Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



 Ανάποδη πίτα ριζότο με μανιτάρια και γραβιέρα

Ανάποδη πίτα ριζότο με μανιτάρια και γραβιέρα

Διατροφή | 29/07/2015 - 20:10
Ανάποδη πίτα ριζότο με μανιτάρια και γραβιέρα
Το ριζότο αλλιώς, σαν βάση για μια υπέροχη και απολαυστική πίτα με μανιτάρια, πανσέτα και γραβιέρα.

Συνταγή: Ανδρέας Λαγός (olivemagazine.gr)

Υλικά

Για το ριζότο

150γρ. ρύζι καρολίνα ή άλλο κατάλληλο για ριζότο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο

3 καρότα ψιλοκομμένα

50ml ελαιόλαδο

600ml ζωμό κότας

100γρ. τυρί κρέμα

80γρ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

6 μανιτάρια μεγάλα λευκά, σε φέτες

3 μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

100γρ. πανσέτα καπνιστή σε μικρούς κύβους

50ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100γρ. γραβιέρα, σε φλοίδες

100γρ. ρόκα baby

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το ριζότο: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, το καρότο και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε για λίγα λεπτά να γυαλίσει. Σβήνετε με τον ζωμό, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 6-7 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά και το ρύζι να κρατάει αρκετά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και κρατάτε το ριζότο στην άκρη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τα μανιτάρια, το πράσο, το σκόρδο, την πανσέτα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε την τάρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αδειάζετε τη γέμιση των μανιταριών σε μια βουτυρωμένη βαθιά φόρμα τάρτας και την απλώνετε ομοιόμορφα. Προσθέτετε στο ριζότο το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά και απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από τα μανιτάρια. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς το ρύζι και να σωθούν τα υγρά του.

Βήμα 4

Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και την αφήνετε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και να σταθεροποιηθεί. Ξεκολλάτε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω το ριζότο και πολύ προσεκτικά αναποδογυρίζετε την πίτα σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με γραβιέρα, ρόκα και σερβίρετε.

Μερίδες:

Χρόνος προετοιμασίας: 20' 

Χρόνος μαγειρέματος: 45' 

Έτοιμο σε: 1:5


Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.