Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Φυσιοθεραπείας

Τμήματα Φυσιοθεραπείας

Πανελλήνιες 2014 | 26/05/2014 - 13:36
Τμήματα Φυσιοθεραπείας

Ανάλυση των Τμημάτων Φυσιοθεραπείας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης / Αθήνας / Στ. Ελλάδας (Λαμία) / Δυτ. Ελλάδας (Αίγιο)

Περιγραφή

Τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας ανήκουν στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη θεωρητική και τεχνική κατάρτιση ειδικών που θα συνδυάζουν τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικοθεραπείας. Έχουν σκοπό να μελετούν, να αξιολογούν τις δυσλειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να υιοθετούν τρόπους αντιμετώπισης, καθώς και τις κατάλληλες μεθόδους και τα μέσα για την πρόληψη με στόχο την  αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των οργάνων και των μελών του ανθρώπινου σώματος.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Στη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια βασικά μαθήματα (θεωρητικά και εργαστηριακά) που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών, εφόσον τα τμήματα δε διαθέτουν κατευθύνσεις.
Φυσικοθεραπεία (στον Αθλητισμό, σε Ηλικιωμένους, κατά ηλικίες, στο Μυοσκελετικό / Κυκλοφορικό Σύστημα), Ανατομική, Φυσιολογία, Τεχνικές Μάλαξης, Κινησιολογία, Βιοφυσική, Βιοχημεία, Βιομετρία – Βιοστατιστική, Ορθοπαιδική, Ψυχολογία, κ.ά.
 Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς σπουδών των τμημάτων, μέσα από τις ιστοσελίδες τους.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Φυσικοθεραπείας αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές, τεχνολογικές, καθώς επίσης και οικονομοτεχνικές γνώσεις, για να εργαστούν ως Φυσικοθεραπευτές, σύμφωνα με το Π.Δ. 90/1995. Ο πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής, επιλέγει και εκτελεί τις φυσιοθεραπευτικές πράξεις μετά από γραπτή διά¬γνωση ή γνωμάτευση του ιατρού και σύμφωνα με τις ενδεχόμενες σχετικές οδηγίες του, με σκοπό την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των οργάνων και των μελών του ανθρώπινου σώματος και την ανακούφιση από τον πόνο.
Οι Φυσικοθεραπευτές έχουν δικαίωμα απασχόλη¬σης:
    Ως στελέχη του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κλινικές, υγειονομικές υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία και θεραπευτήρια,
σε ερευνητικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, σε αθλητικές ομοσπονδίες και συλλόγους, σε ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας, σε ιαματικές πηγές-υδροθεραπείας και σε κέντρα κοινοτικής προληπτικής.
    Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ασκώντας το επάγγελμα σε ιδιωτικό εργαστήριο Φυσικοθεραπείας ή με κατ’ οίκον επισκέψεις ασθενών.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Τα τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1983. Πολύ αργότερα προστέθηκαν τα τμήματα της Λαμίας (1995) και του Αιγίου (2003).
    Οι πτυχιούχοι Φυσικοθεραπευτές ασκούν το επάγ¬γελμα, μετά την απόκτηση ασκήσεως επαγγέλματος που χορηγείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
    Στο τμήμα της Θεσσαλονίκης λειτουργούν 2 εργαστήρια: α) Βιοαναλυτικών Εφαρμογών στη Φυσικοθεραπεία και Αποκατάσταση, β) Βασικής Έρευνας στη Φυσικοθεραπεία και Αποκατάσταση.
    Στο τμήμα της Πάτρας λειτουργούν 3 εργαστήρια: α) Κλινικής Φυσικοθεραπείας, β) Εκβιομηχανικής και Ανθρώπινης Απόδοσης και γ) Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης.


Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 424 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.