Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Κοινωνιολογίας

Τμήματα Κοινωνιολογίας

Πανελλήνιες 2014 | 02/06/2014 - 10:49
Τμήματα Κοινωνιολογίας
Ανάλυση των Τμημάτων Κοινωνιολογίας του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Κοινωνιολογίας Παντείου / Κρήτης (Ρέθυμνο) / Αιγαίου (Μυτιλήνη)
•    Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου
•    Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Αιγαίου (Μυτιλήνη)

Περιγραφή

Τα Τμήματα της Κοινωνιολογίας στοχεύουν στη συστηματική μελέτη της κοινωνίας, της κοινωνικής συμπεριφοράς στις ατομικές και συλλογικές της μορφές, των κοινωνικών θεσμών, της διαδικασίας συγκρότησης και μεταβολής της δομής της ανθρώπινης κοινωνίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος. Για τον λόγο αυτόν καλλιεργούν τη μελέτη των θεωρητικών επεξεργασιών που πραγματεύονται την κοινωνική ύπαρξη του ανθρώπου, των θεωριών που επεξεργάζονται τις κοινωνικές διαδικασίες και επιχειρούν την κατανόηση της ιστορικής ποικιλίας της κοινωνικής μορφολογίας, της ποικιλίας των πολιτισμικών πρακτικών, των μορφών συνείδησης, σκέψης και ιδεολογίας. Τα Τμήματα της Κοινωνιολογίας στοχεύουν επίσης στη διάγνωση του χαρακτήρα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, στην ανάδειξη της ιστορικής της ιδιαιτερότητας και την επισήμανση των προβλημάτων της.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά βασικά μαθήματα που αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Αρχές Κοινωνιολογίας, Αρχές Πολιτικής Οικονομίας, Εγκληματολογία, Κοινωνική Φιλοσοφία, Κοινωνική Λαογραφία, Διοικητικό Δίκαιο, Κοινωνικά Συστήματα, Κοινωνιολογία του Χρήματος, Ανθρωπολογία της βίας, Κοινωνικές Ανισότητες, Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι των συγκεκριμένων τμημάτων μπορούν να εργαστούν κατ’ εξοχήν ως καθηγητές Κοινωνιολογίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (υπάγονται στον Κλάδο Π.Ε. 10, Κοινωνιολόγων) και ως Κοινωνιολόγοι.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας της Μυτιλήνης, μόνο αν επιλέξουν κατεύθυνση Κοινωνικής Ανθρωπολογίας μπαίνουν στο Π.Ε. 10, Κοινωνιολόγων.
Σε γενικές γραμμές οι απόφοιτοι των τμημάτων μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα:
    Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, στους κλάδους και με τους όρους που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.
    Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μέλη του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.
    Στις δημόσιες υπηρεσίες: (όπως υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση, δημόσια νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες), σε αντικείμενα σχετικά με τον τίτλο σπουδών τους και ιδίως στο Υπουργείο Εργασίας και σε φορείς που ασχολούνται με την έρευνα των συνθηκών εργασίας και τα εργασιακό δικαιώματα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και σε φορείς του δημόσιου τομέα που ασχολούνται με το περιβάλλον και την προστασία του, ειδικά για τη διερεύνηση των κοινωνικών επιπτώσεων από τις εφαρμογές της τεχνολογίας για τα θέματα πολεοδομίας, χωροταξίας και βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Τα τμήματα Κοινωνιολογίας Παντείου και Ρεθύμνου, καθώς και το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στη Μυτιλήνη, ιδρύθηκαν το 1984. Ακολούθησε το τμήμα Κοινωνιολογίας στη Μυτιλήνη, το 1989 και τελευταία ιδρύθηκαν τα τμήματα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου, το 2004. Τα δύο αυτά τμήματα αρχικά αποτελούσαν ένα κοινό τμήμα που λειτουργούσε από το 1989, αλλά στη συνέχεια διασπάστηκε σε δύο διαφορετικά τμήματα.


Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 208 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.