Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ

Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ

Πανελλήνιες 2014 | 19/05/2014 - 12:54
Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ

Ανάλυση του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
 
Περιγραφή

Το τμήμα ασχολείται με την κατάρτιση επιστημόνων ικανών όχι μόνο να υπηρετήσουν και να συμβάλουν στην προαγωγή της επιστήμης αλλά και να καλύψουν εργασιακές ανάγκες στελεχών που θα έχουν το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο για τη στελέχωση τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης εταιριών, ερευνητικών κέντρων και Α.Ε.Ι., σε θέματα μαθηματικών, φυσικής και μηχανικής αλλά και τα απαραίτητα εφόδια για την εισαγωγή και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, για την επιστημονική προσέγγιση προβλημάτων προηγμένων βιομηχανιών και επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και την οργάνωση της παραγωγής. Οι σπουδές στη συγκεκριμένη σχολή συνδυάζουν το ενδιαφέρον του μαθηματικού και του φυσικού για την ανακάλυψη και τη μελέτη του φυσικού κόσμου με το ενδιαφέρον του μηχανικού για την εφαρμογή των προϊόντων μιας τέτοιας έρευνας στην επίλυση τεχνολογικών προβλημάτων.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα του τμήματος είναι τα ακόλουθα:
Μαθηματική Ανάλυση, Προγραμματισμός Η/Υ, Φυσική (Ηλεκτρομαγνητισμός, Κυματική, Κβαντομηχανική), Εργαστηριακή Φυσική, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία, Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές, Μηχανική, Ιστορία Οικονομικών Θεωριών, Γλώσσες Προγραμματισμού, Μικροοικονομική Θεωρία,
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών του τμήματος, οι απόφοιτοι θα έχουν αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια για την εισαγωγή και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, για την επιστημονική προσέγγιση προβλημάτων προηγμένων βιομηχανιών και επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και την οργάνωση της παραγωγής και τη λήψη αποφάσεων παράλληλα με την ανάλυση των δεδομένων της αγοράς. Παράλληλα, θα παρέχεται το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο για τη στελέχωση τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης εταιριών, ερευνητικών κέντρων και Α.Ε.Ι., σε θέματα μαθηματικών, φυσικής και μηχανικής.
Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το βιβλίο, οι απόφοιτοι του τμήματος δεν έχουν το δικαίωμα εγγραφής στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.). Όσον αφορά στην ένταξή τους στα Π.Ε. 03, Μαθηματικών και Π.Ε. 04, Φυσικών Επιστημών, επίσημα, πλέον, (Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. Αρ. 2Π/2008, Φ.Ε.Κ. 515, 8/10/2008) οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στο Π.Ε. 03, αν έχουν επιλέξει την κατεύθυνση Μαθηματικού Εφαρμογών και στο Π.Ε. 04.01, αν έχουν επιλέξει την κατεύθυνση Φυσικού Εφαρμογών.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 1999 και έβγαλε τους πρώτους αποφοίτους του το 2004.
    Για το Π.Ε. 03, Μαθηματικών, στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. το 2008 προκηρύχθηκαν 270 θέσεις, έκαναν αίτηση 5.070 άτομα, συμμετείχαν στο διαγωνισμό 3.686 και από αυτούς 548 ήταν επιτυχόντες. Έτσι, το ποσοστό διορισμού (επιτυχόντες / θέσεις) ήταν περίπου 49 % (περίπου 1 στους 2).
    Για το Π.Ε. 04.01, Φυσικών Επιστημών, στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. το 2008 προκηρύχθηκαν 156 θέσεις, έκαναν αίτηση 5.070 άτομα, συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2.395 και από αυτούς 1.248 ήταν επιτυχόντες. Έτσι, το ποσοστό διορισμού (επιτυχόντες / θέσεις) ήταν περίπου 12,5 % (1 στους 8).


Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 304 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.