Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Πανελλήνιες 2014 | 22/04/2014 - 09:42
Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας
Ανάλυση του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας

Περιγραφή

Το τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας επικεντρώνεται στη μελέτη της γλώσσας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Στόχος του τμήματος είναι να δώσει την δυνατότητα στους φοιτητές να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία της ισπανικής γλώσσας, να χρησιμοποιούν την ισπανική γλώσσα για διδακτικούς και επιστημονικούς σκοπούς, να μελετήσουν τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, να αναπτύξουν βασική ερευνητική ικανότητα στα επιστημονικά πεδία της γλώσσας/γλωσσολογίας και λογοτεχνίας/πολιτισμού με την εφαρμογή κατάλληλης μεθοδολογίας  και να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου γνώση και παιδαγωγική κατάρτιση στη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας, ώστε να διευκολυνθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Συγχρόνως, το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες της εκπαίδευσης, της έρευνας, της μετάφρασης και της επικοινωνίας σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Μαθήματα

Το τμήμα δεν χωρίζει το πρόγραμμα σπουδών του σε κατευθύνσεις. Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα του τμήματος είναι τα ακόλουθα:
Ισπανική Γλώσσα, Γλωσσολογία, Ισπανικά Μυθιστορήματα, Σύγχρονος Ισπανικός Πολιτισμός, Ιστορία της Τέχνης – Ισπανικής και Ισπανοαμερικανικής, Ισπανική Λογοτεχνία του Χρυσού Αιώνα, Ισπανικό Δοκίμιο, Ισπανική Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ισπανική Σκέψη, Σύγχρονη Πολιτισμική Πραγματικότητα της Λατινικής Αμερικής  κ.α.  …συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος, μέσα από την ιστοσελίδα του.

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως καθηγητές ισπανικής γλώσσας και ως μεταφραστές, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β 1802/31-08-2009, συνίσταται κλάδος εκπαιδευτικού προσωπικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Π.Ε. 40 Ισπανικής Γλώσσας, στον οποίο συγκαταλέγονται οι απόφοιτοι του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και οι κάτοχοι πτυχίου προγράμματος σπουδών «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Οι πτυχιούχοι των τμημάτων μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στα εξής:
•    Σε τράπεζες, οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς οργανισμούς.
•    Στην ευρύτερη εκπαίδευση και την κατάρτιση, ιδιωτική και δημόσια.
•    Ως ελεύθεροι επαγγελματίες (μεταφραστές / διερμηνείς).
•    Σε επιχειρήσεις και, γενικά, σε θέσεις που χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας.

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Οι υποψήφιοι εξετάζονται στο ειδικό μάθημα των ισπανικών και ο συντελεστής του μαθήματος είναι 2 (ο βαθμός που θα γράψει ο υποψήφιος πολλαπλασιάζεται με το 200).
    Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 493-Β΄/18.03.2009, στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 άλλαξε ο τρόπος εξέτασης των ειδικών μαθημάτων Ξένων Γλωσσών. Με τον νέο τρόπο εξέτασης οι υποψήφιοι βαθμολογούνται σε τρεις (3) ενότητες α) Κατανόηση Γραπτού Λόγου (30/100 μονάδες), β) Γλωσσική Επίγνωση (30/100 μονάδες) και γ) Παραγωγή Γραπτού Λόγου (40/100 μονάδες). Όσον αφορά στις ενότητες (α) και (β), δίνεται στους υποψήφιους αυθεντικό κείμενο έκτασης περίπου 330−370 λέξεων, και, για την μεν ενότητα (α) οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε 8-10 ερωτήσεις που αφορούν στο κείμενο, για την δε ενότητα (β) οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν 3 δραστηριότητες / ασκήσεις, που η καθεμία περιλαμβάνει 5 ερωτήσεις. Όσον αφορά στην ενότητα (γ), δίνεται στους υποψήφιους ένα θέμα και τους ζητείται να συντάξουν, στην ξένη γλώσσα, κείμενο έκτασης περίπου 180−200 λέξεων.
    Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ. Τηλ.: 6943701085, http://paspif.blogspot.com/
    Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π. ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ. , Τηλ: 6978602520

  Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»


Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 194 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook












Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.