Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΜήνυμα της ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με... βολές κατά του Τραμπ

Μήνυμα της ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με... βολές κατά του Τραμπ

Περιβάλλον | 05/06/2017 - 14:54
Μήνυμα της ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με... βολές κατά του Τραμπ
« Η απόφαση της Διοίκησης Trump να αποσυρθεί από τη συμφωνία των Παρισίων δημιουργεί εμπόδια σε μια ενωμένη δράση για το κλίμα και θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας παγκοσμίως» , σχολιάζει μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, το μήνυμα της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:

"Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ως "μία από τις πιο απερίσκεπτες και κατακριτέες αποφάσεις που έλαβε ποτέ ένας πρόεδρος των ΗΠΑ", η προεδρεία  Trump έχει ήδη ξεκινήσει την απομάκρυνση της από τη Συμφωνία του Παρισίου για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης.

 Η απόφαση της Διοίκησης Trump να αποσυρθεί από τη συμφωνία των Παρισίων δημιουργεί εμπόδια σε μια ενωμένη δράση για το κλίμα και θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, περιβαλλοντικές οργανώσεις μαζί  με τις έντονες προσπάθειες του  κόσμου της εργασίας, έχουν  καταφέρει να συμπεριλάβουν στην Συμφωνία του Παρισίου κύρια θέματα τα οποία αφορούν στο μέλλον  των εργαζόμενων καθώς και των νέων  γενεών. Δίνουμε μάχη για ένα Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων. Η μάχη αυτή θα έχει αποτελέσματα μόνο  αν οι  λαοί  δουλεύουμε μαζί γι’ αυτό  το σκοπό.  Λόγω λοιπόν των τελευταίων  άσχημων εξελίξεων, η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα, ασκεί πίεση στους ευρωπαίους ηγέτες να καταδικάσουν την απόφαση της προεδρίας Trump.  Οι επόμενες βδομάδες θα είναι κρίσιμες και χρειάζεται μαζική και συλλογική προσπάθεια για αναστροφή της συγκεκριμένης  απόφασης, της ηγεσίας των ΗΠΑ.

Η πρόκληση που έχουν οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή με τρόπο που δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας , μέσω επενδύσεων, καινοτομιών και ισχυρών δημοσίων υπηρεσιών, επιτρέποντας στους εργαζόμενους και στις βιομηχανικές περιοχές να κάνουν τη μετάβαση με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

Η ΓΣΕΕ είναι πιστή στη δέσμευσή της για τη διασφάλιση των  κοινωνικών  και ανθρώπινων  δικαιωμάτων  των εργαζομένων λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς περιβαλλοντικές συμφωνίες. Για τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι συνέπειες είναι προφανείς. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε ένα νεκρό πλανήτη και είμαστε ήδη μάρτυρες των αρνητικών συνεπειών, λόγω των κλιματικών επιπτώσεων. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επιτακτική για τη διασφάλιση των ήδη υπαρχόντων καθώς και τη δημιουργία νέων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας".


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.