Κοτοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια
Υλικά
• Για τη σαλάτα
• 3 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, σε μικρά κομματάκια
• 2 πατάτες βραστές, σε κυβάκια
• 1 αβοκάντο, σε κυβάκια
• 5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ξεφλουδισμένες
• ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη μέτρια στο multi
• 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
• Για τη σος
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κουτ. σούπας ξίδι
• 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
• ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
• αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 2
Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα την τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε.
Olivemagazine.gr