Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογία; & Διατροφής
Ανάλυση του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογία; & Διατροφής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας
• Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Αθήνα)
Περιγραφή
Το τμήμα έχει ως σκοπό την κατάρτιση επιστημόνων οι οποίοι μέσα από την εφαρμογή της Επιστήμης της Διαιτολογίας και της Διατροφής θα είναι ικανοί ώστε να βελτιώνουν τις διατροφικές συνήθειες και την διατροφική κατάσταση μεμονωμένων ατόμων αλλά και ομάδων του πληθυσμού, υγιών ή ασθενών, π.χ. νεογνών, βρεφών, παιδιών, και εφήβων, αθλουμένων καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Μαθήματα
Στη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια βασικά μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών, εφ’ όσον το τμήμα δε διαθέτει κατευθύνσεις.
Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα ακόλουθα:
Bιολογία Κυττάρου, Εισαγωγή στη Διατροφή, Γενική Χημεία, Οργανική Χημεία, Βιοστατιστική, Πληροφορική, Φυσιολογία, Βιοχημεία, Φυσική, Ψυχολογία, Χημεία Τροφίμων, Γενική Μικροβιολογία, Επιδημιολογία της Διατροφής, Εισαγωγή στην Κλινική Διατροφή κ.α. ….συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος, μέσα από την ιστοσελίδα του.
Εργασιακά
Οι πτυχιούχοι του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας ασκούν ένα επάγγελμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, εργαζόμενοι ως διαιτολόγοι – τεχνικοί διατροφής. Βασικές τους δραστηριότητες είναι η σύνταξη διαιτολογίων για φυσιολογικές καταστάσεις, αλλά και για ειδικές δραστηριότητες φυσιολογικών ατόμων (αθλητές, ορειβάτες, δύτες κ.τ.λ.) ή παθολογικές καταστάσεις (καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς κ.τ.λ.), η επεξεργασία και η εφαρμογή προγραμμάτων διατροφικής αγωγής κ.α. Ως προς τις δυνατότητες απασχόλησης τους, μπορούν να εργαστούν:
σε τμήματα διατροφής των ιδιωτικών και δημόσιων κλινικών – νοσοκομείων - θεραπευτηρίων και των κέντρων υγείας, ως υπεύθυνοι κλινικοί διαιτολόγοι,
σε ινστιτούτα αδυνατίσματος και αισθητικής,
σε βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων (παιδικών τροφών, διαβητικά προϊόντα κ.λπ.),
σε μονάδες μαζικής παραγωγής τροφίμων (catering), σε επιχειρήσεις μαζικής σίτισης, σε κατασκηνώσεις, ξενοδοχειακές μονάδες, παιδικούς σταθμούς, αλυσίδες εστιατορίων, φοιτητικές λέσχες, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, οικοτροφεία, αθλητικές ομάδες και αθλητικά κέντρα,
ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ανοίγοντας είτε προσωπικό τους γραφείο είτε κάποιο κατάστημα εμπορίας διαιτητικών τροφών.
Η συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»
Χρήσιμες Πληροφορίες
Το τμήμα ιδρύθηκε το 1994.
Στο τμήμα λειτουργούν εργαστήρια: α) Βιολογίας, Βιοχημείας και Φυσιολογίας του Ανθρώπου και των Μικροοργανισμών, β) Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας και γ) Χημείας, Βιοχημείας και Φυσικοχημείας Τροφίμων
Για να εργασθεί κάποιος είτε στο δημόσιο τομέα είτε ως ιδιώτης, δεν απαιτείται ειδική άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Η συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»
Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 366 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr
- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook