Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αύριο στη Σχολή Ασωμάτων το 1ο Amari iGreen Festival

Αύριο στη Σχολή Ασωμάτων το 1ο Amari iGreen Festival

Κρήτη | 21/07/2016 - 17:31
Αύριο στη Σχολή Ασωμάτων το 1ο Amari iGreen Festival
Ξεκινά αύριο το 1ο Amari Green Festival, που θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ασωμάτων του Δήμου Αμαρίου.

Ο ιστορικός πλούτος του Αμαρίου, οι αρχαιότητες, η τοπική παράδοση, η γαστρονομία, τα προϊόντα, οι τέχνες, οι γεωργικές καλλιέργειες και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, θα είναι θα θέματα που θα κυριαρχήσουν στις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του 1ου Amari Green Festival, που ξεκινά αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου. 

Το Amari Green Festival 2016, θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλης ιστορικής σημασίας οικισμό της Σχολής Ασωμάτων, στο Κτήμα Πάνακρον και στοχεύει να γίνει ετήσιος θεσμός, που συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα εξελίσσεται. 

Με τρία καθημερινά δρομολόγια, το ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου – Χορηγός του Φεστιβάλ - θα μεταφέρει Δωρεάν από και προς το Ρέθυμνο, στη Σχολή Ασωμάτων, όλο τον κόσμο που επιθυμεί να παρακολουθήσει το Amari Green Festival. Από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Ιουλίου, θα αναχωρούν καθημερινά από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου, 3 δρομολόγια: 17:30 - 19:30 - 20:30. Επιστροφή στο Ρέθυμνο το ίδιο βράδυ: 23:30 - 1:00 - 2:30.

Όλες οι εκδηλώσεις του Amari Green Festival είναι δωρεάν για το κοινό

Διοργανωτές είναι ο  Δήμος Αμαρίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ.Α Αμαρίου, και η Είδομεν Ρεθύμνου εταιρία τέχνης και πολιτισμού, ενώ την διοργάνωση υποστηρίζουν το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου η Αμάρι Α.Ε Ο.Τ.Α., οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών του Δήμου Αμαρίου και πλήθος εθελοντών. 

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, θα συμμετέχουν εκλεκτοί ομιλητές, καθηγητές πανεπιστημίου, ερευνητές, άνθρωποι των τεχνών, ενώ την παράσταση αναμένεται να κλέψουν οι μαγείρισσες νοικοκυρές της περιοχής!  Οι πολυθεματικές δράσεις θα περιλαμβάνουν εργαστήρια λαϊκής τέχνης και χορού, παρουσιάσεις και μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, καθώς και εκδηλώσεις προβολής του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής. Αμαριώτισσες μαγείρισσες θα διδάξουν παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα της Αμαριώτικης γης, ενώ θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης για την ελιά, το λάδι, το ρόδι, το φραγκόσυκο, το χαρούπι, κ.α. 

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό των ημερίδων, με θεματολογία που αφορά  τον μετασχηματισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας με έμφαση σε μεθόδους καλλιέργειας, εκτροφής, συστημάτων πιστοποίησης, ποιότητας, αυθεντικότητας, μεθόδους προβολής στην αγορά, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ιδιαίτερα χρήσιμη θα είναι η ημερίδα για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, Ασφάλεια Παραγωγής, Χρηματοδοτήσεις- Επιδοτήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

10:00 – 13:00 Παραδοσιακές Συνταγές από μαγείρισσες της περιοχής με Αμαριώτικα υλικά: «Μαγκίρι, ένα παραδοσιακό ζυμαρικό» από την κα. Καλλιόπη Μαλιαρού από το χωριό Αγία Παρασκευή. «Κουνέλι τηγανητό με πατάτες» από την κα. Αργυρώ Λουτριανάκη από το χωριό Καλογέρου. «Ξυνόχοντρος με μελιτζάνες» από τον κ. Γιώργο Νικολιδάκη από το χωριό Πετροχώρι. «Μουσταλευριά» από την κα. Δέσποινα Αντωνάκη από το χωριό Φουρφουράς. «Παραδοσιακοί Λουκουμάδες» από την κα. Μαρία Λίτινα από το χωριό Αποδούλου. Την εκδήλωση συντονίζει η κα. Μαίρη Αλεξανδρίδου, διευθύντρια του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Ρεθύμνου. 

19:00 – 20:30 Εργαστήριο Παραδοσιακών χορών από τον Παύλο Πωλιουδάκη και την Φερινίκη Χαιρέτη, χορευτές του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. 

20:30 – 21:00 Παραδοσιακοί χοροί με μικρούς μαθητές από το Αμάρι, από τη Σχολή Αποστόλων. 

21:00 Θέατρο «ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΕΞΕΙ» με τη Μαριλέννα Βλαχάκη.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 22:30 – 2:00   Λεωνίδας Μαριδάκης: Φέτος το καλοκαίρι, σόλο με την κιθάρα του, κάνει μια παράσταση ακρόασης και συμμετοχής που τον πρώτο λόγο έχουν τα ίδια τα τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και τον ελληνικό πεντάγραμμο

ΜΑΡΙΝΑ ΔΑΚΑΝΑΛΗ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ TRIO Αντώνης Βουμβουλάκης και Γιάννης Πολυχρονάκης

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 

10:00 – 13:00 Παραδοσιακές Συνταγές από μαγείρισσες της περιοχής με Αμαριώτικα υλικά: «Χοχλιούς με χόντρο» από τον κ. Γιώργο Νικολιδάκη από το χωριό Πετροχώρι. «Αγκρουνοπόδους με χοιρινό» από την κα. Ευφροσύνη Σκουντή από το χωριό Απόστολοι. «Σφουγκάτα» από την κα. Καλλιόπη Σκουντή από το χωριό Σχολή Ασωμάτων. «Νερόπιτες» από την κα. Ρούλα Βασιλάκη από το χωριό Άγιος Ιωάννης. Την εκδήλωση συντονίζει η κα. Μαίρη Αλεξανδρίδου, διευθύντρια του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Ρεθύμνου. 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: 11:00 – 13:00 Εργαστήριο Αργαλιού  από την Δραμιτινού Κατερίνα. 11:00 – 21:00 Εργαστήριο Αγιογραφίας   από τον Λίτινα Αντώνιο. 13:00 – 18:00 Εργαστήριο Ψηφιδωτού σπό τον Ρουκούδη Εμμανουήλ . 19:00 - 21:00 Εργαστήριο Κεραμικής από την Δραμιτινού Κατερίνα.

12:00 – 13:30 Ημερίδα με θέμα: «Η Αμπαδιά και το Αποδούλου Αμαρίου στις αρχές της 2ης χιλιετίας π.Χ. Οι δραστηριότητες των κατοίκων του μινωικού οικισμού στη θέση “Γούρνες”, μέσα από την κεραμική παραγωγή», με εισηγήτρια την Δρ. Γιάννα Βενιέρη, Αρχαιολόγο στο Επιγραφικό &Νομισματικό Μουσείο. 

18:00 – 20:00  Ημερίδα με θέματα: Η Ανάπτυξη της σχολής Ασωμάτων και η  συμβολή στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή από τον Αλέκο Στεφανάκη Πρόεδρο ΓΕΩΤΕ. Φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας Ελιάς - πορεία προς πιστοποίηση, από τον Αριστείδη Σταματάκη Γεωπόνο ΜΑΙΧ. Ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου/ βρώσιμης ελιάς από  τον Σπυρίδων Γρηγοράκη Χημικό ΜΑΙΧ, 3. Καλλιέργεια χαρουπιού - χρήσεις παραγόμενου καρπού. Ακολουθεί συζήτηση. 

19:00 – 20:00  Μαθήματα Κρητικών Παραδοσιακών χορών από Βισταγιανούς χορεύτες. 

20:00 – 21:00 Παραδοσιακοί ήχοι από μικρούς Αμαριώτες μουσικούς.  

21:00 Θέατρο "ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"  σε σκηνοθεσία Απόστολου Κουγιτάκη.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 22:00 – 2:00: 

Αχιλλέας Περσίδης QUINTET.      

Κρήτη – Αρμενία με Haig Yazdjian και Tigran Sargsyan, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Δημήτρης Σιδερής, Γιάννης Παπατζανής.           ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ με τους Αντώνη Ξυλούρη και Γιάννη Παπατζανή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: 11:00 – 13:00 Εργαστήριο Αργαλιού  από την Δραμιτινού Κατερίνα. 11:00 – 21:00 Εργαστήριο Αγιογραφίας   από τον Λίτινα Αντώνιο. 13:00 – 18:00 Εργαστήριο Ψηφιδωτού σπό τον Ρουκούδη Εμμανουήλ . 19:00 - 21:00 Εργαστήριο Κεραμικής από την Δραμιτινού Κατερίνα.

11:00 - 13:30  Ημερίδα  με θέματα:  «Το Αμάρι στα Προϊστορικά χρόνια» από την Δρ. Αθανασία Κάντα Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων,  «Το Αμάρι στα Ιστορικά χρόνια» από την αρχαιολόγο Νότα Καραμαλίκη, «Το Αμάρι κατά τα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά χρόνια» από την Δρ. Αναστασία Φιολιτάκη Αρχαιολόγο , και την Πετρούλα Βαρθαλίτου Αρχαιολόγο.

«Ο  πολιτισμικός πλούτος του Αμαρίου. Η ανάδειξη και οι προοπτικές του», από την κα Τζιγκουνάκη Αναστασία, προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνης. Ακολουθεί συζήτηση.  

18:00 - 20:00   Ημερίδα με θέματα:  Καλλιέργεια ρογδιάς και οι προοπτικές της από  τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συνεταιρισμού Ρογδιού Μανώλη Ν. Παττακό. Φραγκόσυκο: Καλλιέργεια και παραγωγή, από τον  πρόεδρο της CEA CRETA, Γιώργο Φραγκούλη.  Επιχειρηματικότητα και αγροτική ανάπτυξη και προγράμματα Χρηματοδότησης, από τον Μπουνάκη Νίκο, Τεχνολόγο - Γεωπόνο - Γεωργοοικονομολόγο MSC MBA,  Σύμβουλο Επιχειρήσεων.  

21:00  Θέατρο: “ME ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ” Συνάντηση Κρήτης – Κύπρου. 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 22:00 – 2:00:  Dalkania ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ - ΚΡΗΤΗ 15 μουσικοί χορευτές συναντιούνται επί σκηνής.      

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ με τους: Στέλιο Πετράκη, Γιώργη Σταυρακάκη, Αντώνη Σταυρακάκη, Γιάννη Παπατζανή

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις του Amari Green Festival είναι δωρεάν για το κοινό.

Πληροφορίες για το Amari Green Festival: www.facebook.com/amarigreenfestival 

Πληροφορίες για την περιοχή: www.amariguide.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.