Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας

Πανελλήνιες 2014 | 14/04/2014 - 10:49
Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας
Ανάλυση του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Μυτιλήνη)

Περιγραφή

        Το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας ασχολείται με τη θαλάσσια έρευνα, μέσω της παρατήρησης, της θεωρίας, της μοντελοποίησης και της τεχνολογικής πρωτοτυπίας, καθώς επίσης και τις διεθνείς συνεργασίες με τα πρωτοπόρα ινστιτούτα θαλασσίων ερευνών. Σκοπός του τμήματος είναι η παραγωγή επιστημόνων, οι οποίοι θα είναι καταρτισμένοι σε θέματα: Διαχείρισης της παράκτιας ζώνης, Αλιευτικής διαχείρισης, Υδατοκαλλιεργειών, Περιβαλλοντικών μελετών, Ανάλυσης & ερμηνείας δορυφορικών δεδομένων θαλάσσιου χώρου, Μεθοδολογιών ψηφιακής αποτύπωσης & επεξεργασίας γεωγραφικών δεδομένων, Ανάπτυξης θεματικών χαρτών, Επιχειρησιακής ωκεανογραφίας, Υδροακουστικής τεχνολογίας.

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα εξής:
Αναλυτική Χημεία, Βιολογία, Γεωλογία, Απειροστικός Λογισμός, Περιβαλλοντική Επιστήμη, Εισαγωγή την Πληροφορική, Θαλάσσια Βιολογία Φυσική, Στατιστική, Διανυσματικός Λογισμός, Περιγραφική Φυσική Ωκεανογραφία, Θαλάσσια Οικολογία, Χημική Ωκεανογραφία, Πολυδιάστατη Στατιστική Ανάλυση, Θαλάσσια Μικροβιολογία, Ιχθυολογία, Αριθμητική Ανάλυση  κ.α. … συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος μέσα από την ιστοσελίδα του.


Εργασιακά

Στην ιστοσελίδα του τμήματος γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων, καθώς και στα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Η «νεότητα» του αντικειμένου σπουδών του τμήματος θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα των νέων αποφοίτων, γιατί είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα που έχουν τη συγκεκριμένη κατάρτιση, επάνω στα θέματα περιβάλλοντος, κυρίως του θαλάσσιου.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας μπορούν να ασκήσουν, εφόσον το επιθυμούν, το επάγγελμα του ιχθυολόγου. Με απλή αίτησή τους εγγράφονται στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) και λαμβάνουν τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος (ιχθυολόγου). Σημειώνεται ότι η απασχόληση, με αμοιβή, ιχθυολόγου είναι υποχρεωτική (Π.Δ. 344/2000, ΦΕΚ 297/Α) σε μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, σε επιχειρήσεις παραγωγής ιχθυογενετικού υλικού, σε μονάδες μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων, σε βιομηχανίες παρασκευής ιχθυοτροφών, σε ιχθυόσκαλες, σε σύνταξη μελετών επενδυτικών σχεδίων υδατοκαλλιεργειών και όσα προβλέπονται από το πιο πάνω Προεδρικό Διάταγμα «Άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού» (βλ. Τμήματα Γεωπονίας).
Ως περιβαλλοντολόγοι οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας μπορούν να διορίζονται σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα (υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ και β΄ βαθμίδας, όπως δήμους και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.), οργανισμούς εποπτευόμενους από Ο.Τ.Α., στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος (Π.Δ. 50/2001, Φ.Ε.Κ. 39/Α).

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα διαθέτει ένα Ερευνητικό / Εκπαιδευτικό σκάφος, το «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ».
    Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Βενιζέλου 64, Τ.Κ. 546 31, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 278.817, 278.818, Ηλ. Διεύθυνση: www.geotee.gr
    Στον Κλάδο Π.Ε. Περιβάλλοντος υπάγονται τα ακόλουθα τμήματα: 1) Μηχανικών Περιβάλλοντος, 2) Χημικών Μηχανικών, 3) Περιβάλλοντος, 4) Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, 5) Γεωγραφίας, 6) Επιστημών της Θάλασσας, 7) Βιολογίας, 8) Φυσικής, 9) Χημείας (Π.Δ. 347/2003, Φ.Ε.Κ. 315/2003).

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 302 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.