Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κατάλευκο τοπίο στην Κρήτη- Το «έστρωσε» και μέσα στο Ηράκλειο- Δείτε φωτογραφίες από όλο το νησί (pics)

Κατάλευκο τοπίο στην Κρήτη- Το «έστρωσε» και μέσα στο Ηράκλειο- Δείτε φωτογραφίες από όλο το νησί (pics)

Περιβάλλον | 08/01/2017 - 08:53
Κατάλευκο τοπίο στην Κρήτη- Το «έστρωσε» και μέσα στο Ηράκλειο- Δείτε φωτογραφίες από όλο το νησί (pics)
«Ασπρη μέρα» είδαν όλοι οι Κρητικοί από τη συνεχή χιονόπτωση που έπεσε σε όλο το νησί, από τα πλέον ορεινά σημεία ως και τις παραλίες!

Οπως μπορεί να δει κανείς απο τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CretePlus.gr και οι οποίες είναι από αναγνώστες, αλλά και από τη σελίδα των «Μετεοκρητών» το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, έχοντας πέσει ακόμη και μέσα στην πολη του Ηρακλειου.

Σε όλο το νησί επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ καταγράφονται έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα . Τα προβληματα και τα απρόοπτα δε λείπουν με χαρακτηριστικόττερη την περίπτωση εγκλωβισμου δύο ατόμων μέσα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Σέλινο Χανίων. Εκεί κάποια στιγμή λόγω  των καιρικών φαινομένων τα δυο άτομα δεν μπορούσαν να βγουν και χρειάστηκε η παρεμβαση της ΕΜΑΚ.  Ενώ υπαρχουν και αρκετά προβληματα με την ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Ηρακλειου, όπως στου Κοκκίνη Χάνι και στην Ελιά, λόγω βλάβης. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, όπως μπορείτε να δείτε στην πρόγνωση του καιρού, μετά από το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.

Ενω με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα

Από το βράδυ της Παρασκευής χιονίζει στα ορεινά της Αττικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πρώτα μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Ιδιαίτερα έντονα εκδηλώνονται τα καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα από το βράδυ της Παρασκευής. 

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο Αθηνών Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν προβλήματα παρά το γεγονός ότι σημειώνονταν μέχρι τα μεσάνυχτα έντονες χιονοπτώσεις από το 240 km στο ύψος των Ραχων μέχρι και το 270 km μετά τους Αγίους Θεοδώρους στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν ρίξει τόνους αλάτι και περιπολούν συνεχώς.

Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί και στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας ‘Αμφισσας έντονα καιρικά φαινόμενα έχουμε στην περιοχή του Μπράλου όπου 4 εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να αντιμετωπίσουν και το χιόνι αλλά και τον παγετό που προκαλεί το πολικό ψύχος. Χιονοπτώσεις έχουμε στην περιοχή της Γραβιάς στην περιοχή της Αμφίκλειας και στα ορεινά χωριά που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από τα 400μ.

Στην περιοχή του Δομοκού και στο δρόμο Λαμίας Δομοκού παρεμβαίνουν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα και μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έχει σημειωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Με παρεμβάσεις εκχιονιστικών μηχανημάτων μένει ανοιχτός και ο δρόμος Λαμίας Καρπενησίου ενώ το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου τόσο με μηχανήματα της περιφέρειας όσο και μισθωμένα μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν τις επόμενες ώρες την ένταση των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Χιονίζει στη πόλη της Λάρισας

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κάτω του μηδενός από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει χιονόπτωση μέσα στη πόλη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο Ελάφου -Σκλήθρου του Αγιάς Λάρισας, στην Επ. Οδό Καλλιθέας – Καρυάς και Αγιονερίου – Βερδικούσιας.

Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλές πόλεις στη Μακεδονία

Τσουχτερό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλές πόλεις η θερμοκρασία είναι κάτω από μηδέν. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα -10, στο Κιλκίς -7, στη Βέροια -3, στα Γρεβενά -4 και στην Κοζάνη -8.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε σημεία του επαρχιακού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, στην Ημαθία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Νάουσας- Σελίου, Βέροιας-Σελίου Βέροιας-Κοζάνης Βέροιας- Δασκίου και Οδό Νάουσας- 3/5 Πηγαδίων.

Στον νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας- Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας και Κερασιάς- Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στις Σέρρες, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της επαρχιακής οδού Σερρών-Λαϊλιά.

Τέλος, στο Κιλκίς απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της επαρχιακής οδού Γουμένισσας-Λιβαδίων.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σε συναγερμό βρίσκεται από το πρωί η Πυροσβεστική, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την παροχή βοήθειας σε άτομα με προβλήματα υγείας, ή αποκλεισμένους από τα χιόνια, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και άλλους ασφαλείς χώρους.

Μεταξύ αυτών που χρειάστηκε να μεταφερθούν από συνεργεία του Πυροσβεστικού Σώματος -καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το τελευταίο 16ωρο, ήταν αδύνατη η κίνηση ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων- ήταν η μεταφορά νεφροπαθών για αιμοκάθαρση στη Χίο και τη Λέσβο, καθώς και ο απεγκλωβισμός αρκετών πολιτών στη Χίο, τη Λήμνο, τη Λακωνία, την Εύβοια και άλλες περιοχές.

Δείτε φωτογραφίες από διάφορες περιοχές:


(Ηράκλειο- Κώστας Φουκαράκης)

(Ρεθυμνο- Ρένα Κυριακάκη)


(Βόνη- Γιάννης Καρέλης)

(Καπετανιανά)

(Αρχάνες)

(Οροπέδιο Λασιθίου)

(Πρινές Ρέθυμνο- Στρατουδάκη Ευαγγελία)

(Χανδρας Σητείας)

(Ποταμιές)

(Αγιές Παρασκιές- Φώτης - Αναστασία Φυτάκη)

(Παρτιρα- Ποπη Ανυφαντάκη)

(Σκλαβοπουλα Σελίνου Χανιά-Γιώργος Μανιατάκης)

Καστελλι Πεδιάδος- Γιώργος Ζαμπετάκης)

(Λοχριά- Κούνουπας Νίκος)

(Ατσαλένιο Ηράκλειο)

(Αρκαλοχώρι- Μαρία Ασλάνη)

(Παραλία Κοκκίνη Χάνι- Νίκος Φρατζέσκος)

(Κρουσσώνας- Βαμβουκάκη)

(Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου)

(Βασιλειές)

(Γουβιανάκης Νικόλαος - Αβδού Πεδιάδος)

Η πρόγνωση του καιρού

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου καθώς και τα ορεινά του Αιγαίου και το νότιου Ιονίου. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά των προαναφερθεισών νησιωτικών περιοχών. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στο Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ αναμένονται εκ νέου χιονοπτώσεις στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη βόρεια Ήπειρο, τη Θεσσαλία, και την κεντρική και ανατολική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά των νησιωτικών περιοχών. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -7 έως -2 βαθμούς, στη Μακεδονία από -14 έως -2, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -8 έως 2, στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά από -8 έως 1, στην Πελοπόννησο από -5 έως 6, στα νησιά του Ιονίου από -3 έως 4, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από -2 έως 3, και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 0 έως 7.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα πεδινά, έως και το μεσημέρι. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και στις βόρειες πεδινές περιοχές. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να είναι οριακά πάνω από το μηδέν κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -3 έως 0 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -8 έως -5 βαθμούς.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.