Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΕργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: “Δεν συμμετέχουμε στις φιέστες εγκαινίων”

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: “Δεν συμμετέχουμε στις φιέστες εγκαινίων”

Ηράκλειο | 24/01/2019 - 21:50
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: “Δεν συμμετέχουμε στις φιέστες εγκαινίων”
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας δύο ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων στο νοσοκομείο

Για επικοινωνιακά τρικ κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σχολιάζοντας την επικείμενη τελετή εγκαινίων για τα δύο ιατροτεχνολογικά μηχανήματα που προσφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Την ημέρα των εγκαινίων εξάλλου, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης διοργανώνουν κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην εξωτερική πύλη του ΠΑΓΝΗ.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

“Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ πρόσφατα έλαβε πρόσκληση να παραβρεθεί στα εγκαίνια της λειτουργίας δύο ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων του νοσοκομείου μας την Δευτέρα 28/01. Είναι η δεύτερη φορά σε ενάμιση χρόνο που η διοίκηση εγκαινιάζει τα Δώρα του Νιάρχου. Είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, μετά το 4ο μνημόνιο και βαδίζοντας προς τις εκλογές, το υπουργείο Υγείας, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση του ΠαΓΝΗ επιχειρούν με επικοινωνιακά τρικ και αντίστοιχες φιέστες να δώσουν την εικόνα της σταθεροποίησης του συστήματος υγείας, ακόμα ίσως και της βελτίωσής του.

Η καθημερινή σκληρή εικόνα των νοσοκομείων μας τους διαψεύδει πανηγυρικά, ενώ ακόμα και η εγκατάσταση του 2ου σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που αναμφίβολα θα προσφέρει στους χιλιάδες ασθενείς της Κρήτης, δεν είναι προϊόν επένδυσης των δισεκατομμυρίων από τη σκληρή φορολόγηση του ελληνικού λαού, αλλά αποτελεί αγορά με χρήματα «φιλανθρωπίας» ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία με κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να αναταθεί το δημόσιο σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, προσφεύγει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για τη δημιουργία και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού, “ξεπλένοντάς” το με “νόμιμες” φοροαπαλλαγές. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οι δωρεές δεν γίνονται με αγνές προθέσεις, αλλά προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δημόσιων δομών υγείας με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα διάφορων ιδιωτικών ιδρυμάτων και ομίλων, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και στην προσέλκυση ασθενών-πελατών με κίνητρο το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των πραγματικών λαϊκών αναγκών για Υγεία.

Εμείς οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, τεχνικοί, τεχνολόγοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση) του ΠαΓΝΗ δεν θα ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις φιέστες κυβέρνησης-ΥΠΕ-διοίκησης. Στις φιέστες παρουσιάζουμε στις λαϊκές οικογένειες την πραγματική εικόνα:

• Είναι κοροϊδία να ισχυρίζονται η διοίκηση, η ΔΥΠΕ και το υπουργείο ότι θα συνεχίσουν  απρόσκοπτα να βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τα σλόγκαν της ανταποδοτικότητας, του κόστους-οφέλους, της επιχειρηματικότητας, της εμπορευματοποίησης και της αύξησης των κερδών για το νοσοκομείο-επιχείρηση, στα οποία η κυβέρνηση παίρνει άριστα!

• Αποτελεί εμπαιγμό στους εργαζόμενους όταν καθημερινά παλεύουν στις βάρδιες με εξαντλητικά ωράρια, με στελέχωση τμημάτων κάτω από το όριο ασφαλείας, να ισχυρίζεται το υπουργείο υγείας ότι πριμοδοτήθηκαν τα νοσοκομεία με προσωπικό.

• Είναι κοροϊδία να ονομάζουν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τις τεράστιες λίστες αναμονής σε τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, τις πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, τα εμπόδια που βάζει για να κλείσουν οι ασθενείς ραντεβού  και τόσα άλλα. Όταν υπάρχουν μηχανήματα που λειτουργούν ορισμένες μέρες της εβδομάδας λόγο έλλειψης τεχνολόγων ακτινολόγων.

• Αποτελεί πρόκληση να εγκαινιάζονται υγειονομικές δομές, ακόμα και με αυτές τις προϋποθέσεις, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Για να λειτουργήσει μια τόσο σημαντική τεχνολογική υποδομή, όπως ο γραμμικός επιταχυντής, χρειάζεται μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό, και όχι προσωπικό μετακινούμενο από άλλα τμήματα, ή προσωπικό που θα πληρώνεται με μπλοκάκι ή που θα ενταχθεί στα ιδιωτικά απογευματινά εργαστήρια όπως έχει κάνει η διοίκηση και για άλλα επεμβατικά εργαστήρια ξεζουμίζοντας τους ασφαλισμένους και τα ταμεία.

• Είναι πρόκληση, με δεδομένα τόσα κενά στα νοσοκομεία, σήμερα να υπάρχουν, αντί για μόνιμοι, εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης (επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες, με μονοετείς ατομικές συμβάσεις), εργαζόμενοι που δεν δικαιούνται άδειες (αναρρωτικές, κ.ά.), σπουδαστές των ΙΕΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους. Μόνο στο ΠΑΓΝΗ οι συμβασιούχοι φτάνουν σήμερα τους 300, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις – με βάση τους ξεπερασμένους ήδη οργανισμούς του 2012 – είναι τουλάχιστον 650.

Αποτελεί πρόκληση να καλούμαστε στα εγκαίνια την ώρα που μετράμε απολύσεις νοσηλευτών, προσωπικού ασφαλείας, κοινωνικών λειτουργών και έπονται γιατρών, εργαζομένων στην καθαριότητα-σίτιση κ.α.

• Αποτελεί κοροϊδία να εγκαθίστανται νέα μηχανήματα όταν την ίδια ώρα  δεν μπορούν  να λειτουργήσουν πλήρως τα ήδη υπάρχοντα, όταν υπάρχουν κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, όταν οι εργαζόμενοι γίνονται – λάστιχο, μετακινούμενοι διαρκώς από τμήμα σε τμήμα για να “κλείνουν τρύπες”.

• Είναι υποκρισία να καλούμαστε  στα εγκαίνια των νέων μηχανημάτων, και την ίδια ώρα να κρέμεται πάνω μας η απειλή της πληρωμής για τυχόν βλάβες των μηχανημάτων.

• Οι περικοπές στις δημόσιες υγειονομικές δαπάνες συνεχίζονται. Ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία το 2019 είναι περικομμένος κατά 65 εκατομμύρια ευρώ! Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους.

• Όπως φαίνεται απ’ όλα τα παραπάνω αυτοδιαψεύδεται η διοίκηση του νοσοκομείου, όταν λέει ότι η χρηματοδότηση είναι ικανοποιητική, ενώ την ίδια ώρα περιμένει από μεγάλους χορηγούς ή «φιλάνθρωπους» να πετάξουν κανένα ψίχουλο από τα τεράστια κέρδη τους. Βαρεθήκαμε την κοροϊδία με τις δήθεν ευεργεσίες των εφοπλιστών, τραπεζών και άλλων και την ίδια στιγμή να ξεζουμίζονται οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους.

Συνένοχους στη φιέστα δεν θα μας έχετε! Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Δεν είμαστε ζητιάνοι, για να είμαστε ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα που μας δίνουν!

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί τους ασθενείς και τους εργαζομένους να μην εξαπατηθούν από την προσπάθεια που εντείνεται από την πλευρά της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι δήθεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση επιδιώκει, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για άγριες περικοπές στην Υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη, και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει, όχι μόνο να μην εμποδιστεί, αλλά να επιβραβευτεί και από πάνω.

Στον αντίποδα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ διεκδικεί την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με μόνιμους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα για όλους,  χωρίς πλαφόν, πληρωμές ασθενών και περικοπές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ την αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, ανάλογα με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης. Επαρκή και σταθερή συντήρηση του ιατρικό τεχνολογικού εξοπλισμού. Παλεύουμε σταθερά για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, να πάψει η ομηρία των συμβασιούχων, να μονιμοποιηθούν τώρα!

Την Δευτέρα 28/01, ενώ θα διεξάγεται η φιέστα των εγκαινίων, το σωματείο μας πραγματοποιεί 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 10:30 έως τις 12:30, με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, προκειμένου να παρουσιάσει την πραγματική κατάσταση του νοσοκομείου μας. Καλούμε λαϊκές επιτροπές, σωματεία, συλλόγους ασθενών να παραβρεθούν και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα μας στη ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!!”

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Η παράνομη στάθμευση «ζει και βασιλεύει» στο Ηράκλειο

Η παρανομία στο Μεγάλο Κάστρο έχει... όνομα και επίθετο

Εικόνες – γροθιά για την κοινωνί Ηλικιωμένος ψάχνει τρόφιμα…

Μια ακόμη απόδειξη ότι η οικονομική κρίση παραμένει για τους ευάλωτους …

Εξαπατούσαν εταιρείες σε Κρήτη & Αττική: Με πλαστές επιταγές…

Έξι Ηρακλειώτες έστησαν μεγάλες απάτες και απέσπασαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων

Τα πατίνια έφυγαν... αλλά τα πατίνια... ξανά ήρθαν

Έγινε η επιχείρηση- “σκούπα” στην πόλη μαζεύτηκαν 200 πατίνια παραμένοντας στα αζήτητα και την ίδια ώρα έκαναν την εμφάνιση τους όμως και άλλα

Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά στο εργοστάσιο ξυλείας - Ποιος…

Πυροσβεστική και Αστυνομία σήμαναν συναγερμό για να βρεθεί ο δράστης, συνέταιρος της επιχείρησης

Νέα εξαφάνιση ηλικιωμένου στην Κρήτη

Μεγάλη επιχείρηση των αρχών

«Άσσος» στις διαρρήξεις σπιτιών με ταλέντο στις… αναλήψεις

«Πίσω»από τις κλοπές κρύβεται ένας 25χρονος αλλοδαπός

Ευρωπαϊκό σχολείο: Χωρίς δασκάλους και αγγλόφωνο τμήμα!

Ανησυχία των δασκάλων για τις τεράστιες ελλείψεις

Πυρκαγιά σε ξυλουργείο στο Ηράκλειο -Καταστράφηκε σταθμευμένο…

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα

Νέος «Γολγοθάς» για τον Μάριο - Προσευχές και τάματα για…

Μπήκε στο χειρουργείο με τη μητέρα και τους φίλους του στο πλευρό του

Διανομή προϊόντων από το δήμο Ηρακλείου

Στους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής

Δεκάδες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Χειροπέδες σε… 41 άτομα για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Ανήλικη πήγε σε μπαρ και… βρέθηκε στο νοσοκομείο λόγω…

Η αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο του μπαρ

Η φωτιά στο Τσιφούτ Καστέλι είχε επεισοδιακή κατάληξη…

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 73χρονου

Φωτιά σε παρασκευαστήριο τροφίμων

Το συμβάν συνέβη πρωινές ώρες Παρασκευής

Στις φλόγες στύλος της ΔΕΗ

Άντρες από τον 1ο πυροσβεστικό σταθμό Ηρακλείου έφθασαν άμεσα στο σημείο

Ψάχνουν να νοικιάσουν σπίτι & βρίσκουν «τρύπες» των... 300…

Το Airbnb έχει εκτοξεύσει τις τιμές και οι ενοικιαστές... τραβούν τα μαλλιά τους

Στόχος το Ηράκλειο να γίνει έδρα των εθνικών ομάδα ποδοσφαίρου…

Επαφές του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη στο Ηράκλειο

Νέο τροχαίο στην Κρήτη: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με…

Το ατύχημα συνέβη στα Καπαριανά με θύμα μοτοσικλετιστή από το Καστελι

Εδώ πατίνι, εκεί πατίνι... παντού τα ηλεκτρικά πατίνια στο…

Τι κι αν Τροχαία και Αστυνομία απομάκρυναν τα πατίνια από περιοχές της πόλης, αυτά «ξεφύτρωσαν»

Από το Ηράκλειο στην Αθήνα μεταφέρεται η έδρα του ENISA

Αυριο συζητείται στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή

Της επιτέθηκε σε χωράφι – Την «έσωσε» ο 12χρονος γιος της

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί φαίνεται να έγινε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης προς την μητέρα του

Μάζεψαν τα πατίνια μετά τις «φωνές» για επικινδυνότητα…

Επιχείρηση "σκούπα" στο κέντρο της πόλης

Μασταμπάς: Τεράστιο κλαδί κρεμόταν πάνω από τα κεφάλι τους…

Επιχείρηση της πυροσβεστικής στο σημείο

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Μπήκε σε σπίτι και καφετέρια για να κλέψει – Πιάστηκε με…

2 κλοπές στο Ηράκλειο με την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών να είναι άμεση

Περιπέτεια για τουρίστα που υπέστη αλλεργικό σοκ

Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο

3χρονο κοριτσάκι έμεινε μόνο του σε πάρκο στο Ηράκλειο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Χειροπέδες για λαθραία τσιγάρα σε 50χρονο

Ο 50χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής συνελήφθη στην περιοχή των Καμινίων

Ηλεκτρικά πατίνια - Δήμος Ηρακλείου: Πρόταση για απαγόρευση…

Εξετάζεται η απαγόρευσή τους - Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη στη Λότζια;

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μοτοσικλετιστής που ακρωτηριάστηκε,…

Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 50χρονος άνδρας

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στα Καμίνια

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν εργασίες

Ο μικρός Άγγελος Χρήστος μας έχει ανάγκη - Δίνει «μάχη»…

Ο μικρός «ήρωας» από την Κρήτη βιώνει μια σημαντική περιπέτεια υγείας και μας χρειάζεται «δίπλα του»

Τραυματισμένος βρέθηκε ο τουρίστας που ήρθε για διακοπές…

Αγωνία τέλος για τον ηλικιωμένο τουρίστα που χάθηκε στο Αβδού

«Βατερλό» οι τιμές στα σταφύλια - Τα πληρώνουμε «μαύρο…

Οργισμένη αντίδραση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ηρακλείου για τον εξευτελισμό της αγοράς

Καπετανάκειο: Πρώτο κουδούνι για το ιστορικό σχολείο...…

Το ιστορικό σχολείο του Ηρακλείου παραμένει γιαπί και οι εκκρεμότητες είναι πολλές

Ξαφνικά, ο φοίνικας τυλίχθηκε στις φλόγες

Αναστάτωση σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου

Στο νοσοκομείο τρία άτομα μετά από τροχαίο, ανάμεσα τους…

Και οι τρεις φέρονται να επέβαιναν στο ίδιο δίκυκλο

Έκλεψε τη μηχανή και... άφησε μόνο τα εξαρτήματα

Η κλοπή έγινε τον Ιούλιο, η αστυνομία τον βρήκε τον Αύγουστο

Προβλήματα υδροδότησης σε προάστια του Ηρακλείου

Λόγω σοβαρής ζημιάς στη γεώτρηση των Βασιλειών

Εγκλωβισμός μετά από τροχαίο στον Καρτερό

Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρο και όχημα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό

«Έβγαλε» 70.000 ευρώ από μια… παράνομη επίσκεψη

Έκλεψε χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένη στο Ηράκλειο

«Ποντικοί» βάζουν… χέρι στα υδρόμετρα

Αναστάτωση στο Ίνι από τις κλοπές - Οι κάτοικοι έθεσαν το θέμα στην Περιφέρεια Κρήτης

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.