό και όχι να επιβαρύνει με φόρους την ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέλουμε λιγότερους φόρους.

Βολές...όλη μέρα

Όπως ειπώθηκε παραπάνω ο κ. Μεϊμαράκης εκτόξευσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μεϊμαράκης επέκρινε και πάλι την επιλογή της προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας ότι οι εκλογές μόνο αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν.

«Η ΝΔ και άλλες πολιτικές δυνάμεις έδωσαν στήριξη δυνατή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με δικό μας πολιτικό κόστος", τόνισε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε:  «Για πρώτη φορά πρωθυπουργός πήρε 251 βουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης και θα μπροούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας συνεννόησης και σύνθεσης και ανάπτυξης της χώρας και αντ΄αυτού προτίμησε να μπούμε πάλι σε μια εκλογική περιπέτεια όπου μπορεί να δημιουργεί εντάσεις, διχασμό, πάντως σίγουρα ανακόπτει την πορεία που είχαμε χαράξει".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε εκ νέου τους πολίτες "σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια", ζητώντας τους να συγκρίνουν τα προγράμματα και να κρίνουν τα αποτελέσματα:

«Πολλοί από τους πολίτες είχαν προτιμήσει το συννεφάκι, σκεφτόμενοι ότι και τα μισά από αυτά που έλεγε να κάνει – έτσι έλεγαν αρκετοί – θα ήταν προς όφελος των πολιτών. Ακόμα και τα μισά να γινόντουσαν. Εδώ, όμως, δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως. Πρέπει τώρα να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα του 7μήνου με τις υποσχέσεις που υπήρχαν. Δεν είναι ώρα να κάνω αυτές τις συγκρίσεις. Απλώς θέλω να θυμίσω ότι εμείς είχαμε καταφέρει στα δυόμισι χρόνια να προχωρήσουμε σε μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών, να προχωρήσουμε στη μείωση κατά 30% της έκτακτής εισφοράς, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που βοηθά την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Φτάνοντας το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο κ. Μεϊμαράκης έτυχε θερμής υποδοχής με έναν μικρό Κρητικό να του αφιερώνει την εξής μαντινάδα: "Έθιμο το' χω από παλιά μαχαίρι να χαρίζω μόνο σε φίλους που αγαπώ και που τους ξεχωρίζω".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται, όπως είπε, στα πάτρια εδάφη: «Είναι μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση, που βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη, στην Κρήτη, στο Νομό Ηρακλείου. Όπως ξέρετε, η καταγωγή μου είναι από εδώ. Και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή των φίλων μας, οι οποίοι ανεξαρτήτως ποιο κόμμα προτιμούν, μας αγαπούν, είναι φίλοι μας και πιστεύω ότι θα μας προτιμήσουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Είναι χαρά μου, επίσης, που συνοδεύομαι από όλους τους Κρήτες βουλευτές, από τους βουλευτές που έχουν δώσει μάχη, εδώ στην Κρήτη, για τις αρχές μας, για τις αξίες μας, για τη μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη. Και έτσι θα συνεχίσουμε».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.