Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



ΚΕΔΕ: Εν μέσω έντασης...«ναι» στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, «όχι» στο δημοψήφισμα

ΚΕΔΕ: Εν μέσω έντασης...«ναι» στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, «όχι» στο δημοψήφισμα

Ελλάδα | 01/07/2015 - 08:47
ΚΕΔΕ: Εν μέσω έντασης...«ναι» στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, «όχι» στο δημοψήφισμα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη χθεσινη έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατέληξε ομόφωνα, επί των παρόντων, στο ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Προεδρείο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέχρι να φτάσουμε όμως σε αυτή την απόφαση, είχαμε και...εντάσεις, αλλά και αποχωρήσεις

Συγκεκριμένα ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία ανακοίνωσε πως στηρίζει το «ναι» στο δημοψήφισμα. Εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων αντέδρασαν στο ψήφισμα που αποφασίστηκε και αποχώρησα. Στο εν λόγω ψήφισμα αναφέρεται πως η ΚΕΔΕ τάσσεται υπέρ του «ναι» κρίνοντας πως «αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στη Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτική προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων». Παράλληλα προέταξε ως κρίσιμο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Οι αντιδράσεις ήταν κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, που έσπευσε ήδη από τη Δευτέρα να καταθέσει δήλωση στο υπουργείο Εσωτερικών για συμμετοχή στη συγκρότηση Επιτροπής Υποστήριξης του «ναι». Ο δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Δημήτρης Μπίρμπας κατήγγειλε ως «θεσμικό ατόπημα» το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και συνεννόηση με τις παρατάξεις, προέτρεξε να συμμετέχει στην Επιτροπή Υποστήριξης. Προκλήθηκε ένταση στη συνεδρίαση και ο κ. Μπίρμπας αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης (στηρίζεται από το ΚΚΕ) στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Ελπίδα Παντελάκη είχε κατηγορήσει τον κ. Πατούλη ότι επιχειρεί μέσω της ΚΕΔΕ να συνδράμει «στον εκβιασμό και στην κοροϊδία του λαού που στήνουν από κοινού κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου». Αποχώρησε από τη συνεδρίαση, προβάλλοντας  τη θέση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα: «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ  στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στο μόχθο του».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ΚΕΔΕ σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 κινήθηκε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), η οποία με ψήφισμά της τάχθηκε επίσης υπέρ του «ΝΑΙ στην Ευρώπη». Οι εκπρόσωποι των δημάρχων αλλά και των περιφερειαρχών είχαν προγραμματίσει να παραδώσουν τα ψηφίσματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε συνάντησή τους το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου «ΟΧΙ  στα μνημόνια και στην εξαθλίωση του λαού».

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

"Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.

Η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.

Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής» των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας, .

Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν θα παρακολουθήσει αδρανής τις εξελίξεις.

Για μας η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική. Θα οδηγήσει:

· Στην απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.

· Στην κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.

· Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους, που αφορούν εργαζομένους μας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

· Στην αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, πλατείες, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ

· Στην ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.

· Στην κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αφού πλέον οι έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις.

· Στην πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.

Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.

Οφείλουμε λοιπόν να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, κι όχι να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον της Πατρίδας μας.

Για τους παραπάνω λόγους, η Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού:

· Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες επιλογή.

· Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου , όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.

· Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας.

· Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων".


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.