Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Κινηματογράφου

Τμήμα Κινηματογράφου

Παιδιά & Γονείς | 31/03/2014 - 09:44
Τμήμα Κινηματογράφου
Ανάλυση του Τμήματος Κινηματογράφου του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Περιγραφή

Το πρόγραμμα έχει στόχο να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια για την άρτια καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική τους κατάρτιση, ώστε να καλλιεργείται και να προάγεται η τέχνη του κινηματογράφου σε συνάφεια με τις καλές τέχνες. Επίσης, το τμήμα αποσκοπεί στο να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό επίπεδο του κινηματογραφικού επαγγέλματος και να επιτευχθεί η απαραίτητη συμβολή στην αισθητική αγωγή του κοινού.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα αυτό είναι τα ακόλουθα:
Σκηνοθεσία, Σενάριο, Φωτογραφία, Παραγωγή, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Μοντάζ, Θεωρία και Ιστορία Κινηματογράφου, Ιστορία Τέχνης, Εργαστήριο Σκηνοθεσίας, Ήχος και Μουσική, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία, Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά- Γαλλικά- Γερμανικά- Ιταλικά), Εργαστήριο Υποκριτικής, Ντοκιμαντέρ, Παιδαγωγική, Φιλοσοφία και Κινηματογράφος, Έκφραση και Επικοινωνία, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, Πληροφορική, Δομή του Μύθου κ.ά. ….συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»
Επίσης, οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους (από το πέμπτο εξάμηνο και μετά) λαμβάνουν μέρος στην υλοποίηση ταινιών μικρού μήκους, ο καθένας στην ειδικότητά του.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος.

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Κινηματογράφου έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως ειδικοί συναρμολόγησης εικόνας, ενδυματολόγοι, ηχολήπτες, κριτικοί τέχνης, σεναριογράφοι, σκηνογράφοι, σκηνοθέτες. Για τα επαγγέλματα αυτά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να τελειώσει κάποιος το Τμήμα Κινηματογράφου για να γίνει σκηνοθέτης, σεναριογράφος κ.λπ., αλλά μπορεί να έχει σπουδάσει οπουδήποτε, σε ιδιωτική ή δημόσια σχολή, και να ασκήσει το επάγγελμα.
Οι απόφοιτοι του τμήματος θα μπορούν να απασχοληθούν, επιπρόσθετα, στη βασική και στη μέση εκπαίδευση για τη διδασκαλία του κινηματογράφου ή θα μπορούν να εργαστούν στα νεοδημιουργηθέντα καλλιτεχνικά σχολεία.
Τέλος, σύμφωνα με τους πίνακες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι απόφοιτοι μιας ομάδας σχολών εντάσσονται στον Προσωρινό Αξιολογικό Πίνακα που αφορά στην πρόσληψη προσωρινών ωρομίσθιων εξειδικευμένων στους τομείς Θεάτρου – Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού για Καλλιτεχνικά Σχολεία. Οι απόφοιτοι των τμημάτων καλούνται να διδάξουν δύο μαθήματα: α) Θέατρο και β) Χορό.

Η συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2004.
    Το 5ο έτος σπουδών προσφέρεται για την εκπόνηση δύο εργασιών: μίας ερευνητικής και μίας πτυχιακής εργασίας. Οι επιλογές είναι ελεύθερες, δηλαδή οι φοιτητές μπορούν  να επιλέξουν την ίδια κατεύθυνση για την ερευνητική και την πτυχιακή του εργασία ή  διαφορετική κατεύθυνση για την κάθε μία. Οι εργασίες αυτές αντανακλούν τα προσωπικά καλλιτεχνικά και θεωρητικά ενδιαφέροντα των φοιτητών και αποτελούν το «απόσταγμα» των σπουδών του, καθώς και το πληρέστερο δείγμα προσωπικής εργασίας της/του.
    Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Τοσίτσα 11, Εξάρχεια, Αθήνα 10400, Τηλ.: 210 82.28.936 - 82.28.163, Ηλ. Διεύθυνση: www.greekdirectorsguild.gr
    Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.gfc.gr/
 
Η συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 202 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook








Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.