Γύρος στη λαδόκολλα
Συνταγή: Δημήτρης Σκαρμούτσος (olivemagazine.gr)
Υλικά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
χυμό από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φύλλα λαδόκολλας
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πατάτες τηγανητές
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 3
Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 15'
- Χρόνος μαγειρέματος: 60'
- Έτοιμο σε: 1:15 '
- Χρόνος αναμονής: 5 ώρες
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη
Food Styling: Αντωνία Κατή