Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

Πανελλήνιες 2014 | 05/05/2014 - 13:46
Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων
Ανάλυση του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σύρος)

Περιγραφή

Το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων ασχολείται με τη μελέτη όλων των φάσεων του «κύκλου ζωής» ενός προϊόντος ή συστήματος, ξεκινώντας από το πρώτο στάδιο της αναγκαιότητας ύπαρξής του, της μορφής του, της κατασκευής πρωτοτύπων, μέχρι και τη σχεδίαση της παραγωγής του. Για την ολοκληρωμένη μελέτη και σχεδίαση προϊόντων και συστημάτων συνδυάζονται με δημιουργικό τρόπο οι νέες τεχνολογίες, οι γνώσεις και οι ιδέες από ένα ευρύ φάσμα των τεχνών και των επιστημών.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Eνδεικτικά, κάποια βασικά μαθήματα του τμήματος είναι τα εξής:
Απειροστικός Λογισμός, Πληροφορική, Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδίασης, Ιστορία Σχεδίασης και Τεχνολογίας, Στούντιο (Σχέδιο και Χρώμα), Ελεύθερο Σχέδιο, Φυσική για Μηχανικούς, Αγγλικά, Γραμμική Άλγεβρα και Αναλυτική Γεωμετρία, Σχεδίαση με Η/Υ, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων καθορίζονται, μερικώς, με τον Ν. 6422/1934 (Φ.Ε.Κ. 412Α) καθώς και από άλλα μεταγενέστερα διατάγματα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος, ο μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων συλλαμβάνει, αναλύει και δημιουργεί προϊόντα και συστήματα κατάλληλα για ανθρώπινα περιβάλλοντα και καταστάσεις και είναι σε θέση να κατανοήσει ένα σχεδιαστικό πρόβλημα και να δημιουργήσει το αντίστοιχο σύστημα ή προϊόν, εξασφαλίζοντας την αισθητική και την ευχρηστία του.
Έχοντας το προσόν μιας ολικής γνωστικής άποψης για τη σχεδίαση, ο σχεδιαστής συστημάτων ή προϊόντων είναι σε θέση να καλύπτει ανάγκες σε ένα μεγάλο εύρος περιοχών όπου απαιτείται ολική σχεδίαση. Οι περιοχές αυτές καλύπτουν γενικότερα την παραγωγή, τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις και ειδικότερα τις ηλεκτρονικές εκδόσεις / τυπογραφία ή τη σχεδίαση περιεχομένου και παρουσίασης πολυμέσων για διάφορους σκοπούς, καθώς και τη σχεδίαση προϊόντων ή υπηρεσιών σε ηλεκτρονική μορφή, που θα προωθούνται μέσω του Διαδικτύου, στα γενικότερα πλαίσια του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 και έχει βγάλει πολύ λίγους αποφοίτους στην αγορά εργασίας μέχρι στιγμής.
    Οι απόφοιτοι του τμήματος δεν εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.
    Η φοίτηση στο τμήμα είναι πενταετής.
    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος, με τη λήψη του Διπλώματος, ο ΜΣΠΣ εγγράφεται στο νεοσύστατο Σύλλογο Διπλωματούχων ΜΣΠΣ, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τον επαγγελματία σχεδιαστή. Ο ρόλος του είναι κομβικός καθώς καλείται να συνδιαμορφώσει από κοινού με το Τμήμα, το εργασιακό προφίλ του ΜΣΠΣ, αυτή τη φορά με βάση τις εμπειρίες των ίδιων των διπλωματούχων. Οι Διπλωματούχοι ΜΣΠΣ έχουν αρωγό και σύμμαχό τους το πιλοτικό Γραφείο Διασύνδεσης του Τμήματος που παρακολουθεί την πορεία τους, ενημερώνει για νέες θέσεις εργασίας, προτρέπει επιχειρήσεις να συνεργαστούν μαζί τους, δίνει οδηγίες για τη σύσταση ατομικών επιχειρήσεων κ.α. Ενδεικτικά, για τους διπλωματούχους που θέλουν άμεσα να συστήσουν δική τους ατομική επιχείρηση το Γραφείο Διασύνδεσης συνέταξε και παρέχει λίστα με 91 κατηγορίες δραστηριοτήτων, κατανεμημένες σε 10 ομάδες. Αυτές οι δραστηριότητες καλύπτουν όλο το φάσμα των δυνατοτήτων του ΜΣΠΣ και δεν απαιτούν την εγγραφή στο ΤΕΕ.

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 476 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.