Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης

Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης

Πανελλήνιες 2014 | 17/03/2014 - 09:56
Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης
Ανάλυση των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά) / Θράκης (Ξάνθη)

Περιγραφή

Τα Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ασχολούνται με την κατάρτιση μηχανικών, ειδικών στον σχεδιασμό συστημάτων παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να εξασφαλίζονται αύξηση της ποσότητας και ποιότητας της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση των διατιθέμενων πόρων. Όλα τα τμήματα συνδυάζουν στο πρόγραμμα σπουδών τους μαθήματα μαθηματικών, φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών, συστημάτων παραγωγής, επιχειρησιακής έρευνας, πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμοσμένης οικονομικής και διοικητικών επιστημών.
Μαθήματα

      Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
 Γραμμική Άλγεβρα και Διακριτά Μαθηματικά, Επιστήμη των Υπολογιστών, Συστήματα Διοίκησης για Μηχανικούς, Γενική Φυσική, Πιθανότητες και Στατιστική, Μαθηματική Ανάλυση, Μηχανολογικό Σχέδιο, Δομημένος Προγραμματισμός, Επιχειρησιακή Μεθοδολογία, Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός, Τεχνολογία Υλικών, Στατική Μηχανική, Δυναμική Μηχανική, Διαφορικές Εξισώσεις κ.ά. … συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς σπουδών των τμημάτων, μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης μετά το πέρας των βασικών σπουδών τους είναι οι αρμόδιοι επιστήμονες που σύμφωνα με το Π.Δ. 71/1995 (Φ.Ε.Κ. 49/1995) έχουν ως κύρια δραστηριότητά τους την ενασχόληση με την τεχνολογία της παραγωγής και τη διοίκηση - διαχείριση των μονάδων παραγωγής είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες.
Ο Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης έχει τα εφόδια ως στέλεχος ή ελεύθερος επαγγελματίας να προετοιμάσει και να προχωρήσει στην επιστημονική λήψη αποφάσεων μετά από εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης (στατιστική θεώρηση) και πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων (δυναμική θεώρηση). Ο μηχανικός παραγωγής και διοίκησης καλύπτει ανάγκες που η σύγχρονη κοινωνία και παραγωγή δημιουργούν.
Ο διπλωματούχος μηχανικός παραγωγής και διοίκησης έχει τη δυνατότητα επαγγελματικής ενασχόλησης στις εξής δραστηριότητες:
    Προγραμματισμός και έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας. Σε αυτά περιλαμβάνεται η βελτιστοποίηση ρυθμών παραγωγής, κατανομή εργασιών, έλεγχος αποθεμάτων, κατανομή επισκευαστικών πόρων, προγραμματισμός συντήρησης και αντικατάστασης εξοπλισμού, κατανομή πρώτων υλών και άλλες συγγενείς δραστηριότητες.
    Έρευνα, σχεδιασμός και αυτοματοποίηση της κατασκευής πάσης φύσης προϊόντων, με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Χωροθέτηση της μονάδας παραγωγής. Ως μονάδα παραγωγής νοείται το εργοστάσιο ή η μονάδα παροχής υπηρεσιών, για τη χωροθέτηση της οποίας λαμβάνονται υπόψη τεχνικοί οικονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Η ολοκλήρωση των σπουδών του μηχανικού παραγωγής και διοίκησης πραγματοποιείται με την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά το δέκατο εξάμηνο.
    Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε), Καραγεώργη Σερβίας 4, 10248, Αθήνα, Τηλ.: 210 32.91.200, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.tee.gr/
    Πανελλήνια Ένωση Διπλωµατούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δηµοσίων Έργων (Π.Ε.∆.Μ.Ε.∆.Ε.), Ασκληπιού 32, 10 680, Αθήνα, Τηλ.: 210 36.14.978, Ηλ. Διεύθυνση: www.pedmede.gr
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 470 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.