Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Μηχανικών Η/Υ

Τμήματα Μηχανικών Η/Υ

Πανελλήνιες 2014 | 28/04/2014 - 11:23
Τμήματα Μηχανικών Η/Υ
Ανάλυση των Τμημάτων Μηχανικών Η/Υ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας / Ιωάννινα
•    Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά)
•    Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος)
•    Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη)

Περιγραφή

Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες τους, τα τμήματα έχουν στόχο την προετοιμασία μηχανικών με όλα τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους επιτρέπουν να υποστηρίζουν με επιτυχία τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων πληροφορικής καθώς και να κινηθούν με άνεση και σιγουριά στον διαρκώς εξελισσόμενο χώρο της πληροφορικής.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Σήματα και Συστήματα, Οικονομικά Πληροφοριακών Συστημάτων, Διαχείριση Έργων Πληροφορικής, Κατανεμημένος Προγραμματισμός στον Παγκόσμιο Ιστό, Νευρωνικά Δίκτυα και Εξελικτικός Προγραμματισμός, Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων κ.ά. …συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Αναλυτικά, το πρόγραμμα σπουδών βρίσκεται στους οδηγούς σπουδών, στις ιστοσελίδες των τμημάτων.

Εργασιακά

Όπως αναφέρεται πολύ αναλυτικά στον οδηγό σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κρήτης, η επαγγελµατική κατοχύρωση των αποφοίτων του Τµήµατος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών έχει δηµοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. 243/3-12-97 (Π.Δ. 372/1997) στο οποίο προβλέπονται τα παρακάτω:
O πτυχιούχος του τμήματος, οριζόµενος ως «Διπλωµατούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών», έχει τη δυνατότητα να ασχολείται µε τη μελέτη, σχεδίαση, ανάλυση, κατασκευή, επίβλεψη κατασκευής, συντήρηση, έρευνα, επίβλεψη λειτουργίας και διενέργεια πραγµατογνωµοσύνης για τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά και υπολογιστικά συστήµατα, τις εγκαταστάσεις τους και τις εφαρµογές τους γενικότερα στους επιστηµονικούς τοµείς: α) της Ηλεκτρονικής, ιδίως δε των ηλεκτρονικών συσκευών και συστηµάτων, όπως σχεδιασµός αναλογικών και ψηφιακών κυκλωµάτων, αισθητήρια, ηλεκτρονικά συστήµατα ισχύος, ολοκληρωµένα κυκλώµατα, ηλεκτροακουστικά συστήµατα, συστήµατα μετρήσεων και επεξεργασίας δεδοµένων οπτοηλεκτρονικές συσκευές και οι εφαρµογές αυτών, β) των Τηλεπικοινωνιών και των Τηλεπικοινωνιακών Συστηµάτων, στο οποίο περιλαµβάνονται ιδίως η ενσύρµατη ή ασύρµατη επικοινωνία ή μετάδοση πληροφοριών, τα κέντρα µεταγωγής, τα ενσύρµατα ή ασύρµατα δίκτυα επικοινωνίας, τα συστήµατα πολυπλεξίας, η κινητή τηλεφωνία, τα δορυφορικά συστήµατα και κάθε άλλη ανάλογη εφαρµογή αυτών, γ) των Πληροφορικών Συστηµάτων, στον οποίο περιλαµβάνονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ως µέσα αποθήκευσης και επεξεργασίας πληροφοριών, η σχεδίαση ή κατασκευή και η εφαρµογή τους σε παραγωγική, λειτουργική ή άλλη διαδικασία ή η παροχή υπηρεσιών στη βιοµηχανία, στην οργάνωση γραφείων ή υπηρεσιών, στις τηλεπικοινωνίες, στις εκδόσεις, στις ηλεκτρονικές συσκευές και δ) των Συστηµάτων, ιδίως δε των συστηµάτων αυτοµατισµού, επεξεργασίας σηµάτων, επεξεργασίας εικόνων και των πάσης φύσεως εφαρµογών του.
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Σύμφωνα με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», το προβλεπόμενο στο ΠΔ 148/1990 (Α’ 56) τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετονομάζεται σε τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. Η απαιτούμενη διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου στο μετονομαζόμενο τμήμα ορίζεται σε δέκα εξάμηνα (Φ.Ε.Κ.137/τ.Α΄/5-6-2013,Π.Δ.105, Αρ.1).
    Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πάτρας είναι το πρώτο Τμήμα Πληροφορικής στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1980).
    Η Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας «Ηλεκτρονικών Μηχανικών» του Τ.Ε.Ε. έκρινε ότι το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης ανταποκρίνεται στις βασικές απαιτήσεις σπουδών Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών  προτείνοντας την εγγραφή τους στην Ειδικότητα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ε. Το ΤΕ.Ε. και το Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ενέκρινε την εγγραφή των αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ΤΕΕ, κατά την τακτική συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου 2011.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 460 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.