Κιμαδοπιτάκια με λευκό κρασί
Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 2 κρεμμύδια μεγάλα, σε φέτες
• 6 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, γεμάτο
• ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
• αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς άλλο λίπος, ψήνετε το μπέικον μέχρι να βγάλει όλο το λίπος του.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε υπομονετικά τα κρεμμύδια, για 20 περίπου λεπτά, με λίγο αλάτι, μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μελώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μπέικον και την πάπρικα, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τον κιμά για 15 περίπου λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος, τον κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Κόβετε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες. Παίρνετε τις λωρίδες ανά δύο και στην άκρη της καθεμιάς βάζετε από μια κουτ. σούπας γέμιση. Τυλίγετε χιαστί σε τρίγωνα.
Βήμα 5
Αραδιάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Tip: Εναλλακτικά, αντί για φύλλο κρούστας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα
Olivemagazine.gr