Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η παρουσία του Σωκράτη  έχει φέρει ουσιαστικές λύσεις και οικονομικές «ανάσες» σε Δημους του Ν Ηρακλείου (pics)

Η παρουσία του Σωκράτη έχει φέρει ουσιαστικές λύσεις και οικονομικές «ανάσες» σε Δημους του Ν Ηρακλείου (pics)

Ηράκλειο | 30/09/2017 - 03:21
Η παρουσία του Σωκράτη έχει φέρει ουσιαστικές λύσεις και οικονομικές «ανάσες» σε Δημους του Ν Ηρακλείου (pics)
Αναμφισβήτητα το τελευταίο διάστημα ο Σωκράτης Βαρδάκης έχει πετύχει με δικές του παρεμβάσεις την ουσιαστικη στήριξη Δήμων του Νομου Ηρακλειου και την προώθηση πολλων «καυτών» ζητημάτων.

Η αρχή έγινε στις 22 Σεπτέμβρη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Μετά από την μεγάλη οικονομική «ανάσα» στη Βιάννο που επιτεύχθηκε και τη χρηματοδότηση της με το ποσό του 1,4 εκ. ευρώ, εξοφλώντας με αυτό το τρόπο όλες τις υποχρεώσεις του προς την ΔΕΗ, ηρθε μια νέα «ένεση»

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε επιχορήγηση ποσού 33.861,03 ευρώ για τον Δήμο Βιάννου και 219.327,53 ευρώ για τον Δήμο Χερσονήσου αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΞΙΑ).

Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες, στο τελικό στάδιο της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς την ΔΕΗ, βρίσκεται ο Δήμος της Βιάννου, μετά την έγκριση του προγράμματος «Αξία» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αποκατάσταση ζημιών στους δρόμους

Στις 27 Σεπτέμβρη είχαμε την ανακοινωση για μια ακόμη οικονομική «ανάσα» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, μετά από αίτημα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ο γ.γ. Υποδομών κ. Δέδες, ενέκρινε δέσμευση ποσού 300.000 € από το Π.Δ.Ε., για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών Ενδοδημοτικής οδοποιίας από θεομηνίες στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων» της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς κρίνεται απολύτως αναγκαία η υλοποίηση του έργου προκειμένου να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο του Δήμου και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων. 

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία ερχεται ως «μάννα εξ ουρανού» μιας και το επαρχιακό οδικό δίκτυο του συγκεκριμένου Δήμου, είναι σε κακή κατάσταση, σε πολλά του σημεία και το ποσό αυτό θα καταστεί η αφορμή για να κλείσουν κάποιες από τις εκκρεμότητες που υπαρχουν.

 Αποδεκτή η πρόταση για τον δρόμο της Μεσαράς

Συνάντηση ομως με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το έργο Ηράκλειο - Μεσαρά, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, των κατοίκων του Πανασού, Γέργερης, Αγίας Βαρβάρας, τον Δήμαρχο Γόρτυνας Ν. Σχοιναράκη και την Περιφερειακή σύμβουλο Έφη Κουτεντάκη η οποία οργάνωσε και την συνάντηση.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν εκ μέρους του ΟΑΚ, ο Διευθυντής συγκοινωνιακών έργων, κ. Αγαπάκης, το μέλος κ. Μανόλης Βαρδουλάκης, ο υπέυθυνος τμήματος Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Γιώργος Γαλενιανός, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών του έργου.

Ο κ. Βαρδάκης διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κλείσιμο του δρόμου ώστε να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα εντός χρονοδιαγράμματος και για τα όποια προβλήματα που υπάρχουν, με διάλογο και κατανόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής, οι εκπρόσωποι του αναδόχου, η δημοτική αρχή και ο κ. Αγαπάκης πρότειναν διάφορες λύσεις και μετά από εποικοδομητική συζήτηση κατέληξαν στην επικρατέστερη πρόταση:

1.Μόνιμη παράκαμψη του επαρχιακού δρόμου προς τον Πανασό

2.Κατασκευή και χρήση προσωρινού παρακαμπτηρίου δρόμου Αγ. Βαρβάρας – Πανασού

3.Βελτίωση της βατότητας του επαρχιακού δρόμου από Απομαρμά προς ΑμπελούζοΗ υλοποίηση των παραπάνω θα γίνει με χρονοδιάγραμμα 15-20 ημερών. 

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρδάκης «καλό θα είναι, αντί για δακρύβρεχτες ανακοινώσεις όλων εκείνων που κατάφεραν το ακατόρθωτο, δηλαδή να απεντάξουν το έργο (οδικός άξονα Ηράκλειο - Μεσαρά) από το ΕΣΠΑ, αυτοί που κορόιδευαν τους κατοίκους της Μεσαράς 30 χρόνια να συμβάλουν αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες τους, να διορθώσουμε τα δικά τους λάθη και να παραδόσουμε στους πολίτες της Μεσαράς και όλου του Νομού Ηρακλείου, το μεγαλύτερο έργο  που εξελίσσεται ομαλά στο νησί μας»

Επί ταπητος ολα...

Ενω την περασμένη Παρασκευή, ολα τα αναπτυξιακά θέματα που «καίνε» το Δήμο Βιάννου, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη με τον Δήμαρχο Βιάννου και την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Συγκεκριμενα την επιτάχυνση των διαδικασιών σε μία σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βιάννου, ζήτησαν σήμερα από την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η επίσπευση της περιβαλλοντικής διαδικασίας, για την αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης του έργου «φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου Ηρακλείου», όπως έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, στην Περιβαλλοντική Αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.  

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε για ακόμα μια φορά την σημασία του έργου και την αναγκαιότητα της άμεσης ωρίμανσης του, με στόχο την ένταξη για χρηματοδότησης του έργου.

Η ανάγκη της άμεσης ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου, υπογραμμίστηκε και από τον κ. Μπαριτάκη.

Επίσης τέθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας του ορισμού του τελικού αποδέκτη για τις μελέτες βιολογικού καθαρισμού, για τους οικισμούς Καστρί - Κερατόκαμπου, Ψαρής Φοράδας και Αμιρών, με στόχο την άμεση ολοκλήρωσης της διαδικασίας ωρίμανσης των μελετών. 

Επιπλέον στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της σημειακής τροποποίησης των Σ.Χ.Ο.Α.Π. και ιδιαίτερα του δήμου Βιάννου προς την κατεύθυνση προσθήκης ήπιων μορφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε ζώνες που εμφανίζουν έντονη αγροτική δραστηριότητα και έχουν χαρακτηριστεί ως τουριστικές – αναψυχής.  Ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται ανάγκες επιχειρηματικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που όμως δεν μπορούν να καλυφθούν στο πλαίσιο του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.). 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.