Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Εργοθεραπείας

Τμήμα Εργοθεραπείας

Πανελλήνιες 2014 | 12/05/2014 - 10:13
Τμήμα Εργοθεραπείας
Ανάλυση του Τμήματος Εργοθεραπείας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Αθήνας
 
Περιγραφή

Το Τμήμα Εργοθεραπείας ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ασχολείται με την εκπαίδευση και τη θεωρητική και τεχνική κατάρτιση ειδικών σε θέματα εντοπισμού των δυσλειτουργιών του ατόμου, σχεδιασμού και εφαρμογής της κατάλληλης παρέμβασης, με άμεσο σκοπό την αποκατάσταση του ατόμου, και τέλος συνολικής εκτίμησης της αποτελεσματικότητας της όλης διαδικασίας.

Μαθήματα
Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Βασικά Στοιχεία Φυσιολογίας & Νευροφυσιολογίας, Ανατομία, Εισαγωγή στην Ψυχολογία, Εργοθεραπεία και Οργανικά Νοσήματα, Ανατομία, Νευρολογία,  Εργοθεραπεία, Θεραπευτικά Μέσα Εργοθεραπείας, Μεθοδολογία Έρευνας στην Εργοθεραπεία,κ.ά.  
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας καθορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ αριθ. 83, Αθήνα 30/01/1989 (Φ.Ε.Κ. 37, τεύχος α, 7/2/1989).
Ειδικότερα οι παραπάνω πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα απασχόλησης είτε ως στελέχη νοσοκομείων ή κέντρων αποκατάστασης ή ιδρυμάτων χρονίως πασχόντων είτε ως αυτοαπασχολούμενοι στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες:
α)  Στα νοσοκομεία:
    Γενικά:  Ελαφρές χειροτεχνίες, επιτραπέζια παιχνίδια, προγραμματισμένη μελέτη και διάβασμα., ασχολίες για τους ώμους - βραχίονες άκρα χέρια για ανθρώπους που περπατούν με δεκανίκια, εξάσκηση σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής, προσαρμογές επίπλων για το σπίτι, κατάρτιση ημερήσιου προγράμματος για το σπίτι, πιθανή προεπαγγελματική αξιολόγηση.
    Ορθοπεδικά:  Ασχολίες καθημερινής ζωής (ντύσιμο- φαγητό-υγιεινή). Ακόμη διάβασμα-γράψιμο, δουλειές σπιτιού, μετακίνηση, πιθανή χρησιμοποίηση τεχνικών βοηθημάτων, εκφραστικές και δημιουργικές ασχολίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαγγελματική ανίχνευση, εργασία τηλεφώνου, πακετάρισμα, δουλειά σε πρέσα -τόρνο κλπ.
β) Στα Γηροκομεία – Κ.Α.Π.Η.:
    Κινητοποίηση των ηλικιωμένων με δραστηριότητες ψυχαγωγικές -χειροτεχνικές -ομαδικές, αυτοεξυπηρέτηση - ανεξαρτητοποίηση λειτουργικές με καθοδηγούμενη εργασία.
γ) Στα Κέντρα (Αποκατάστασης – Κοινοτικής ψυχικής υγιεινής – Αποτοξίνωσης –    
             Σωφρονιστικά καταστήματα – Φυλακές)
    Κινητοποίηση των ανθρώπων με δραστηριότητες που υποστηρίζουν ψυχολογικά και ενισχύουν τη λειτουργικότητα του σώματος και την αντοχή με στόχο την επαναφορά στην κοινωνική ζωή.
δ) Συμμετοχή και προώθηση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βοηθώντας στην πρόληψη και την οργάνωση κοινοτικής υπηρεσίας αποκατάστασης, στην προεπαγγελματική εκπαίδευση και στα προστατευόμενα εργαστήρια, με χρησιμοποίηση της καθοδηγούμενης εργασίας και εκπόνηση των κατάλληλων προσαρμογών και στα σχολεία νηπιαγωγεία - παιδικούς σταθμούς, όπου ο βασικός στόχος είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της παιδικής ηλικίας μέσα στο περιβάλλον όπου ζει και αναπτύσσεται το παιδί.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών, Γαβριηλίδου 8 , Τ.Κ. 11141, Αθήνα (Άνω Πατήσια),  Τηλ. 210/3228979, Ηλ. Διεύθυνση: www.ergotherapists.gr  
    Για να ανοίξει κάποιος δικό του κέντρο Εργοθεραπείας, δεν απαιτείται μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο. Συνήθως ο εξοπλισμός ενός Κέντρου Εργοθεραπείας περιορίζεται σε μπάλες, κορίνες, κορδέλες, στρώματα, πάζλ, κ.ά., ώστε να καταστήσουν τους ασθενείς τους Λειτουργικά Ανεξάρτητους. Επιπλέον, δεν υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά του γραφείου τους. Τέλος, οι περισσότεροι εργοθεραπευτές δουλεύουν με κατ’ οίκον επισκέψεις, των οποίων η τιμή της καθεμιάς κυμαίνεται από 35€ έως και 50€ την ώρα (ως ώρα ορίζονται τα 45 λεπτά).

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 402 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.