Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών

Τμήματα Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών

Πανελλήνιες 2014 | 23/06/2014 - 10:14
Τμήματα Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών
Ανάλυση των Τμημάτων Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας   (Μεσολόγγι)

Περιγραφή

      
Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών ασχολείται με την εφαρμογή των βιολογικών, τεχνολογικών και φυσικών επιστημών πάνω στο αντικείμενο της ιχθυοκομίας, αλιείας, υδατοκαλλιέργειας και μεταποίησης-επεξεργασίας αλιευμάτων και άλλων υδρόβιων οργανισμών. Επίσης, παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια για να ασχοληθούν με την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών και μεθόδων, με άμεσο σκοπό την παραγωγική διαχείριση, εκτίμηση και αξιολόγηση του περιβάλλοντος των υδάτινων οικοσυστημάτων.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Στη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια βασικά μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών, διότι το τμήμα δεν έχει κατευθύνσεις.
Γενική Βιολογία, Γενική και Ανόργανη Χημεία, Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική, Στατιστική, Τεχνικό Σχέδιο, Στοιχεία Βιολογίας Οργανισμών Εσωτερικών Νερών, Αναλυτική Χημεία, Υδροβιολογία, Χημική Ωκεανογραφία, Βιοχημεία, Γενική Φυσική Γεωγραφία, Στοιχεία Βιολογίας Θαλάσσιων Οργανισμών, Ιχθυολογία, Υδατοκαλλιέργειες, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τμήματος καθορίζονται  στα Π.Δ. 387/89 (ΦΕΚ 169-16/6/89 τ.Α), Π.Δ. 109/89 (ΦΕΚ 47-10/2/89 τ.Α) και Π.Δ. 312/03 (ΦΕΚ 264-19/11/03 τ.Α).
Οι πτυχιούχοι, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημoνικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχoλoύνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλoυς επιστήμoνες, με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμoγή της τεχνολογίας πάνω σε όλους τους τομείς της Αλιείας, υδατοκαλλιεργειών, Εμπορίας και Επεξεργασίας Αλιευμάτων.
Επίσης ασχολούνται με τη μελέτη για την ίδρυση μoνάδων εκτρoφής αλιευμάτων, ιχθυoγεννητικών σταθμών, καθώς και με τη μελέτη, την οργάνωση και τη λειτουργία σταθμών διακίνησης αλιευμάτων.
Οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα απασχόλησης είτε ως υπεύθυνοι μονάδων είτε ως αυτoαπασχoλoύμενoι σε όλo τo φάσμα της αλιευτικής διαδικασίας καθώς και της επεξεργασίας των προϊόντων αυτών ειδικότερα:
    Στο σχεδιασμό, οργάνωση και λειτουργία υδατοκαλλιεργειών πάσης φύσεως και μεγέθους.
    Στην παραγωγή, τυποποίηση και έλεγχοι πάσης φύσεως αλιευτικών προϊόντων, ιχθυογεννητικού υλικού και ιχθυοτροφών και στη σύνταξη των σχετικών με τα παραπάνω εκθέσεων.
    Στις συγκεντρώσεις αλιευτικών προϊόντων πoυ διενεργούνται από πάσης φύσεως oργανώσεις και ιδιώτες.
Oι πτυχιoύχoι του τμήματος μπορούν να εξελίσσονται σε όλο τo φάσμα της διoικητικής και τεχνικής ιεραρχίας της σχετικής με τoυς τoμείς των υδατοκαλλιεργειών, της αλιευτικής παραγωγής, της επεξεργασίας αλιευμάτων και του έλεγχου ποιότητας. Επίσης μπορούν να πιστοποιούν για την ποιότητα όλων των προϊόντων αλιείας και επεξεργασμένων αλιευμάτων που προορίζονται για την κατανάλωση.
Εγγράφoνται στo Μητρώo Εμπειρίας Κατασκευαστών (ΜΕΚ) τoυ υπουργείου Δημοσίων Έργων, για μελέτες και εγκαταστάσεις μονάδων υδατοκαλλιεργειών καθώς και για εξειδικευμένες εργασίες ιχθυαλιευτικών έργων.
Τέλος, οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 18, Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων ΤΕΙ (Κωδικός: Π.Ε. 1830, Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Ιχθυοκομίας - Αλιείας, Γεωργικών Μηχανών & Αρδεύσεων, Δασοπονίας, Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα έχει πτυχιακή εργασία και πρακτική άσκηση σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας και εκτροφής ιχθύων, ιχθυογεννητικών σταθμών, σε ιχθυαγορές ή σε επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης αλιευμάτων.
    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γεωργίας), Ηλ. Διεύθυνση: www.minagric.gr

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 339 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.