Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μελιτζάνες στο φούρνο με χαλούμι και σάλτσα ντομάτας

Μελιτζάνες στο φούρνο με χαλούμι και σάλτσα ντομάτας

Διατροφή | 30/09/2014 - 16:03
Μελιτζάνες στο φούρνο με χαλούμι και σάλτσα ντομάτας
Ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να μαγειρέψετε τις μελιτζάνες είναι κι αυτός με τις ψημένες φέτες μελιτζάνας στο ταψί σε εναλλάξ στρώσεις με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο χαλούμι. Σκέτη νοστιμιά!

Υλικά:

    3 μελιτζάνες φλάσκες, κατά προτίμηση στρογγυλές και όχι μακρουλές, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    8 ντομάτες, ώριμες, μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
    1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
    1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
    ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
    1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
    300γρ. χαλούμι μουλιασμένο για λίγες ώρες σε νερό, για να φύγει η υπερβολική του αλμύρα και τριμμένο
    αλάτι, πιπέρι φρεκοτριμμένo

Διαδικασία:

Βήμα 1

Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να να «ιδρώσουν» και να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε καλά με κρύο νερό και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία. Αραδιάζετε τις φέτες μελιτζάνας σε μια λαμαρίνα φούρνου σε μονή στρώση, τις αλείφετε με το μισό από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις ψήνετε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.
Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνετε να αχνιστούν σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4

Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και προσθέτετε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος.
Βήμα 5

Αδειάζετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε ένα βαθύ μέτριο ταψί και σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες. Από πάνω σκορπίζετε το μισό τυρί και άλλο 1/3 από τη σάλτσα. Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, από πάνω σκορπίζετε το υπόλοιπο τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Βήμα 6

Βαζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στους 200ºC για περίπου 40 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.