Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Επιστολή στον Βαρουφάκη για τα τέλη κυκλοφορίας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων

Επιστολή στον Βαρουφάκη για τα τέλη κυκλοφορίας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων

Auto Plus | 01/04/2015 - 16:57
Επιστολή στον Βαρουφάκη για τα τέλη κυκλοφορίας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων
Μερική ελάφρυνση του βάρους των τελών κυκλοφορίας ζητούν με επιστολή τους στα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Υποδομών, οι ενοικιαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Βασικό αίτημα των ιδιοκτητών γραφείων ενοικιάσεως είναι να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για το διάστημα που χρησιμοποιούν τα οχήματα τους και όχι για τους μήνες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες στην εφορία, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει έσοδα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η επιστολή της ΠΟΓΕΑΔΙ προς τα αρμόδια υπουργεία:

" Κύριοι Υπουργοί,

σας κάνουμε γνωστή την οικονομική αδυναμία των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων να ανταπεξέλθουν στο λειτουργικό κόστος και γενικά στο κόστος που ενδογενείς  και εξωγενείς παράγοντες διαμορφώνουν την ύπαρξη του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία θεωρεί ότι δεν θα πρέπει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο να διέπεται από τους κανόνες των ΙΧ ΕΠΙΒΑΤΗΓΏΝ αλλά να δοθεί ξεχωριστεί μέριμνα σαν εργαλείο το οποίο μπορεί να εντάσσεται στα ΙΧ αλλά δεν παύει να είναι πάγιο περιουσιακό στοιχείο της τουριστικής επιχείρησης, προς  επαγγελματική χρήση.  

Eίμαστε ο μόνος κλάδος που δεν έχει υποστηριχθεί από κανένα μέτρο και την κρίση την αντιμετωπίζει μόνος του. Σας θυμίζω ότι θεωρούνται λόγω ιδιομορφίας (έχει να κάνει με αυτοκίνητα) σαν υψηλού κινδύνου επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες του κλάδου να «μην περνούν ούτε απ’έξω από τις τράπεζες».

Ο κλάδος μας περίμενε την υλοποίηση των προεκλογικών σας υποσχέσεων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κοινωνική δικαιοσύνη, αντ’ αυτού διαπιστώνουμε το αντίθετο. Λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος μας (εποχιακή λειτουργία), οι επιχειρήσεις λειτουργούν από Απρίλιο έως και Οκτώβριο, θέτουν τα οχήματα σε προσωρινή ακινησία καταθέτοντας τις πινακίδες στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Με βάση όλων των παραπάνω, ζητούμε με νομοθετική ρύθμιση οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων να εξαιρεθούν από τα ΙΧ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ και να ενταχθούν σε ειδικό καθεστώς σαν εκμισθούμενα. Δηλαδή α)να ενταχθούν στο καθεστώς τελών κυκλοφορίας των επαγγελματικών αυτ/των (λεωφορεία, ταξί κτλ) και β) να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ΜΟΝΟ κατά το χρονικό διάστημα που είναι σε κυκλοφορία το όχημα,  όπως γίνεται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σε αντίθετη περίπτωση να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν.4258/2014 αρ.33 παράγραφος 4 (ΦΕΚ Α’94)/14-04-2014 και ΠΟΛ1110/16-04-2014. Με τις παραπάνω νομοθετικές διατάξεις ρυθμίστηκε η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, οχημάτων ευρισκομένων σε κατάσταση ακινησίας. Σε περίπτωση άρσης της ακινησίας εντός του έτους, αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν από την άρση αυτή.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να δείτε το όλο θέμα σε δίκαιη και όχι διακριτική μεταχείριση κατανοώντας την δύσκολη οικονομική θέση του συνόλου των επιχειρήσεων του κλάδου μας σε μια εποχή δύσκολη και ανταγωνιστική που ο κλάδος μας δίνει μεγάλη μάχη επιβίωσης". 

 



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.