Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών

Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών

Πανελλήνιες 2014 | 05/05/2014 - 13:38
Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών
Ανάλυση του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Περιγραφή

Το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών ασχολείται με την καλλιέργεια και προαγωγή της επιστήμης της Βιολογίας και τη θεραπεία στο περιγραφικό, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Πρόκειται για ένα καινούριο τμήμα που παρέχει γνώσεις ειδικευμένων μαθημάτων, όπως Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, και καλύπτει όλο το φάσμα των επιστημών ζωής, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογίες που απορρέουν από τις εφαρμογές τους. Σκοπός του τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων με εξειδικευμένες γνώσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται μηχανισμούς λειτουργίας έμβιων συστημάτων, να κατανοούν λειτουργικές ανωμαλίες, ασθένειες, ιώσεις, βιοδιεργασίες οικοσυστημάτων και να προωθούν σύγχρονα βιολογικά επιτεύγματα.

Μαθήματα

Το τμήμα δεν χωρίζει το πρόγραμμά του σε κατευθύνσεις. Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα ακόλουθα:
Οργανική Χημεία, Βιολογία, Φυσική, Βιοστατιστική, Μαθηματικά., Κυτταρική Βιολογία, Μικροβιολογία, Ανατομία και Μορφολογία Φυτών, Γενετική, Βιοχημεία, Ανοσολογία, Οικολογία, Μοριακή Βιολογία, Αναπαραγωγική Βιολογία και Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κ.α.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών καθορίζονται με το Π.Δ. Αριθ. Φύλλου 247, 3/12/2008. Σύμφωνα με αυτό, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους δύνανται να απασχολούντα ατομικά ή σε συνεργασία με επιστήμονες άλλης ειδικότητας στο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης που
καλλιεργεί το Τμήμα.
     Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στους ακόλουθους, ενδεικτικά αναφερόμενους τομείς:
α) Στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, όλων των βαθμίδων, με αντικείμενο διδασκαλίας τη βιολογία, καθώς και κάθε άλλο γνωστικό αντικείμενο που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τη βιολογία.
β) Στη συμμετοχή στην έρευνα κάθε γνωστικού αντικειμένου το οποίο υπάγεται στον ευρύτερο τομέα της βιολογίας
γ) Σε ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα, ιδρύματα και εργαστήρια που ανήκουν στο δημόσιο ή σε ιδιώτες, καθώς και σε υπηρεσίες εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
δ) Στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Η φοίτηση στο τμήμα είναι πενταετής και περιλαμβάνει υποχρεωτική πτυχιακή εργασία
    Στο τμήμα λειτουργούν τα εξής εργαστήρια: Βιολογίας, Βιοπληροφορικής, Βιοτεχνολογίας, Βιοχημείας, Βοτανικής, Γενετικής, Ζωολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Κυτταρικής και Μοριακής Νευροανοσολογίας, Περιβαλλοντικής Χημείας και Τεχνολογίας, Φυσικοχημείας, Φυσιολογίας Ζώων & Ανθρώπου.
    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2000.
    Οι απόφοιτοι του τμήματος υπάγονται στον Κλάδο Π.Ε. 04 Φυσικών με ειδικότητα Βιολόγου (Κωδικός: ΠΕ 0404) και μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές στη δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις απασχόλησης του ευρύτερου δημόσιου τομέα που υπάγονται στον κλάδο ΠΕ Περιβαλλοντολόγων.

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 360 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.