Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεματικής Χαρακόποειου Πανεπιστημίου

Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεματικής Χαρακόποειου Πανεπιστημίου

Πανελλήνιες 2014 | 28/04/2014 - 11:05
Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεματικής Χαρακόποειου Πανεπιστημίου
Ανάλυση του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεματικής Χαρακόποειου Πανεπιστημίου του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

Περιγραφή

Το Τμήμα έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και την προαγωγή της επιστήμης της Πληροφορικής, πρωτίστως στο πεδίο των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών συστημάτων και των σχετικών προς αυτά ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στους τομείς της τηλεματικής (τηλεπληροφορικής), οι οποίοι σχετίζονται με τις δικτυακές και διαδικτυακές τεχνολογίες (internet technologies). Οι τομείς αυτοί έχουν ποικίλες εφαρμογές, όπως στην εκπαίδευση (e-learning), στην οικονομία (e-business), στη διοίκηση (e-government), στην υγεία (e-health), στις μεταφορές (Advanced Transport Telematics) κ.λπ.

Μαθήματα

Στη συνέχεια παραθέτουμε κάποια βασικά μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών:
Υπολογιστικά Μαθηματικά, Πιθανότητες, Στατιστική, Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας, Ψηφιακή Τεχνολογία και Εφαρμογές Τηλεματικής, Εισαγωγή στον προγραμματισμό, Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες, Λογική Σχεδίαση, Ηλεκτρονική, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών  κ.ά. …συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Το τμήμα προσφέρει και τα εξής εργαστήρια: α) Solaris, β) PC, γ) Sun, δ) Ηλεκτρονικής και Ψηφιακής Σχεδίασης.

Εργασιακά

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου θεωρείται αντίστοιχο των υπολοίπων τμημάτων ΑΕΙ της χώρας στα αντικείμενα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (υπ. αρ. 67859/Β1/5-7-2006 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων» (ΦΕΚ Β’ 874)) και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (υπ. αριθμ. 44 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α’ 58 της 8/4/2009)), οι απόφοιτοί του δύνανται να ασχοληθούν, ανάλογα με το περιεχόμενο των σπουδών τους, ενδεικτικά με:
•    Την προσφορά υπηρεσιών σε οργανικές μονάδες πληροφορικής, δικτύων, μηχανοργάνωσης και τεχνικών υπηρεσιών υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στον τραπεζικό, ασφαλιστικό, ιατρικό τομέα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, στις μεταφορές, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, σε εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.
•    την έρευνα σε δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα σε θεωρητικό, τεχνολογικό και εφαρμοσμένο επίπεδο.
•    τη διδασκαλία σε Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, δημόσια και ιδιωτική, σε θεωρητικό, τεχνολογικό και εφαρμοσμένο επίπεδο στους επιστημονικούς τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα του Χαροκοπείου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2007.
    Οι απόφοιτοι των τμημάτων υπάγονται στον Κλάδο Π.Ε. 19, Πληροφορικής και μπορούν να διοριστούν στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, ως καθηγητές πληροφορικής, σε ανάλογες θέσεις.
    Οι θέσεις των εισακτέων του τμήματος το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, διπλασιάστηκαν συγκριτικά με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 321 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook




Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.