Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών

Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών

Πανελλήνιες 2014 | 14/04/2014 - 10:44
Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
Ανάλυση του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος)

Περιγραφή

Όπως αναφέρεται στο ιδρυτικό Φ.Ε.Κ. (αρ. φ. 223, 14/11/97) του τμήματος, σκοπός του είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της γνώσης για τη γλώσσα, την αρχαία και νεότερη ιστορία, τον αρχαίο πολιτισμό, τις οικονομικές και πολιτικές δομές των χωρών της Μεσογείου, με έμφαση στη Νότια και Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επίσης, η συστηματική μελέτη των θεμάτων συγκριτικής γλωσσολογίας, δομής και εξέλιξης κυρίως των γλωσσών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της οικονομικής, νεότερης ιστορικής, πολιτικής ανάπτυξης, και των αρχαίων πολιτισμών μέσω ανασκαφικών δραστηριοτήτων, θεωρητικών προσεγγίσεων, και την εφαρμογή θετικών επιστημών με αρχαιομετρικές μεθόδους, των μεσογειακών χωρών μεταξύ τους αλλά και των σχέσεών τους με την Ελλάδα.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα:
 Ιστορία της Μεσογείου, Εισαγωγή στην Πολιτική Επιστήμη, Κλασική Αρχαιολογία, Γενική Γλωσσολογία, Διεθνείς Σχέσεις, Ευρωπαϊκή Ενοποίηση Γλώσσα και Κοινωνία, Αρχαιολογία της Μεσογείου, Διεθνείς Οργανισμοί, Αρχαιολογία και Θετικές Επιστήμες, Αιγυπτιακή Αρχαιολογία, Διεθνές Δίκαιο Διεθνής Πολιτική και Μέση Ανατολή, Γλώσσες της Μεσογείου, Εισαγωγή στη Γλωσσική Πολιτική, Εποχή του Χαλκού στην Ανατολική Μεσόγειο κ.ά. … συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα σπουδών κατέχουν οι ξένες γλώσσες. Τα αγγλικά διδάσκονται υποχρεωτικά. Επιπλέον, οι φοιτητές πρέπει να επιλέξουν μία από τις εξής τρεις γλώσσές: τουρκικά, αραβικά, εβραϊκά. Τέλος, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα γαλλικών, ισπανικών και ιταλικών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος, μέσα από την ιστοσελίδα του.

Εργασιακά

Σύμφωνα με το site του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όσοι επιλέγουν να σπουδάσουν στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών θα πρέπει να θεωρήσουν ότι παρακολουθούν σπουδές τόσο γενικής όσο και εξειδικευμένης παιδείας, οι οποίες συνδέονται με ένα μεγάλο φάσμα επαγγελματικών επιλογών. Οι πτυχιούχοι του τμήματος, έχοντας αποκτήσει ένα πλατύ υπόβαθρο γνώσεων και πολύτιμη εμπειρία στα επί μέρους επιστημονικά πεδία, μπορούν να απασχοληθούν στην έρευνα και στην εκπαίδευση, σε μουσεία και ιδρύματα πολιτισμού, σε υπουργεία, σε αρχαιολογικές σχολές, σε μεταφραστικά γραφεία, σε ινστιτούτα γλωσσολογίας και επεξεργασίας λόγου κ.α. Επίσης μπορούν να εργαστούν στο Διπλωματικό Σώμα (ύστερα από επιτυχή εισαγωγή τους στη Διπλωματική Ακαδημία), σε τράπεζες, σε διεθνείς οργανισμούς, σε διεθνείς εμπορικές και τεχνικές επιχειρήσεις και σε πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 1997.
    Στο τμήμα λειτουργούν 5 εργαστήρια: 1. Αρχαιομετρίας, 2. Μεσογειακής Πολιτικής, 3. Πληροφορικής, 4. Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας και 5. Γλωσσολογίας.
    Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Ι.Μ.Σ.), Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Μελισσινού και Νικηφόρου Φωκά 130, Τ.Θ. 119, Ρέθυμνο 74100, Τηλ.: 28310 25.146, 56.627, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.ims.forth.gr/index-gr.html

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 213 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.