Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Ψηφιακών Συστημάτων

Τμήματα Ψηφιακών Συστημάτων

Πανελλήνιες 2014 | 05/05/2014 - 13:32
Τμήματα Ψηφιακών Συστημάτων

Ανάλυση των Τμημάτων Ψηφιακών Συστημάτων του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Πειραιά

Περιγραφή

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων αποτελεί ένα νέο, σχετικά, τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το προτελευταίο που ιδρύθηκε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο (ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 1999). Οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 19, Πληροφορικής Α.Ε.Ι. και μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, μέσω Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα Π.Δ. 347/2003 (Φ.Ε.Κ. 315/2003).
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα ακόλουθα:
Μαθηματικά, Στατιστική, Γραμμική Άλγεβρα, Αρχές και Γλώσσες Προγραμματισμού, Αρχές Διδακτικής και Παιδαγωγικής, Λειτουργικά Συστήματα, Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων, Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Ευφυή Δίκτυα, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, κ.ά. … συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι του τμήματος συνδυάζουν άριστες γνώσεις υπολογιστών και σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών με γνώσεις διδασκαλίας των συγκεκριμένων αντικειμένων και γνώσεις οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τμήματος, στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής οικονομίας οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί έχουν ανάγκη από καταρτισμένους επιστήμονες ικανούς να διαχειρίζονται και να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία. Γι’ αυτό το Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων αποσκοπεί στην παραγωγή πτυχιούχων, οι οποίοι θα καλύπτουν δύο σημαντικούς κλάδους της κοινωνίας της πληροφορίας: α) τον κλάδο της εκπαίδευσης και κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού στη σύγχρονη τεχνολογία με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης και β) τον κλάδο της σχεδίασης ανάπτυξης και διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών και δικτυοκεντρικών συστημάτων.
Τέλος, το πτυχίο του τμήματος συμπεριλαμβάνεται στα προσόντα διορισμού στον Κλάδο Π.Ε. 19, Πληροφορικής σε θέσεις φορέων του Δημοσίου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 347/2003 (Φ.Ε.Κ. 315/2003).
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 1999.
    Το τμήμα από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 μετονομάστηκε από «Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων» σε «Ψηφιακών Συστημάτων».
    Το Τμήμα ανήκει στις καθηγητικές σχολές σύμφωνα με το ΦΕΚ 156/A’/4-9-2009, Άρθρο 39, το οποίο ορίζει ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 19 Πληροφορικής.
    Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων καλύπτει δύο σημαντικούς κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας και της Κοινωνίας της Γνώσης: τον κλάδο των Δικτυοκεντρικών Συστημάτων και Υπηρεσιών και τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων.
 
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 324 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.