Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δώρο στα παιδιά από τη Volvo ακόμη και αν οι γονεις οδηγούν άλλο αυτοκίνητο

Δώρο στα παιδιά από τη Volvo ακόμη και αν οι γονεις οδηγούν άλλο αυτοκίνητο

Auto Plus | 16/05/2015 - 17:17
Δώρο στα παιδιά από τη Volvo ακόμη και αν οι γονεις οδηγούν άλλο αυτοκίνητο
H Volvo αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στους μικρούς επιβάτες ακόμη και αν οι γονείς τους δεν οδηγούν Volvo!

Mε αφορμή τα 25 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου ενσωματωμένου παιδικού καθίσματος που έκανε πρεμιέρα στο Volvo 850 προσφέρει έκπτωση 25% σε όλα τα παιδικά καθίσματα Volvo, για βρέφη μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά.

 Η ειδική προσφορά ισχύει για την περίοδο 15 Μαΐου έως και 30 Ιουνίου 2015 σε όλο το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της φίρμας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση δεν προϋποθέτει να είναι κάποιος ιδιοκτήτης μοντέλου Volvo προκειμένου να επωφεληθεί από την προσφορά.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η σουηδική φίρμα «Η προσφορά είναι ανοιχτή σε όλο το κοινό με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε οποιονδήποτε παιδικό κάθισμα με την εγγύηση ποιότητας και ασφάλειας που η Volvo προσφέρει». Ο  πρόγονος των σύγχρονων παιδικών καθισμάτων, το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα που οι Σουηδοί παρουσίασαν το 1990 στο Volvo 850 αποτελούσε ουσιαστικά ένα αναδιαμορφωμένο κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί ώστε να ανυψώνει την επιφάνεια στην οποία καθόταν το παιδί.

 Ως αποτέλεσμα, η κεντρική ζώνη ασφαλείας 3 σημείων του αυτοκινήτου να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας σωστά στο παιδικό σώμα. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειαζόταν πρόσθετο σύστημα πρόσδεσης, ενώ επιπλέον, τα παιδιά μπορούσαν να κάθονται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Το γεγονός ότι το κάθισμα ήταν ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο το καθιστούσε πάντα διαθέσιμο ενώ απάλειφε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη σωστή τοποθέτηση και το ενδεχόμενο λανθασμένης χρήσης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίαες δεν έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που έχουν περάσει 25 χρόνια από το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα, ακόμα και σήμερα, ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές που προσφέρουν ενσωματωμένα παιδικά καθίσματα στα μοντέλα τους.

Παρ’ όλα αυτά η Volvo αποφάσισε να εξελίξει περαιτέρω το σκεπτικό της με γνώμονα περισσότερη ασφάλεια, άνεση αλλά και χρηστικότητα, παρουσιάζοντας το 2007, το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο θέσεων παρέχοντας περισσότερη ασφάλεια, αλλά και περισσότερη άνετη θέση στους μικρότερους επιβάτες, ενώ επιτρέπει τη χρήση του σε ένα ευρύτερο φάσμα ηλικιών.

Επιπλέον, όπως σημειώνουν οι Σουηδοί το νέο αυτό κάθισμα επιτρέπει στους λιλιπούτειους επιβάτες να κοιτάζουν έξω από τα παράθυρα μειώνοντας έτσι τις αναπόφευκτες τάσεις τους… προς τη βαρεμάρα και την ανησυχία, που μπορούν να λειτουργήσουν διασπαστικά για την προσοχή του οδηγού.

Εκτός από το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα η Volvo προσφέρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων ασφαλείας για παιδιά, από νεογέννητα έως παιδιά ηλικίας 12 ετών και συνιστά τα μικρά παιδιά να κάθονται σε παιδικό κάθισμα στραμμένο προς τα πίσω τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.