Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης

Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης

Πανελλήνιες 2014 | 16/06/2014 - 10:25
Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης
Ανάλυση του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος)

Περιγραφή

Οι τομείς σπουδών του τμήματος αποτελούν χώρους στους οποίους διεισδύουν όλο και περισσότεροι «παραδοσιακοί μηχανικοί» ανταποκρινόμενοι στις νέες απαιτήσεις, όπου εξελίσσονται βάσει εμπειρίας ή προσκομίζοντας νέες γνώσεις. Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης προσβλέπει να καλύψει αυτόν τον χώρο της αγοράς εργασίας με στελέχη με πολύπλευρη εκπαίδευση, ικανά να ανταποκριθούν σε τεχνικές, οικονομικές και διοικητικές απαιτήσεις. Επιπλέον, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά αναγκαία τη συμβολή στελεχών ικανών να κατανοήσουν όχι μόνο τη δεδομένη τεχνολογία, αλλά πολύ περισσότερο να μπορούν να τη διαχειριστούν, να την προωθήσουν και να την αξιοποιήσουν στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της χώρας.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα είναι:
Κορμού: Μαθηματική Ανάλυση, Φυσική, Προγραμματισμός Η/Υ, Ενοποιημένη Επιστήμη Μηχανικού, Οικονομικά, Διοίκηση - Διαχείριση Έργων, Marketing, Ανάλυση Αποφάσεων κ.ά.
Τομέων: (1) Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Στρατηγική Υλοποίηση Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Κόστος και Επιχειρηματικές Αποφάσεις, Οικονομετρία, κ.ά., (2) Διαχείριση Συμβάσεων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Ανάλυση Κινδύνων, Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Οικονομική της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ.ά.,κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Οι γνώσεις των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, οι οποίες βασίζονται σε ένα μαθηματικό και μηχανικό υπόβαθρο με επαρκείς γνώσεις πληροφορικής, επιχειρησιακής έρευνας, διοίκησης, οικονομίας και στατιστικής, συντελούν στη διαμόρφωσή τους ως επιστήμονες και ως πλήρως καταρτισμένων μηχανικών - στελεχών επιχείρησης / εργοστασίου.
Έτσι, οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης έχουν μπροστά τους ένα ευρύ επαγγελματικό ορίζοντα. Μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε εργοστάσια, επιχειρήσεις, οργανισμούς, τράπεζες, εταιρίες επενδύσεων, χρηματιστηριακές εταιρίες και σε πολλές επιχειρηματικές μονάδες ως οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι και διευθυντές. Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν την απαραίτητη κατάρτιση ώστε ως μηχανικοί να έχουν επιπροσθέτως εξειδικευμένες γνώσεις διοίκησης εργοστασίου. Όσοι επιθυμούν ακαδημαϊκή καριέρα θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε πάρα πολλές περιοχές και κυρίως σε Financial Engineering, Logistical Engineering, Manufacturing Systems Engineering και Management Engineering.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 83/2000 (Φ.Ε.Κ. 72Α) ίδρυσης του τμήματος, οι πτυχιούχοι έχουν ως κύριο αντικείμενο ενασχόλησης τον σχεδιασμό της δομής, της διαχείρισης και της λειτουργίας σύγχρονων τεχνολογικών και διοικητικών συστημάτων και την εκπόνηση ποικίλων μελετών για την οργάνωση επιχειρήσεων. Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχολούνται ως στελέχη ή σύμβουλοι στα τμήματα οργάνωσης, διοίκησης, μεθόδων προγραμματισμού και σχεδιασμού υπηρεσιών και επιχειρήσεων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Τέλος, οι απόφοιτοι του τμήματος, εφόσον επιλέξουν την κατεύθυνση Χρηματοοικονομική Μηχανική, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Η λειτουργία του τμήματος ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2000 - 2001, οπότε και δέχθηκε τους πρώτους 80 προπτυχιακούς φοιτητές.
    Οι φοιτητές κάνουν πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών προαιρετικά και αρκετές φορές σε αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
    Οι απόφοιτοι του τμήματος δεν εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.)
    Οι απόφοιτοι του τμήματος εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)


Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 466 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.