Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ

Με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ

Ηράκλειο | 22/01/2018 - 14:50
Με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 20 Γενάρη, η πολιτική εκδήλωση της ΚΟΒ Μεσαράς του ΚΚΕ στο κέντρο διασκέδασης ΟΑΣΗ, στα Καπαριανά Μοιρών, με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η κυβέρνηση κάνει σοβαρή προσπάθεια να αποδείξει πως είμαστε σε μια αντιμνημονιακή εποχή, πως τα σκληρά μέτρα τελειώνουν. Όμως αυτό είναι το νέο όπλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, το λαό. Η αλήθεια είναι ότι η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση, η εκμετάλλευση που σπάει κόκαλα, τα όσα βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες τους, συνθέτουν και τη λεγόμενη «επόμενη μέρα», είτε με «νέο πρόγραμμα» είτε χωρίς και με πανταχού παρόντα τα μνημόνια διαρκείας του κεφαλαίου και της ΕΕ.

(…) Και η επόμενη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έχει παροχές, φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις για το κεφάλαιο, πλειστηριασμούς, χαράτσια, περιστολή του απεργιακού δικαιώματος για τους εργαζόμενους και το λαό που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, σε ανάπτυξη και κρίση, που απαιτεί θυσίες δίχως τέλος από το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η δικαιοσύνη και η φροντίδα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αφορούν ορισμένα ψίχουλα από το ξαναμοίρασμα της φτώχειας και υποσχέσεις ότι αν κάνουν υπομονή, αν περιμένουν από την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, από το ξεζούμισμά τους δηλαδή, κάτι μπορεί να τους γυρίσουν πίσω. Με στόχο να απορροφηθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και πολύ περισσότερο να στρατευθούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, στην υπόθεση της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που για λογαριασμό της εργοδοσίας εμπλουτίζει συνεχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προσθέτοντας και νέα μέτρα πάνω στα προηγούμενα και τα προνομοθετημένα για τα επόμενα πολλά χρόνια. Μέτρα που αφορούν τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης, τη μονιμοποίηση της δουλειάς - λάστιχο, την ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις, με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς» να ξεκόβουν κάθε συζήτηση για ανάκτηση των όσων έχασαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, παρουσιάζοντας, με τις ίδιες ακριβώς διατυπώσεις, τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα ως «στρεβλώσεις» που οδήγησαν τάχα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Η προσπάθεια να αφοπλιστεί η εργατική τάξη, να χτυπηθεί η συλλογική οργάνωση και δράση στην «καρδιά» της, στους χώρους δουλειάς και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με διατάξεις όπως αυτές για την απεργία, όπως και με τις προσπάθειες - από κοινού με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό - να αντικατασταθεί από διάφορα σχήματα ταξικής συνεργασίας. Ειδικά για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, να αναδεικνύεται ότι στόχος τους είναι ο ασφυκτικός έλεγχος των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, η αποφασιστική ενίσχυση του ήδη ισχύοντος αντεργατικού νομικού πλαισίου, με βάση το οποίο τα αστικά δικαστήρια και η εργοδοσία παρεμβαίνουν στη λειτουργία των εργατικών συνδικάτων, στον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους, στις μορφές πάλης που «επιτρέπεται» να κηρύξουν, ακόμα και στο ίδιο το περιεχόμενο των αιτημάτων τους. Είναι ψέμα ότι με την αντιαπεργιακή διάταξη που ψηφίστηκε «κλείνει οριστικά το ζήτημα του συνδικαλιστικού νόμου»: Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να ανοίγει δρόμο για το συνολικό ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος.

Η γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που νομοθέτησε η κυβέρνηση και για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, από την 1η Μάη, συνολικά οι αποφάσεις για την επιτάχυνση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων, που δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πώς τα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, εν προκειμένω η «θωράκιση» των τραπεζών για να τροφοδοτήσουν με φτηνό δανεισμό το νέο γύρο κερδοφορίας, σημαίνουν ανελέητο κυνηγητό, πλειστηριασμούς και απογείωση εκβιασμών για τα λαϊκά σπίτια και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και επί της ουσίας υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων για το γρηγορότερο «ξεσκαρτάρισμα» χρεοκοπημένων επιχειρήσεων.

(….) Τέρμα στις θυσίες αυτές μπορεί να βάλει μόνο η λαϊκή πάλη.

Το τι έχει να δώσει το καπιταλιστικό σύστημα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αποτυπώνεται βέβαια σε όλο του το μεγαλείο σε αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει συνειδητά ως το «απαύγασμα» της «κοινωνικής πολιτικής», τα εφάπαξ επιδόματα με τα οποία επιχειρεί να αντικαταστήσει κάθε είδους δικαίωμα.

Η ενίσχυση της ταξικής πάλης, το δυνάμωμα του αγώνα και της διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, σε γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ και τους στόχους τους είναι αυτά με το οποία πρέπει και μπορεί να απαντήσει ο λαός στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Οι κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα εν όψει ψήφισης πολυνομοσχεδίου αγκάλιασαν χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς ΕΒΕ, φοιτητές, αγρότες. Ένα ιδιαίτερο σημαντικό κέρδος από τη μάχη που δόθηκε είναι ότι δεν πέρασε η προσπάθεια της κυβέρνησης και όλων των υπόλοιπων αστικών επιτελείων να περάσουν τα μέτρα «νύχτα», χωρίς αντιστάσεις, μέσα σε ένα κλίμα «μουγκαμάρας» ή ακόμα και νομιμοποίησής τους στις λαϊκές συνειδήσεις.

(…) Μπροστά μας έχουμε την ανάπτυξη των αγροτικών κινητοποιήσεων όπως αυτές έχουν αποφασιστεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία καλεί τους παραγωγούς, γεωργούς και κτηνοτρόφους, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες σ’ όλη τη χώρα, να βγουν στα μπλόκα από τις 22 Γενάρη, εδώ στην Κρήτη ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις για τα Πραιτώρια και στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, όπου, με τη στήριξη και συμμαχία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, θα δώσουν μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζει, μια μάχη για την επιβίωσή τους»

Για τις εξελίξεις όσον αφορά το όνομα των Σκοπίων ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε:

«Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την περίοδο και ως ένα βαθμό και η κυβέρνηση των Σκοπίων, αντίστοιχα, υφίστανται ισχυρές πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα εκ μέρους κυρίως των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό προτάσσεται η ονοματολογία αποσυνδεδεμένη όμως απ' όλα τα υπόλοιπα. 

Η πάγια θέση του ΚΚΕ, απ' το 1992, είναι ο όρος «Μακεδονία» εάν χρησιμοποιηθεί στην ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και θα πρέπει ταυτόχρονα να δοθεί βάρος σε εγγυήσεις, σε προϋποθέσεις για μια λύση που θα βρίσκεται μακριά από αλυτρωτισμούς, από εθνικισμούς, από σοβινισμούς, που θα υπερασπίζεται δηλαδή κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μακριά από αλλαγές συνόρων ενώ θα πρέπει όλα αυτά τα ζητήματα να αποσυνδεθούν και απ' την ένταξη της γειτονικής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ ή σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική συμμαχία.»

Μετά την ομιλία κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΚΟΒ Μεσαράς, και ακολούθησε κρητικό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΔΕΣ, με τους Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, Μιχάλη Καζαμία, Βαρβάρα Τσιτσιμπάκου, Στρατή Φραγκιαδάκη.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.