Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας

Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας

Πανελλήνιες 2014 | 30/06/2014 - 10:43
Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας
Ανάλυση του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Περιγραφή

Το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ασχολείται με την εκπαίδευση και τη θεωρητική και τεχνική κατάρτιση ειδικών σε θέματα που αφορούν στο γνωστικό αντικείμενο της οδοντικής τεχνολογίας. Σκοπός του Τμήματος είναι η ειδίκευση των σπουδαστών στην κατασκευή και τροποποίηση οδοντοστοιχιών παντός τύπου, στην κατασκευή, τοποθέτηση και έλεγχο οδοντικών μηχανημάτων, τα οποία επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με την οδοντοφυΐα.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα  

Στη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια βασικά μαθήματα (θεωρητικά και εργαστηριακά) που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών, εφ’ όσον το τμήμα δε διαθέτει κατευθύνσεις.
Κοινωνιολογία της Υγείας, Πληροφορική, Φυσική, Βιοχημεία, Βιομετρία-Βιοστατιστική, Ανατομία, Τεχνολογία Υλικών, Οδοντική Μορφολογία, Φυσιολογία, Φυσιολογία Στοματογναθικού Συστήματος, Ολικές Οδοντοστοιχίες, Στοματική Υγεία, Ορθοδοντική, Συνδυασμένη Προσθετική, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 83, (Φ.Ε.Κ. 3717-2-1989), οι πτυχιούχοι του τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.) των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται από τις διατάξεις που κάθε φορά ισχύουν, σε όλο το φάσμα των οδοντοτεχνικών και ορθοδοντικών κατασκευών, καθώς και προσθετικών κατασκευών για την αποκατάσταση ανωμαλιών της στοματικής κοιλότητας.
Ειδικότερα οι παραπάνω πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα απασχόλησης είτε ως στελέχη μονάδων είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες:
    Κατασκευή πάσης φύσεως οδοντοπροσθετικών εργασιών και ορθοδοντικών μηχανημάτων, όπως ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες, ένθετα, στεφάνες και γέφυρες, με τα εκάστοτε συγκεκριμένα υλικά, συνδέσμους ακριβείας (attachments) σε κινητές προσθετικές εργασίες, ορθοδοντικά μηχανήματα και προσθετικές εργασίες για την αποκατάσταση ανωμαλιών της στοματικής κοιλότητας. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο εργαστήριο με βάση τα αποτυπώματα και τις οδηγίες του οδοντιάτρου, ο οποίος δύναται να παρακολουθεί τις εργασίες για να ελέγχει την τήρηση των οδηγιών τους.
    Κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους.
Επίσης, οι πτυχιούχοι του παραπάνω τμήματος μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Μπορούν επίσης να απασχοληθούν και ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα ειδικότητάς τους.
Όσοι, σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες, αποκτούν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη, μπορούν να αποκτήσουν και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, με τις προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας που προβλέπονται από τον ίδιο νόμο.
Τέλος, οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 18 Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων Τ.Ε.Ι. (Κωδικός: Π.Ε. 1872, Οδοντοτεχνικής) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της  ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών, Νικήτα 13, Πειραιάς,  Τηλ. 210- 4137376
    Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.), Αριστοτέλους 14, Τ.Κ.: 10432, Αθήνα, Τηλ:  210/5229501, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.poeo.gr/default.asp

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 418 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.