Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕ

Τμήματα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕ

Πανελλήνιες 2014 | 10/06/2014 - 11:08
Τμήματα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕ
Ανάλυση των Τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕ του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) / Ηπείρου (Άρτα) / Θεσσαλονίκης / Πελ/νησου (Καλαμάτα) / Κρήτης (Ηράκλειο / Θεσσαλίας (Λάρισα)/Δυτ. Ελλάδας (Αμαλιάδα)

Περιγραφή

Τα Τμήματα Τεχνολόγων Γεωπόνων αναμένονται να εκπαιδεύσουν και να προετοιμάσουν τα επιστημονικά στελέχη – Γεωπόνους ΤΕ στην εφαρμογή της Γεωπονικής επιστήμης στους τομείς της Φυτικής Παραγωγής, της Ζωικής Παραγωγής, της Αγροτικής Οικονομίας, του Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, των Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών, της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Ανθοκομίας και της Μηχανικής Βιοσυστημάτων.
 Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των κατευθύνσεων των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής: Γεωργία, Γεωργικά Μηχανήματα, Δενδροκομία, Εντομολογία, Βοτανική, Λαχανοκομία, Φυτοπαθολογία, Ανθοκομία, Ζιζανιολογία, Γονιμότητα Εδάφους και Λιπάσματα, Βελτίωση Φυτών, Γεωργική Φαρμακολογία, Αμπελουργία, κ.ά.
Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής: Γεωργική Χημεία, Μικροβιολογία -  Ανοσιολογία, Ανατομία Αγροτικών Ζώων, Γεωργοκτηνοτροφικά Μηχανήματα, Ζωολογία, Βιοχημεία, Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων, Παρασιτολογία Αγροτικών Ζώων, Εδαφολογία, κ.ά.
Κατεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας: Αγροτικό Μάρκετινγκ, Αειφορική Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ανάπτυξη Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, Γεωργική Λογιστική, Γεωργική Οικονομική, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
    
Εργασιακά

Φυτική Παραγωγή (σύμφωνα με το Π.Δ. 109/89 (Φ.Ε.Κ. 47/10.2.89 τ.Α)), δυνατότητα απασχόλησης στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες:
    Ανάπτυξη και φροντίδα των πάσης φύσεως φυτικών καλλιεργειών.
    Παραγωγή και εμπορία φυτικού αναπαραγωγικού υλικού.
    Δημιουργία και συντήρηση δενδροστοιχιών, κήπων πάρκων, φυτωρίων καλλωπιστικών φυτών, θάμνων, δένδρων, πρασίνου οδοποιίας, χλοοταπήτων γηπέδων και άλλων έργων πρασίνου.
Ζωική Παραγωγή ( σύμφωνα με το Π.Δ. 109/1989 (ΦΕΚ 47/10-2-89/τ.Ά)) δυνατότητα απασχόλησης στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες:
    Παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων και αναπαραγωγικών ζώων καθώς επίσης και εκτροφή γουνοφόρων ζώων.
    Παραγωγή και τυποποίηση μειγμάτων ζωοτροφών, συμπληρωμάτων και ισορροπιστών αυτών, έλεγχο των μειγμάτων ζωοτροφών για την πιστοποίηση της καταλληλότητάς τους, της ποιοτικής και θρεπτικής τους κατάστασης και τη σύνταξη των σχετικών εκθέσεων.
    Επεξεργασία σπέρματος των ζώων και διενέργεια τεχνικής σπερματέγχυσης σε κέντρα σπερματοληψίας.
Αγροτικής Οικονομίας, δυνατότητα απασχόλησης στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες:
     Διοίκηση και διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων και γεωργικών συνεταιρισμών, λογιστική παρακολούθηση τους, τήρηση και ενημέρωση όλων των λογιστικών βιβλίων γεωργικών συνεταιρισμών, καθώς και υπογραφή των ισολογισμών τους.
    Διοικητική και οικονομική διαχείριση φορέων γεωργικής ανάπτυξης, και στελέχωση των ιδρυόμενων οργανισμών, όπως: Πιστοποίησης Λογαριασμών, Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων του Υπουργείου Γεωργίας, Ελέγχου Τροφίμων και Ποιότητας και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, στελέχωση των Συνεταιρισμών και του Σώματος Ελεγκτών αυτών.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Όλα τα τμήματα έχουν πτυχιακή εργασία και πρακτική άσκηση που πραγματοποιείται σε χώρους σχετικούς με το αντικείμενο σπουδών.
    Οι πτυχιούχοι των παραπάνω τμημάτων για να ανοίξουν κατάστημα με φυτικό αναπαραγωγικό υλικό, λιπάσματα, ορμόνες, βιολογικά προϊόντα και γεωργικά φάρμακα χρειάζονται άδεια από τη Διεύθυνση Γεωργίας του εκάστοτε νομού.
    Οι απόφοιτοι των παραπάνω τμημάτων δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).
    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γεωργίας), Ηλ. Διεύθυνση: www.minagric.gr
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 341 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook

 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.