Διημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου
Κυριακή 26 Νοεμβρίου
• Ώρα 18:00 Χαιρετισμοί - Έναρξη πρώτης ενότητας
• Ώρα 18:15 Xylella fastidiosa:Παρελθόν, παρόν και μέλλον
Εισηγητής: Δρ.Δημήτρης Γκούμας Καθηγητής Φυτοπαθολογίας-
Βακτηριολογίας ΤΕΙ Κρήτης
• Ώρα 18:35 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Εισηγητής: Δασενάκης Φιλοκτήτης Γευσιγνώστης – Σύμβουλος Ποιότητας.
• Ώρα 18:55 Ελαϊκός πολιτισμός και αρχαία ελιά Καβουσίου.
Εισηγητής: Ρεμεδιάκης Γιάννης Πρόεδρος Τ.Κ Καβουσίου
• Ώρα 19:10 Προβολή ντοκιμαντέρ “Ελαίας Δρόμοι” της Ελένη Βλάσση
Δημοσιογράφος-Πρόεδρος Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας
• Ώρα 20:30 Μπουφές, προσφορά της εταιρίας Foodstandard
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Έναρξη δεύτερης ενότητας
•Ώρα 18:15 Προβολή ντοκιμαντέρ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
“Το χρυσάφι της Κρήτης”
•Ώρα 18:30 Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ
Εισηγητής: Μάνος Καλύβας Γεωπόνος IR- μέλος επιτροπής αγροτικών
θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας.
• Ώρα 18:45 Χρησιμοποιώντας σωστά τα Κοινοτικά προγράμματα
Εισηγητής: Στέλιος Δρύς, Διευθύνον σύμβουλος foodstandard
• Ώρα 19:05 Πολιτική τραπεζών, χρηματοδοτικά εργαλεία στον αγροτικό
τομέα. Εισηγητής: Λάμπρος Λαμπρόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης
ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
•Ώρα 19:25 Ερωτήσεις
Λήξη διημερίδας.
- Μπουφές, προσφορά της εταιρίας Foodstandard -
Διοργάνωση
Δήμος Ιεράπετρας- Αντηδημαρχία Πρωτογενή τομέα
Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής