Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Πανελλήνιες 2014 | 02/06/2014 - 10:55
Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών
Ανάλυση του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών - Εισαγωγική Κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ηράκλειο)

Περιγραφή

Το τμήμα ασχολείται με την εφαρμογή των μαθηματικών όχι μόνο στις παραδοσιακές επιστήμες, όπως π.χ. στη φυσική, στη βιολογία, αλλά και στις τεχνολογικές επιστήμες, στην ιατρική και στη χρηματοοικονομία. Σκοπός του τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων ικανών όχι μόνο να υπηρετήσουν και να συμβάλλουν στην προαγωγή της επιστήμης αλλά και να καλύψουν εργασιακές ανάγκες σε υψηλού επιπέδου στελέχη, τα οποία έχουν τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις της μαθηματικής επιστήμης αλλά και, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό και ευρύ επιστημονικό υπόβαθρο που τους δίνει δυνατότητες ευελιξίας και κινητικότητας στη σημερινή ραγδαίως μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.  
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα του τμήματος είναι τα ακόλουθα:
Μαθηματική Μοντελοποίηση, Μαθηματική Γεωφυσική, Θέματα Μηχανικής Υλικών, Μέθοδοι Monte Carlo, Κινητική Θεωρία, Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Αναλυτική Γεωμετρία, Τοπολογία, Πιθανότητες, Αριθμητική Ανάλυση, Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι του τμήματος είναι οι αρμόδιοι επιστήμονες για τη μελέτη των εφαρμογών των μαθηματικών σε προβλήματα που ανακύπτουν στην τεχνολογία, στις φυσικές και τις οικονομικές επιστήμες.
Σύμφωνα με το πρόσφατο Π.Δ. 106, τ. Α, Αρ. Φύλλου 144, 13/09/2009, όπου κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του τμήματος, οι δυνατότητες απασχόλησης των πτυχιούχων έχουν να κάνουν με δραστηριότητες όπως:
•    Τη διδασκαλία και ερευνητική δραστηριότητα σε διάφορους κλάδους των Μαθηματικών και των εφαρμογών τους.
•    Τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών δεδομένων, την εξαγωγή συμπερασμάτων και τη διατύπωση προβλέψεων και εκτιμήσεων χρήσιμων στη λήψη απόφασης για συγκεκριμένα προβλήματα που ανακύπτουν σε χώρους αγοράς εργασίας και οικονομικής δραστηριότητας.
•    Τη μελέτη εφαρμοσμένων μοντέλων τα οποία αποσκοπούν στην επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν σε οικονομικές επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
•    Την προσέγγιση (μέσω θεωρητικών προτύπων), χρήση υπολογιστικών πακέτων για επίλυση προβλημάτων σε τομείς θεωρητικών - υπολογιστικών και εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
•    Την ανάλυση φυσικών συστημάτων, όπως στερεά και ρευστά, καθώς επίσης και στοχαστικά μοντέλα που περιγράφουν βιολογικές και βιοϊατρικές εφαρμογές. Ειδικότερα, μοντελοποίηση και επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που ανακύπτουν σε διάφορες δραστηριότητες.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 1999.
    Το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε συνεργασία με συναφή ιδρύματα στο Ηράκλειο (Τμήμα Μαθηματικών και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ι.Τ.Ε.) προωθεί έρευνα σε διάφορες περιοχές των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών, όπως: Ανάλυση μοντέλων στις φυσικές επιστήμες, Υπολογιστικές μέθοδοι στις εφαρμοσμένες επιστήμες, Μαθηματικά μοντέλα πολύπλοκων φυσικών φαινομένων και Μαθηματικά για τη Χρηματοοικονομία.


Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 306 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.