Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Γεωπονίας Θεσσαλονίκης

Τμήμα Γεωπονίας Θεσσαλονίκης

Πανελλήνιες 2014 | 26/05/2014 - 13:29
Τμήμα Γεωπονίας Θεσσαλονίκης
Ανάλυση του Τμήματος Γεωπονίας Θεσσαλονίκης του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

Περιγραφή

Το Τμήμα Γεωπονίας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο) ασχολείται με την ανάδειξη επιστημόνων ικανών στον σχεδιασμό, στην κατάρτιση και την εφαρμογή μελετών και προγραμμάτων γεωργικής ανάπτυξης. Η Γεωπονική Επιστήμη ως εφαρμοσμένος κλάδος της βιολογίας αλλά και άλλων επιστημών περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επί μέρους γνωστικών αντικειμένων και κλάδων όπως των Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας και Οικολογίας, των Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, της Φυτοπροστασίας, της Ζωικής Παραγωγής, της Αγροτικής Οικονομίας, των Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφολογίας και Γεωργικής Μηχανικής, της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αλλά και της Γεωργικής Βιοτεχνολογίας και των Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Γεωργία.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Μαθήματα Κορμού:
Φυσική, Γενική Ανόργανη και Οργανική Χημεία, Εδαφολογία, Ανατομία Μορφολογία Φυτού, Εδαφολογία, Αγροτική Οικονομική, Φυσιολογία Φυτού, Μετεωρολογία – Κλιματολογία, Συστηματική Βοτανική, Στατιστική, Γενική Βιοχημεία, Συνεργατισμός, Γεωργική Τεχνολογία, κ.ά.
Κατεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας:
Γεωργική Εκπαίδευση, Οικονομικά Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Γεωργικής Παραγωγής, Εφαρμοσμένη Στατιστική, Κοινωνική Δημογραφία, Αγροτικός Συνεργατισμός, κ.ά.
Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής:
Βιοχημεία Ζωικού Οργανισμού, Φυσιολογία Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων, Εφαρμοσμένη Μελισσοκομία, Γαλακτοκομία, Περιγραφή – Συντήρηση και Τεχνολογία Ζωοτροφών, κ.ά.
Κατεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφολογίας και Γεωργικής Μηχανικής:
Γενική Υδραυλική, Τοπογραφία, Υδραυλική - Κλειστοί Αγωγοί, Χημεία Εδάφους, Εκμηχάνιση Καλλιεργειών, Συστήματα Αρδεύσεων, Ηλεκτροκινητήρες - Αντλίες, Διαχείριση Γεωργικών Μηχανημάτων, κ.ά.
Κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων:
Χημεία, Μηχανική, Ανάλυση, Βιοχημεία, Μέθοδοι Επεξεργασίας και Συντηρήσεως, Μικροβιολογία, Ποιοτικός Έλεγχος, Συσκευασία Τροφίμων, Τεχνολογία Κρέατος - Ιχθύων - Αβγών, κ.ά.
Κατεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας και Οικολογίας:
Γεωργικός Πειραματισμός, Γεωργικά Φάρμακα, Ζιζανιολογία, Δενδροκομία, Αμπελουργία, Εντομολογία, Θρέψη Φυτού - Λιπάσματα, Λαχανοκομία, Βελτίωση Φυτών, Γεωργική Οικολογία, κ.ά.
Κατεύθυνση Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου:
Βιολογία Οπωροκηπευτικών, Γεωργικά Φάρμακα, Αμπελουργία, Δενδροκομία, Ανθοκομία, Θρέψη Φυτού - Λιπάσματα, Λαχανοκομία, Καλλωπιστικά Φυτά, Βασικές Αρχές και Πρακτική Αρδεύσεων, κ.ά.

Κατεύθυνση Φυτοπροστασίας:
Φυτοπαθολογία, Γεωργικά Φάρμακα, Ιολογία, Εφαρμοσμένη Ζωολογία, Εντομολογία, Δενδροκομία, Ζιζανιολογία, Μυκητολογικές Ασθένειες, Ακαρολογία, Εχθροί Καλλωπιστικών, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Εργασιακά

Οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του τμήματος Γεωπονίας είναι καταρχήν αυτές του Γεωπόνου. Ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξει οι φοιτητές, επαγγελματικά μπορούν να δραστηριοποιηθούν στους επιμέρους τομείς της Γεωπονίας, όπως αναλυτικά έχει περιγραφεί παραπάνω.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα Γεωπονίας Θεσσαλονίκης ανήκει στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
    Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΓΕΩΤΕΕ (Ιούλιος 2010), οι γεωλόγοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανεργία με 35% ενώ ακολουθούν οι ιχθυολόγοι με 28%, οι δασολόγοι με 26%,οι γεωπόνοι με 24% και τέλος οι κτηνίατροι με 17%.



Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 293 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.