Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Οδοντοτριατικής

Τμήματα Οδοντοτριατικής

Πανελλήνιες 2014 | 24/03/2014 - 09:58
Τμήματα Οδοντοτριατικής
Ανάλυση των Τμημάτων Οδοντοτριατικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Αθήνας / Θεσσαλονίκης

Περιγραφή

Τα τμήματα Οδοντιατρικής ασχολούνται με την κατάρτιση επιστημόνων με βασικό έργο την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση προβλημάτων της οδοντοστοιχίας, της στοματικής κοιλότητας και του στοματογναθικού συστήματος του ανθρώπου. Έχουν σκοπό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα του τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, να χορηγήσουν στους αποφοίτους τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις και τα εφόδια για την άσκηση της γενικής οδοντιατρικής, αλλά και 4 χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα τους διαφοροποιήσουν και θα τους κάνουν ολοκληρωμένους επιστήμονες. Τα χαρακτηριστικά αυτά γνωρίσματα του απόφοιτου της Οδοντιατρικής, πρέπει να είναι: α) βιολογικές βάσεις, β) προληπτική κατεύθυνση, γ) κοινωνική ευαισθησία, δ) έφεση για συνεχή ενημέρωση και βελτίωση.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Ανατομική, Βιοστατιστική, Ιατρική Βιολογία, Εισαγωγή στην Οδοντιατρική και Κοινωνική Οδοντιατρική, Γενική Φυσιολογία, Γενική Φαρμακολογία, Παθολογική Ανατομική, Ιατρική Χημεία (Βιοχημεία), Κλινική Φυσιολογία Στοματογναθικού Συστήματος – Σύγκλειση, Οδοντιατρική Ακτινολογία – Ακτινοδιαγνωστική, Προληπτική Οδοντιατρική, Περιοδοντολογία, Οδοντική Χειρουργική κ.ά.
…συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς σπουδών των τμημάτων, μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Οδοντιατρικής είναι οι επιστήμονες που ειδικεύονται στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών των δοντιών, των ιστών που τα περιβάλλουν και της στοματικής κοιλότητας του ανθρώπου. Μπορούν να εργαστούν:
    ως ελεύθεροι επαγγελματίες, λειτουργώντας προσωπικό οδοντιατρείο,
    ως οδοντίατροι σε δημόσιες υπηρεσίες - ασφαλιστικά ταμεία, σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια,
    ως ερευνητές σε εργαστήρια,
    ως εκπαιδευτικοί, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητάς του (Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ.).
Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 14, Πτυχιούχων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος και Νοσηλευτικής (Κωδικός: ΠΕ 1410, Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών και Νοσηλευτικής) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Σύμφωνα με το άρθρο 35 του νόμου 4025/2011, αρμόδια αρχή για τη χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας άσκησης επαγγέλματος οδοντιάτρων, καθώς και τίτλου ειδικότητας ορίζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. (ΦΕΚ Α 228/025-11-2011)
     Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, αρμόδια αρχή για τη χορήγηση, αναστολή, ανάκληση και ακύρωση άδειας λειτουργίας οδοντιατρείου και πολυοδοντιατρείου ορίζεται ο κατά τόπους οδοντιατρικός σύλλογος. (ΦΕΚ Α 228/025-11-2011)

Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 388 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.