Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής

Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής

Πανελλήνιες 2014 | 07/04/2014 - 10:12
Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής
 Ανάλυση του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικήςτου 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Αλεξανδρούπολη)

Περιγραφή

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ασχολείται με την καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης της Μοριακής Βιολογίας και της Γενετικής. Έχει σκοπό την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να ασκούν βασική έρευνα στις βιοεπιστήμες, να εφαρμόζουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην Ιατρική Έρευνα, να συμμετέχουν στην οργάνωση της βιοτεχνολογίας και στη διδασκαλία των βιοεπιστημών.
 
Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα ακόλουθα:
Γενική Βιολογία, Βιολογία Κυττάρου, Βιοστατιστική, Στοιχεία Φυσικοχημείας και Βιοφυσικής, Γενετική, Ζωολογία, Μοριακή Βιολογία, Γενική και Ανόργανη Χημεία, Ενζυμολογία, Βιοπληροφορική, Μοριακή Νευροβιολογία Βιοχημεία, Γενετική Πληθυσμών & Εξέλιξη, Μοριακή Ανοσοβιολογία, κ.ά. … συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος, μέσα από την ιστοσελίδα του.

Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής είναι οι επιστήμονες των οποίων η γνώση καλύπτει όλο το φάσμα της κυτταρικής, μοριακής και αναπτυξιακής Βιολογίας, επιστήμες που στις μέρες μας έχουν γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη, θέτοντας ολοένα και περισσότερα ερωτήματα για τη δομή και λειτουργία του κυττάρου. Η ανάπτυξη αυτή σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στη μελέτη και θεραπεία ανθρώπινων νόσων, στην περιβαλλοντική έρευνα, καθώς επίσης και στη μελέτη του ζωικού και φυτικού κόσμου.
 Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς:
    Στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική       
    Στην έρευνα πάνω σε κάθε γνωστικό αντικείμενο που υπάγεται στον ευρύτερο τομέα των βιοεπιστημών και η οποία είτε έχει αμιγώς θεωρητική − επιστημονική κατεύθυνση, μη συνδεόμενη με εμπορικούς σκοπούς, είτε προορίζεται για βιομηχανική εφαρμογή και διεξάγεται με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, σε ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα, ιδρύματα και εργαστήρια που ανήκουν στο δημόσιο ή σε ιδιώτες, καθώς και σε αρμόδιες διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις ή τμήματα εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων
    Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε υπηρεσίες υγείας (νοσοκομεία, νομαρχίες ή άλλες υπηρεσίες) και σε κρατικές υπηρεσίες όπως είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), οι υγειονομικές υπηρεσίες ή άλλες μονάδες, σε διαγνωστικά εργαστήρια και εταιρείες σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά, με αντικείμενα όπως:
    Επιλογή βιολογικών υλικών – δειγμάτων και γενετικού υλικού και των μεθόδων εξέτασης και ανάλυσής τους,  ο έλεγχος της ποιότητας των αναλύσεων, ο έλεγχος της εφαρμογής των αρχών ορθής εργαστηριακής πρακτικής και ασφάλειας, η ερμηνεία και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων που πραγματοποιούνται σε βιοαναλυτικά εργαστήρια, όπως μοριακής βιολογίας, γενετικής, βιοχημείας, ανοσοβιολογίας, αιματολογίας, ιστοπαθολογίας, μικροβιολογικής κυτταρολογίας και κυτταρογενετικής.

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2000.    
    Οι απόφοιτοι του τμήματος, σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. Αρ. Φυλλου 199, 1/10/2009,  μπορούν να απασχοληθούν στην εκπαίδευση, σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, με αντικείμενο διδασκαλίας τη βιολογία και γενετική καθώς και κάθε άλλο γνωστικό αντικείμενο που σχετίζεται με τις βιοεπιστήμες, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.
    Στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας (19/8/2013) σχετικά με την Πρόσκληση για τους υποψηφίων Εκπαιδευτικών Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στον κλάδο Π.Ε. 04 Φυσικών (Κωδικός: 0404 Βιολόγων).   

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 384 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.