Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Mercedes: 47 νίκες σε 55 αγώνες!

Mercedes: 47 νίκες σε 55 αγώνες!

Auto Plus | 10/10/2016 - 17:37
Mercedes: 47 νίκες σε 55 αγώνες!
Το πέσιμο της καρό σημαίας χτες στην πίστα της Σουζούκα βρήκε τους Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον στις θέσεις 1-3. Ανάμεσά τους είχε μπει ο Φερστάπεν με τη Red Bull εκμεταλλευόμενος την κακή εκκίνηση του πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον που τον έριξε προς ώρας από την 2η στην 8η θέση.

Αυτό το μοτίβο αγώνα παρακολουθούμε λίγο πολύ τα τελευταία τρία χρόνια. Οι Mercedes κάνουν το 1-2 σε δοκιμές και αγώνα εκτός κι αν υπάρχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα όπως η σπασμένη έδρα στροφάλου στην υβριδική μηχανή του Χάμιλτον στη Μαλαισία ή κάποιο λάθος από τους οδηγούς όπως η σύγκρουσή τους στην Ισπανία. Αυτές είναι και οι 2 από τους 17 αγώνες που έχασαν φέτος οι ασημί. Είναι φυσιολογικό λοιπόν παρότι το πρωτάθλημα αριθμεί 21 αγώνες φέτος οπότε απομένουν 4 αγώνες και 172 βαθμοί να μοιραστούν στη Mercedes να πανηγυρίζουν τον 3ο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές. 

Η θριαμβευτική πορεία της Γερμανικής ομάδας ξεκίνησε το 2014 όταν και η F1 πέρασε στην υβριδική εποχή. Χτες στη Σουζούκα ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε την 23η νίκη της καριέρας του, 9η μέσα στη σεζόν και 1η στη Σουζούκα. Μ’ αυτή του την επιτυχία διεύρυνε τη βαθμολογική του διαφορά από το Χάμιλτον στους 33 βαθμούς. Ο Γερμανός οδηγός δε χρειάζεται άλλη νίκη για να πάρει τον τίτλο. Αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα του Χάμιλτον θέλει τρεις δεύτερες και μια τρίτη θέση στους εναπομείναντες αγώνες για να πανηγυρίσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Μετά από δυο σερί πρωταθλήματα για το Χάμιλτον που έφτασε τα 3 όλα δείχνουν πως έχει έρθει η σειρά του Ρόσμπεργκ να πανηγυρίσει τίτλο με τη Mercedes. 

Μιλώντας χτες μετά το τέλος του αγώνα ο Γερμανός νικητής στη Σουζούκα τόνισε: «Ήρθα για να κερδίσω στην Ιαπωνία και τα κατάφερα αυτό είναι εξαιρετικό. Νιώθω υπέροχα που κέρδισα σε μια τόσο θρυλική πίστα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες εδώ στην πίστα, στο Μπράκλεϊ και στο Μπρίξγουρθ αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στη Daimler για το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους τελευταίους 4 αγώνες. Ανυπομονώ για τον επόμενο στην Αμερική». 

Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ τους εκατοντάδες ανθρώπους στο Μπράκλεϊ, το Μπρίξγουρθ και τη Στουτγάρδη που μας έκαναν τρεις φορές παγκόσμιους πρωταθλητής. Αν είχα καπέλο όπως ο Νίκι (Λάουντα) θα έκανα μια υπόκλιση σε αυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για αυτή την επιτυχία».  

Επόμενος αγώνας στο Ώστιν του Τέξας στις 23/10.

protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.