Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Πανελλήνιες 2014 | 19/05/2014 - 13:04
Τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Ανάλυση των Τμημάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά) / Θράκης (Ξάνθη)

Περιγραφή

Τα Τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος εντάσσονται στην ευρύτερη ομάδα των Μηχανολόγων Μηχανικών, με κατεύθυνση το περιβάλλον. Ασχολούνται με την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Στόχος των τμημάτων είναι η εμπέδωση και ενεργοποίηση του αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για το περιβάλλον και η ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών προστασίας του περιβάλλοντος, βελτίωση της ποιότητας ζωής και προφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα είναι τα ακόλουθα:
Μαθηματικός λογισμός, Φυσική, Βιολογία, Επιστήμη Υπολογιστών, Δίκαιο Προστασίας Περιβάλλοντος και Τεχνικές Εφαρμογές, Χημεία για Μηχανικούς, Γραμμική Άλγεβρα – Λογισμός Πολλών Μεταβλητών, Φυσική Ατμόσφαιρας- Κλιματολογία- Μετεωρολογία, Υδατική Χημεία, Τεχνικές Σχεδίασης, Οικολογία, Περιβαλλοντική Γεωλογία, Λογισμός Πολλών Μεταβλητών, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος είναι οι επιστήμονες περιβαλλοντολόγοι που εντάσσονται στην πρώτη θέση του Π.Ε. Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το Π.Δ. 347/2003, και μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογα με τις σπουδές και την εξειδίκευσή τους. Οι απόφοιτοι των τμημάτων εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα καθορίζονται από τον Ν. 6422/1934 (Φ.Ε.Κ. 412Α) καθώς και από άλλους μεταγενέστερους νόμους και διατάγματα.
Σύμφωνα με το ιδρυτικό Π.Δ. 365/93, στους διπλωματούχους του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος μπορούν να ανατίθενται:
•    Η διοίκηση και στελέχωση υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και διεθνών οργανισμών, που σχετίζονται με σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων προστασίας, ανάπτυξης και εν γένει διαχείρισης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την παραγωγή δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών και βιομηχανικών έργων που αφορούν το περιβάλλον.
•    Η εκπόνηση και /ή ο έλεγχος μελετών διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τεχνικά ή άλλα έργα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο Κλάδος Π.Ε. Περιβάλλοντος είναι ένας κλάδος που περιέχει όλες εκείνες τις ειδικότητες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) οι οποίες σχετίζονται με το περιβάλλον. Στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος ανήκουν αυτοί που έχουν πτυχίο:
1.    Μηχανικού Περιβάλλοντος
2.    Χημικών Μηχανικών
3.    Περιβάλλοντος
4.    Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
5.    Γεωγραφίας
6.    Επιστήμών της Θάλασσας
7.    Βιολογίας
8.    Φυσικής
9.    Χημείας.
Έτσι κάθε φορά που γίνεται μια προκήρυξη για ΠΕ Περιβάλλοντος (από το Α.Σ.Ε.Π. ή από κάποιον άλλο φορέα) μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω ειδικότητες.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π), Ηλ. Διεύθυνση: www.enveng.gr, e-mail: contact@enveng.gr, webmaster@enveng.gr
    Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), Καραγεώργη Σερβίας 4, Τ.Κ. 102 48, Αθήνα, Τηλ.: 210 32.91.200, Ηλ. Διεύθυνση: www.tee.gr, e-mail: tee@central.tee.gr
    Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (Σ.Α.Π.Ε.), Βουλγαροκτόνου 30, Αθήνα, Τ.Κ. 11 472, Τηλ.: 210 64.92.095, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.env.gr/
    Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), Μάρνης 4, 104 33, Αθήνα, Τηλ. 210 82.32.703, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.paseppe.gr/gr/



Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 473 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.