Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ευχάριστα νέα για το Ράλλυ Ακρόπολις - Η επιστολή της FIA

Ευχάριστα νέα για το Ράλλυ Ακρόπολις - Η επιστολή της FIA

Auto Plus | 09/05/2015 - 13:46
Ευχάριστα νέα για το Ράλλυ Ακρόπολις - Η επιστολή της FIA
Μία επιστολή που βάζει τέλος στην αβεβαιότητα για τον εθνικό μας αγώνα παρέλαβε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIA).

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε πως η Εθνική Αθλητική Αρχή (ASN) στην Ελλάδα ζήτησε την πλήρη εκχώρηση της Αθλητικής Εξουσίας (Sporting Power) υπέρ της ΟΜΑΕ για το 2015, σύμφωνα με το άρθρο 5α του καταστατικού της FIA.

Ως εκ τούτου το θέμα αυτό θα υποβληθεί προς επικύρωση στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατά την επόμενη συνεδρίασή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό στις 10 Ιουλίου 2015.

Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση».

Mετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις που μέχρι σήμερα βρισκόταν πραγματικά στον αέρα! Η επίσημη ανακοίνωση της ΟΜΑΕ επί του θέματος:

"Ειδικά για το Ράλλυ Ακρόπολις του 2015 (Rally of Greece) το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) της φετινής χρονιάς, η Ομοσπονδία θα προσπαθήσει στον ελάχιστο χρόνο που απομένει και υπό τις πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες της χώρας αυτή την περίοδο, να αντεπεξέλθει στην πρόκληση. Ευελπιστούμε στη στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας και ειδικότερα από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας  & Τουρισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και τη Γ.Γ. Αθλητισμού.

Παράλληλα η παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αποτελέσει και μια άτυπη πρόσκληση ενδιαφέροντος προς υποψήφιους προμότερ και χορηγούς που θα ήθελαν να εμπλακούν και να συνδράμουν στη διοργάνωση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως όλα τα Σωματεία-Μέλη της Ομοσπονδίας δεσμευτήκαν ήδη πως θα υποστηρίξουν τον Εθνικό μας Αγώνα παρέχοντας εθελοντικά τα απαραίτητα στελέχη για τη διοργάνωσή του, μετά από παμψηφεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2015.

Σημειώνουμε επίσης την αναμφίβολα καθυστερημένη, αλλά εν τέλει θετική ανταπόκριση της ΕΛΠΑ για την διευκόλυνση των διαδικασιών σε διεθνές επίπεδο. Ελπίζουμε αυτή η τουλάχιστον 5μηνη καθυστέρηση να μην αποτελέσει τροχοπέδη της όλη προσπάθειας.

Αναμένουμε τις προτάσεις όλων των φορέων και προσδοκούμε το καλύτερο, για την μέσω των διεθνών διοργανώσεων προβολή της χώρας".

 


Συντάκτης: Μάνος Καστρινάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.