Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Καλαμαράκια με σπανάκι σαν φρικασέ

Καλαμαράκια με σπανάκι σαν φρικασέ

Διατροφή | 06/03/2015 - 15:46
Καλαμαράκια με σπανάκι σαν φρικασέ
Γιατί να κάνετε τα καλαμαράκια μόνο τηγανητά ή κρασάτα; Το φρικασέ τους ταιριάζει και μαγειρεύει ένα νοστιμότατο και πολύ υγιεινό φαγάκι που είναι και νηστίσιμο.

Υλικά

    700γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα
    500γρ. σπανάκι
    1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    3-4 κολοκυθάκια, σε χοντρές ροδέλες
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
    5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
    χυμό από 2 λεμόνια
    ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Στραγγίζετε καλά τα καλαμαράκια από τα νερά τους.
Βήμα 2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά. Τελευταίο ρίχνετε το σκόρδο.
Βήμα 3

Προσθέτετε τα καλαμαράκια, ανακατεύετε ξανά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στην κατσαρόλα το σπανάκι. Ανακατεύετε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος βάζετε και τα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το δυόσμο, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε και μαγειρεύετε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς από τα ζουμιά του το φαγητό.

Tip: Aν σας λείψει κάποιο φρέσκο μυρωδικό δεν πειράζει. Μπορείτε να βάλετε και ξερό δυόσμο ή να προσθέσετε μια φρέσκια ψιλοκομμένη ντοματούλα.

Σημείωση: Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να αβγοκόψετε το φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση, όταν μαγειρευτεί το φαγητό και μείνει με λίγο ζουμί, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο, και σε ένα βαθύ μπολ πρώτα χτυπάτε καλά δύο ασπράδια αβγών και μετά ρίχνετε και το χυμό από 1-2 λεμόνια, πιπέρι και τους δύο κρόκους. Χτυπάτε καλά και σιγά-σιγά, με μια κουτάλα παίρνετε το ζουμάκι από το φαγητό και το ενώνετε με το αβγολέμονο. Μεταφέρετε στην κατσαρόλα όλη τη σάλτσα, κουνάτε να πάει παντού, κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.