Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ισχυρό μήνυμα κατά της μάστιγας των τροχαίων στην Κρήτη

Ισχυρό μήνυμα κατά της μάστιγας των τροχαίων στην Κρήτη

Auto Plus | 31/07/2016 - 15:21
Ισχυρό μήνυμα κατά της μάστιγας των τροχαίων στην Κρήτη
Περισσότεροι από 60 φορείς της Κρήτης, ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα στο νησί, τα οποία ειδικά την τελευταία περίοδο έχουν εξελιχθει σε μάστιγα.

Ισχυρό μήνυμα για την οδηγική ασφάλεια έστειλαν σήμερα οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο «Οδηγούμε με ασφάλεια». Η ανοιχτή προς το κοινό  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα,  της Κυριακής 31 Ιουλίου , στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»: "Στόχος μας είναι μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά".

Χαιρετισμοί στην εκδήλωση του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» στο Thalassa Magic

Μανώλης Όθωνας, Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Προέδρου ΠΑΣΟΚ Κας Φώφης Γεννηματά: «Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ κας Φώφης Γεννηματά για την πρόσκληση που της απευθύνατε. Δυστυχώς λόγο προγραμματισμένων υποχρεώσεών της δεν είναι δυνατή η παρουσία της στην εκδήλωση σας. Θέλω όμως να μεταφέρετε τον θερμό χαιρετισμό της και να σας διαβεβαιώσω για την αμέριστη συμπαράσταση της  στην πρωτοβουλία του forum «Οδηγούμε με Ασφάλεια». Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας.»

Βασίλης Κεγκέρογλου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου: Το «Τροχαίο» είναι ίσως ο μοναδικός καθημερινός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να κλείσουμε το σπίτι μας μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.

Πάνω από τους μισούς μοτοσικλετιστές που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά, χτυπήθηκαν από οδηγούς που ''κοίταξαν'' αλλά ΔΕΝ ''είδαν'' (αντιλήφθηκαν).

Περισσότερο από το 25% των Νεκρών, λόγω Τροχαίων Δυστυχημάτων στην Ελλάδα, είναι Πεζοί, με το 45% εξ αυτών να είναι παιδιά έως 15 ετών !

2 έως 3 στους 10 (βαριά) τραυματίες πεθαίνουν μέσα σε διάστημα 3 μηνών, ενώ 6 έως 7 στους 10 (βαριά) τραυματίες μένουν ανάπηροι !

Στην Ελλάδα τα τροχαία δυστυχήματα - ατυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών, ενώ είναι και η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19 έως 39 ετών οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης.

Το να ''φύγει'' ένα παιδί στα 15, 20, 25, 30, 35 είναι ΈΓΚΛΗΜΑ ! 

Αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή.

Στηρίζω την πρωτοβουλία του Forum “Οδηγούμε με ασφάλεια» και την προσπάθεια για την καταπολέμηση της μάστιγας των τροχαίων συμβάντων. 

Αν κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για την ασφάλεια στην οδήγηση, τα πράγματα σίγουρα θα είναι καλύτερα.»

Σπύρος Δανέλλης, Βουλευτής Ηρακλείου «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»: «Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συνδιοργανωτές για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων με την ευχή να αποτελέσει ουσιαστικό κοινωνικό μήνυμα. Σήμερα που η έξαρση των τροχαίων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου μας και ειδικά στις διαδρομές του ΒΟΑΚ, κρίνεται ζωτικής σημασία η αναγκαιότητα της δημιουργίας προϋποθέσεων για την υιοθέτηση μια άλλης οδηγικής συμπεριφοράς με την έμπρακτη συμβολή όλων μας.»

Νικόλαος Γιαννακουδάκης, Διευθυντής ΕΚΑΒ Ηρακλείου: «Εκφράζω την αμέριστη στήριξή μου στην πρωτοβουλία σας για τις δράσεις που υλοποιείτε για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμπολιτών μας για την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των οδικών δυστυχημάτων. Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο που επιτελείτε»

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.