Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δώδεκα γύπες «επιστρέφουν» σπίτι τους- Απελευθερώνονται στο Γιούχτα (pics)

Δώδεκα γύπες «επιστρέφουν» σπίτι τους- Απελευθερώνονται στο Γιούχτα (pics)

Περιβάλλον | 03/06/2016 - 11:14
Δώδεκα γύπες «επιστρέφουν» σπίτι τους- Απελευθερώνονται στο Γιούχτα (pics)
Δώδεκα γύπες θα επιστρέψουν σπίτι τους την Κυριακή 5 Ιουνίου, καθώς το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και ο Δήμος Ηρακλείου προχωρούν στην απελευθέρωσή τους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η απελευθέρωση θα γίνει στις 10.00 το πρωί στο Γιούχτα και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Χωστό Νερό. 

Τα συγκεκριμένα πουλιά εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Κρήτης,  δηλητηριασμένα, χτυπημένα ή  εξαντλημένα και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους συνεργάτες του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στο νησί, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο στην Αίγινα για την πλήρη αποθεραπεία τους. Σήμερα, τα πουλιά αυτά χαίρουν άκρας υγείας και ήρθε η ώρα να επανενταχτούν στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Η μεταφορά των πουλιών και των συνοδών τους από το λιμάνι του Πειραιά στο Ηράκλειο θα γίνει με την βοήθεια των Μινωικών Γραμμών, ενώ την μεταφορά τους από το λιμάνι θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου. Η όλη επιχείρηση θα γίνει με την συμβολή των Δασικών Αρχών.   

Απελευθέρωση γερακίνων στα Χανιά 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα απελευθερωθούν γερακίνες στα Χανιά και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Μαλάξα  στις 4.00 το απόγευμα σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και τον Σύλλογο Φίλων Ερπετών. Έπειτα τα μέλη του Ε.Κ.Π.Α.Ζ θα μεταβούν στην λίμνη της Αγυιάς όπου μέλη του Συλλόγου Φίλων Ερπετών θα απελευθερώσουν δυο Γραμμωτές Νεροχελώνες. 

Η μεταφορά των πουλιών και των συνοδών τους από το λιμάνι του Πειραιά στο Ηράκλειο θα γίνει με την βοήθεια των Μινωικών Γραμμών, ενώ την μεταφορά τους από το λιμάνι θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου. Η όλη επιχείρηση θα γίνει με την συμβολή των Δασικών Αρχών Ηρακλείου και Χανίων.   

Τα συγκεκριμένα πουλιά εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Κρήτης, τον προηγούμενο χρόνο   δηλητηριασμένα, χτυπημένα ή  εξαντλημένα και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από την ομάδα Κρήτης του ΕΚΠΑΖ με συνεργάτες κτηνιάτρους, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο στην Αίγινα για την πλήρη αποθεραπεία τους. Σήμερα, τα ζώα αυτά χαίρουν άκρας υγείας και ήρθε η ώρα να επανενταχτούν στο φυσικό τους περιβάλλον.  

                    


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.