Λαχταριστά cup cakes με σοκολάτα και κρέμα βουτύρου
Διατροφή | 26/03/2015 - 23:30
Λαχταριστά cup cakes με σοκολάτα και κρέμα βουτύρου
Τα cupcakes είναι μικρά αφράτα κεκάκια, τα οποία από πάνω έχουν βουτυρόκρεμα.
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα cupcakes:
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1205 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια (προαιρετικά)
Για την βουτυρόκρεμα:
350 γρ. άχνη ζάχαρη
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. χλιαρό νερό
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Πώς το κάνουμε:
- Για τα cupcakes, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το αλεύρι στο μπολ και ενσωματώστε το στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
- Το μείγμα θα πρέπει να έχει απαλή και ρευστή υφή. Αν είναι στεγνό, προσθέστε 1 κ.γλ. γάλα.
- Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες. Κάθε θήκη θα πρέπει να είναι γεμάτη κατά τα δύο τρίτα.
- Ψήστε για 12 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν, πριν τα διακοσμήσετε.
- Για τη βουτυρόκρεμα, ρίξτε την άχνη ζάχαρη σε μπολ και προσθέστε το βούτυρο.
- Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός.
- Προσθέστε το νερό και τη βανίλια.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν απαλά και αφράτα.
- Προσαρμόστε μια μεγάλη μύτη σε σχήμα αστεριού στη σακούλα του κορνέ και γεμίστε τη μέχρι τη μέση με τη βουτυρόκρεμα.
- Κρατώντας σταθερά τα cupcake κάντε προσεκτικά με το κορνέ μια σπειροειδή κίνηση: ξεκινήστε από την εξωτερική πλευρά, μετά προς την εσωτερική και μετά προς το κέντρο και προς τα πάνω.
Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr