Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Νοσηλευτικής

Τμήματα Νοσηλευτικής

Πανελλήνιες 2014 | 17/03/2014 - 09:50
Τμήματα Νοσηλευτικής
 Ανάλυση των Τμημάτων Νοσηλευτικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Αθήνας / Πελοποννήσου (Σπάρτη)

Περιγραφή

Στόχος των τμημάτων είναι να δημιουργήσουν αποφοίτους ικανούς να στελεχώσουν νοσηλευτικές υπηρεσίες σε οποιονδήποτε οργανισμό, σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.  Η νοσηλευτική ασχολείται με τη φροντίδα των ασθενών σε ότι αφορά στις βιοψυχοκοινωνικές τους ανάγκες, την εκπαίδευση των ασθενών και των οικογενειών τους και την οργάνωση και διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων.

 Μαθήματα

Το τμήμα της Σπάρτης δεν χωρίζει το πρόγραμμα σπουδών του σε τομείς ή κατευθύνσεις. Στο τμήμα της Αθήνας υπάρχουν 5 τομείς: α) Βασικών Επιστημών, β) Δημόσιας Υγείας, γ) Παθολογικός  Νοσηλευτικός, δ) Χειρουργικός  Νοσηλευτικός και ε) Ψυχικής Υγείας και Επιστημών Συμπεριφοράς. Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα Νοσηλευτικής είναι:
Τομέας Βασικών Επιστημών: Ανατομική – Ιστολογία – Εμβρυολογία, Βιοχημεία, Φυσιολογία, Φαρμακολογία, Μικροβιολογία, Ανοσολογία κ.α.
Παθολογικός  Νοσηλευτικός Τομέας: Νοσηλευτική, Παθολογία, Παθολογική Νοσηλευτική, Παιδιατρική Νοσηλευτική, Αιματολογία – Αιμοδοσία κ.α.
Χειρουργικός – Νοσηλευτικός Τομέας: Χειρουργική, Χειρουργική Νοσηλευτική, Επείγουσα Ιατρική & Εντατική Θεραπεία, Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, Ακτινολογία – Απεικονιστικές Μέθοδοι, Πρώτες Βοήθειες κ.α. … συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Οι τομείς όπου μπορεί να απασχοληθεί ένας απόφοιτος του τμήματος είναι συνήθως οι ακόλουθοι:
•    Νοσοκομεία: προκηρύσσονται πολλές θέσεις Π.Ε. Νοσηλευτών σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ ή/και Πανεπιστημιακά και μπορούν να εργαστούν σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας (Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια), σε φορείς εποπτευόμενους από το ΥΥΚΑ (ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ. http://www.yyka.gov.gr/health/epopteyomenoi-foreis) Επίσης, οι απόφοιτοι του Τμήματος Νοσηλευτικής μπορούν να εργαστούν στα μεγάλα θεραπευτήρια του Ιδιωτικού Τομέα ή σε Νοσοκομεία ΝΠΙΔ.
•    Εκπαίδευση: Οι απόφοιτοι μπορούν να διδάξουν σε Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. και σε άλλα σεμιναριακά προγράμματα, ενώ με την απόκτηση Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, μπορούν να εργαστούν ως εργαστηριακοί συνεργάτες στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Επίσης,  στο νέο νόμο υπ’ αριθμ. 3699 για την «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» προβλέπονται θέσεις Σχολικών Νοσηλευτών (Π.Ε. 25) στα νεοσυσταθέντα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ). (Ν. 3699, Φ.Ε.Κ. Α’, Αρ. Φύλλου 199, 2/10/2008).
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα Νοσηλευτικής της Σπάρτης ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2005 και προσφέρει τα ακόλουθα εργαστήρια: α) Μελέτης και Πρόληψης Αιμοσφαιρινοπαθειών (στο πλαίσιο λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής) και β) Εργαστήριο Νοσηλευτικών Εφαρμογών. Επίσης, προγραμματίζονται να ιδρυθούν:
1.    Πληροφορικής της Υγείας
2.    Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας
3.    Κοινοτικής Νοσηλευτικής
4.    Πρόληψης και Δημογραφίας
5.    Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης-Πρώτων Βοηθειών
6.    Βασικών Επιστημών και Κλινικών Εφαρμογών
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

 

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 386 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.