Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έκαναν ειρηνική...εισβολή στο Συνέδριο, έμποροι και βιοτέχνες του Ηρακλείου-Τι είπαν Κεγκέρογλου και Αρναουτάκης (pics)

Έκαναν ειρηνική...εισβολή στο Συνέδριο, έμποροι και βιοτέχνες του Ηρακλείου-Τι είπαν Κεγκέρογλου και Αρναουτάκης (pics)

Ηράκλειο | 27/11/2014 - 12:34
Έκαναν ειρηνική...εισβολή στο Συνέδριο, έμποροι και βιοτέχνες του Ηρακλείου-Τι είπαν Κεγκέρογλου και Αρναουτάκης (pics)

Με ειρηνικό τρόπο... εισέβαλαν έμποροι και βιοτέχνες σήμερα στην αίθουσα του \"Ατλαντίς\" όπου πραγματοποιείται το Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την κατάντια της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας

Μάλιστα  τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυριας στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικης Ασφάλισης και Πρόνοιας κ Βασίλη Κεγκέρογλου


Μέσα σε όλα οι εκπροσωποι των εμπορων και των βιοτεχνών ζήτησαν από τον κ. Κεγκέρογλου να λάβει αμεσα μέτρα για να σταματήσει το μαράζωμα της αγοράς και να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος του Ηρακλείου.

Στην ανάγκη ενδυνάμωσης των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων  αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της 1ης μέρας του συνεδρίου με θέμα: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες».

«Σε κάθε ευκαιρία ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αποτελούν τη βάση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θέλοντας να διαπιστώσουμε τις ανάγκες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να γνωρίσουμε το όραμά τους και να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια τους. Θεωρούμε ότι είναι πολλά τα πλεονεκτήματα και σημαντικές οι ευκαιρίες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα για να προστατευθεί ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική συνοχή και να προωθηθεί με κάθε τρόπο η Ανάπτυξη σε περιόδους κρίσης.

Γνωρίζουμε καλά ότι είναι αναγκαία η ενδυνάμωση των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχώρησε στην υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών Δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ). Δύο χρόνια μετά την έναρξή τους τα προγράμματα αυτά σήμερα βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο στάδιο της δραστηριότητας τους, αυτό της προώθησης των ωφελουμένων στην Απασχόληση», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της Κοινωνικής Οικονομίας

Τη λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της Κοινωνικής Οικονομίας προανήγγειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της 1ης μέρας του συνεδρίου με θέμα: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες».

Ο κ. Κεγκέρογλου κατά την τοποθέτηση του  στο συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς», τόνισε πως ο μηχανισμός αυτός θα εποπτεύεται από την ΕΥΚΕΚΟ και θα έχει ρόλο επιστημονικό, συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό και χαρακτήρα οργανωτικό.

«Ο Μηχανισμός Στήριξης θα υποστηρίζει τη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, σε καθημερινή βάση και σε κάθε τομέα της δραστηριοποίησης τους, κινητοποιώντας και ενισχύοντας προς αυτή την κατεύθυνση το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων μέσα από τη λειτουργία του Περιφερειακού Δικτύου αλλά και των τοπικών δικτύων.
Μέσω της δραστηριότητάς του επιδιώκουμε να επιτύχει  την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών των φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων αρμόδιων φορέων για θέματα Κοινωνικής Οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι, «Μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης, Αναπτυξιακών Συμπράξεων, Επιμελητηρίων, επιχειρούμε με καινοτόμες δράσεις την ανάπτυξη του τόπου. Τα προγράμματα είναι σημαντικά, και αυτό που μας ενδιαφέρει και ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους άνεργους. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», και από την πλευρά μας μαζί με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες συνεργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας του Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου για την συνεργασία, για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Κοινωνικής Επιχειρηματικότηας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του: «Η Περιφέρεια Κρήτης  εστιάζει και επενδύει στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Σκοπός μας είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα να ενισχύσει μακροχρόνια την κοινωνική συνοχή αλλά και την  οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Όλο αυτό το διάστημα  εστιάζουμε σε επιλογές που στηρίζουν την τοπική οικονομία, αποδεικνύοντας ότι βιωσιμότητα, συνεργασία, ανάπτυξη, κοινωνικό συμφέρον και επιχειρηματικότητα είναι παράγοντες αλληλένδετοι και  απολύτως απαραίτητοι για  την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Και γι’ αυτό χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, με συνεργασία, συνένωση δυνάμεων και αξιοποίηση όλων των παραγωγικών φορέων . Εμείς, ως Περιφέρεια, έχουμε κάθε πρόθεση να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή τη διαδικασία, συνεισφέροντας την εμπειρία, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία, αλλά και τη βαθιά γνώση των ιδιαίτερων αναγκών και των δυνατοτήτων της τοπικής οικονομίας».

Το συνέδριο

Σημειώνεται ότι το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης των σχεδίων ΤοπΕΚΟ & ΤοπΣΑ στην Περιφέρεια Κρήτης και  το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης.


Σκοπός του Συνεδρίου είναι να τονιστούν οι προοπτικές ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Κρήτη μέσα από την παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και μέσα από προτάσεις καινοτόμων ιδεών κοινωνικής επιχειρηματικότητας προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες της περιοχής μας.
Για δύο μέρες θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που αφορούν στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία, σε Καλές Πρακτικές συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, αλλά και σε επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης Καινοτόμων Επιχειρήσεών με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

synedrio.[1]

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου είναι η παρακάτω:

«Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελούν βασικούς πυλώνες οι οποίοι στηρίζουν την Απασχόληση σε μια εποχή που πρώτιστο μέλημα είναι η προσπάθεια για  την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο προκειμένου να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης μέσα στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες και παράλληλα να προσφέρει τη δυνατότητα προσέγγισης με διαφορετικό τρόπο, των παραγωγικών προτύπων. Δίνουμε ένα δύσκολο αγώνα ώστε να διαφυλάξουμε τον κοινωνικό ιστό. Οι παρεμβάσεις μας για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία είναι συντονισμένες και έχουμε την πεποίθηση ότι μέσω αυτών θα πετύχουμε  το στόχο της μείωσης της ανεργίας, της προώθησης της απασχόλησης και της   δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων που θα έχουν πλην της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και σπουδαίο ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.  

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική για αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης σχεδιάζει νέες πολιτικές, χρησιμοποιεί καινοτομικά εργαλεία, αξιοποιεί πηγές       χρηματοδότησης από την αγορά και την κοινωνία των πολιτών και όλα αυτά ενώ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών και των οργανώσεών τους, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ιδρύονται Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ότι τα μέλη τους επωφελούνται από τις ρυθμίσεις της νομοθεσίας για την κοινωνική οικονομία και ότι οι επιχειρήσεις αυτές  τυγχάνουν ανταπόκρισης και εκτίμησης στις τοπικές κοινωνίες.
Διαπιστώνουμε τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης «γεννήθηκαν» τέτοιου είδους επιχειρήσεις και κατάφεραν να εδραιωθούν στους τομείς δραστηριοποίησής τους, προσφέροντας στα μέλη τους μεταξύ άλλων την ευκαιρία της απασχόλησης και της δημιουργικής ανάπτυξης.

Από τη λειτουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Ευρώπη γνωρίζουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα για την προώθηση βιώσιμων πολιτικών τοπικής ανάπτυξης. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορούν ν’ αναπτύξουν σχέσεις εταιρικότητας και με τις τοπικές κοινότητες, κομμάτι των οποίων άλλωστε είναι και οι ίδιες, να διεισδύσουν και να αλληλοεπιδράσουν με αυτές έχοντας το ξεκάθαρο συγκριτικό πλεονέκτημα ότι αφουγκράζονται άμεσα τις ανάγκες τους, να δημιουργήσουν νέα εργαλεία προκειμένου να καλύψουν  κοινωνικές ανάγκες οι οποίες συχνά δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν επαρκώς από τις δομές της αγοράς και του  δημόσιου τομέα. Μπορούν ν’ αντιληφθούν τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης, ανταποκρινόμενες έτσι και σε μία σημαντικότατη αποστολή στην τρέχουσα συγκυρία..
Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί κι αυτές που είναι υπό ίδρυση, δραστηριοποιούνται  σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Χωρίς να έχουν τη μονοδιάστατη κερδοφορία ως μοναδικό κίνητρο και ακριβώς επειδή από την φύση τους στοχεύουν στην εξυπηρέτηση κοινωνικών στόχων, τα μέλη των ΚοινΣΕΠ σχεδιάζουν την επιχειρηματική τους δράση και την υλοποιούν σε τομείς όπως ο αγροτοδιατροφικός, ο πρωτογενής τομέας,  ο τουριστικός τομέας, η παροχή υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες των μελών των τοπικών κοινωνιών και τις συνθήκες της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται, έχοντας μεγάλο περιθώριο ευελιξίας και ανταπόκρισης στις τοπικές ανάγκες.  Παράλληλα, βλέπουμε ότι μέσα από τις δομές αυτές αναδεικνύεται η γυναικεία επιχειρηματικότητα, έχουμε επιστροφή σε παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα που έσβηναν, ενδιαφέρον για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και για τη στήριξη των ΑΜΕΑ και την ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ζωή.
Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι έχει δρομολογηθεί  η  λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της Κοινωνικής Οικονομίας. Ο μηχανισμός αυτός θα εποπτεύεται από την ΕΥΚΕΚΟ και θα έχει ρόλο επιστημονικό, συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό και χαρακτήρα οργανωτικό.
Όπως ξέρετε πολύ καλά, αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τις Αναπτυξιακές Συμπράξεις που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Είμαι σίγουρος ότι στην Κρήτη θα δημιουργηθεί μια Αναπτυξιακή Σύμπραξη ισχυρή και με όραμα, σε ένα σχήμα ευέλικτο και ικανό να στηρίξει το σχεδιασμό για ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας.
Να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι ο Μηχανισμός Στήριξης θα υποστηρίζει τη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, σε καθημερινή βάση και σε κάθε τομέα της δραστηριοποίησης τους, κινητοποιώντας και ενισχύοντας προς αυτή την κατεύθυνση το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων μέσα από τη λειτουργία του Περιφερειακού Δικτύου αλλά και των τοπικών δικτύων.
Μέσω της δραστηριότητάς του επιδιώκουμε να επιτύχει  την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών των φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων αρμόδιων φορέων για θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Θα παρέχει υπηρεσίες επιστημονικής/ μελετητικής και συμβουλευτικής/ τεχνικής στήριξης των Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, θα υποστηρίζει τη δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων, θα επιμορφώνει ανθρώπινο δυναμικό και θα εφαρμόζει εργαλεία παρακολούθησης, αξιολόγησης και ανατροφοδότησης. Εξίσου σημαντική θα είναι η υποστήριξη  φορέων Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στη ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών και συμμαχιών, αλλά και η τεχνική και νομική υποστήριξη για την εξωστρέφεια των Κοινωνικών Επιχειρήσεων.

Σε κάθε ευκαιρία ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αποτελούν τη βάση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θέλοντας να διαπιστώσουμε τις ανάγκες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να γνωρίσουμε το όραμά τους και να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια τους. Θεωρούμε ότι είναι πολλά τα πλεονεκτήματα και σημαντικές οι ευκαιρίες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα για να προστατευθεί ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική συνοχή και να προωθηθεί με κάθε τρόπο η Ανάπτυξη σε περιόδους κρίσης.

Γνωρίζουμε καλά ότι είναι αναγκαία η ενδυνάμωση των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχώρησε στην υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών Δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ). Δύο χρόνια μετά την έναρξή τους τα προγράμματα αυτά σήμερα βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο στάδιο της δραστηριότητας τους, αυτό της προώθησης των ωφελουμένων στην Απασχόληση.

Τον περασμένο Ιούλιο ο ΟΑΕΔ προκήρυξε Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ. Μέσω αυτού ένα μεγάλο μέρος των ανέργων που μας εμπιστεύθηκαν σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους θα προσληφθούν από επιχειρήσεις για τέσσερις μήνες και ελπίδα μας είναι ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι από αυτούς θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους κάτι που θεωρούμε ότι είναι και το βασικό ζητούμενο της λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών και το κριτήριο για τις δικές μας ενέργειες.
Παράλληλα μέσω της δράσης της Συμβουλευτικής αρκετοί ωφελούμενοι έχουν στραφεί στην ίδρυση είτε ατομικών, είτε Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε πόσο μεγάλος αγώνας και σοβαρή προσπάθεια έχει γίνει για την επίτευξη αυτών των στόχων.
Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας να βρισκόμαστε στο Συνέδριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης. Ενός συνόλου φορέων που συνεργάζονται στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.
Τις δύο μέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα ως προς την απασχόληση, παράλληλα με τις καλές πρακτικές που έχουν προκύψει από τα προγράμματα αυτά. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε πως με επιμονή, σοβαρότητα και γνώμονα πάντοτε την ολόπλευρη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών  μπορούμε να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια μας.
Άξιοι συνεργάτες σ’ αυτή την προσπάθεια είναι οι φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ζέση να εργάζονται για την επίτευξη του στόχου της απασχόλησης και της ανάπτυξης του τόπου μας».

 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.